- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de fondue de formatges
L’altre dia estava per casa i vaig trobar amagat en un armari un kit per preparar una fondue de formatge . Ràpidament vaig buscar la recepta per internet i la vaig preparar aquell mateix dia per dinar.
He menjat poques fondues a la meva vida però sempre m’enrecordaré la que vaig menjar a la ciutat de París , a un restaurant anomenat “Pans, Vins et Fromages” .
Sorprenenment el primer cop que la vaig preparar a casa va quedar perfecta . A vegades és possible que es separi la part sòlida (formatges) de la líquida (vi i licor). El truc és anar removent la barreja de formatges poc a poc a foc lent mentre s’escalfa a foc lent.
D’aquesta forma aconseguirem una textura perfecta, densa i sense grumolls . Després del pas a pas hi ha l’apartat de l’acompanyament. Realment pots sucar qualsevol cosa dins la fondue de formatges.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer fondue de formatge pas a pas
- Tallem el dent d’all per la meitat i impragnem el recipient de la fondue amb l’all. Recorda que si no tens el recipient de la fondue amb el cremador, el pots obtenir a Amazon a molt bon preu.
- Tallem els formatges en quadradets petits o els ratllem.
- Dil·luim la maizena en els 150 mil·lilitres de vi blanc i ho aboquem en el recipient de la fondue. Afegim també el licor de Kirsh.
- Posem el recipient al foc i quan s’hagi escalfat una mica afegim tot el formatge tallat o ratllat. Deixem cuinar a foc lent mentre remenem fins que tot el formatge quedi desfet.
- Si vols que la fondue quedi mes liquida aboquem més vi. Si vols que quedi més espessa podem afegir una mica de maizena amb vi blanc o més formatge.
- Quan tenim la fondue al punt que ens agrada agreguem una mica de nou moscada i pebre negre. Barregem bé tots els ingredients. Ja només ens queda servir-la a la taula amb el cremador per mantenir-la calenta mentre la mengem.
Com acompanyar la fondue de formatge
Tenim varies opcions per acompanyar la fondue de formatge. Les més comuns són el pa torrat, els trossos de patata, trossos de carn o salsitxes trossejades. Jo la vaig acompanyar també de boletes de carn picada arrebossades ja que m'havien sobrat de la sopa.
Per tant, realment pots acompanyar la fondue d’allò que més t’agradi. Busca si tens algunes sobres a la nevera i aprofita per menjar-les sucant-les a l’exquisida fondue de formatge.
Amb que podem substituir el licor Kirsh
El Kirsch és un licor fet a partir de la destilació de cireres silvestres utilitzat en la cuina per preparar alguns postres o per fer la fondue.
Aquest licor ajuda a fer més tou el formatge, ajudant a que es desfaci més ràpidament. A més, evita que la fondue es talli.
Molts cops no tindrem licor Kirsh a casa. Per aquesta raó és important saber com el podem substituir. Quan preparem fondue de formatge utilitzem aquest licor juntament amb vi blanc sec.
Una opció és afegir més vi blanc en comptes del licor Kirsh. També podem utilizar Brandy o Whisky per donar-li a la fondue l’acidesa necesaria per la preparació.
Finalment, si no vols utilizar alcohol pots afegir suc de llimona. Com veus hi ha altres opcions a part del licor de Kirsh.