- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta tradicional de cigrons a la catalana
M’encanta preparar receptes de llegums. Son molt saludables ja que aporten una gran quantitat de beneficis al nostre cos i a més estan boníssimes!
La recepta d’avui és tradicional de Catalunya: Cigrons a la catalana. Es un plat preparat a base d’un sofregit de ceba i tomàquet amb cigrons cuits. Es poden afegir altres ingredients com espinacs o ou d’ur i un raig de vi blanc per donar-li un toc especial.
També prepararem una picada a base d’all, julivert i algun fruit sec que li donarà un sabor extra al nostre plat de cigrons a la catalana.
La recepta d’avui està pensada per aquells dias en que no ens ve molt de gust cuinar i volem quelcom ràpid i bo. És molt senzilla de preparar i no necesitaràs passar més de 30 minuts a la cuina.
Si t’agraden les receptes de cigrons no et pots perdre el plat de cigrons amb espinacs o la deliciosa recepta de cigrons amb bacallà . A més, també et recomano les següents receptes de llegums: els pèsols a la catalana amb cansalada , les llenties estofades i la recepta de bacallà a la llauna .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer cigrons a la catalana amb espinacs
- El primer que hem de tenir en compte a la hora de preparar uns bons cigrons a la catalana amb espinacs és saber si comprarem els cigrons ja cuits o crus. Si no els comprem cuinats és important deixar-los en remull la nit abans de cuinar aquest plat. El dia següent, abans de començar a cuinar, en una olla amb aigua bullint deixem els cigrons coure durant aproximadament uns 60-90 minuts. En una olla a pressió el temps disminueix considerablement a 20-30 minuts. Recorda guardar l’aigua amb que hem bullit els cigrons ja que la necesitarem més tard. Si els compras cuits et pots saltar aquest pas.
- Tallem la ceba a trossets petits i la posem a cuinar en una cassola amb una mica d’oli d’oliva fins que comenci a estar daurada. Durant aquest temps podem ratllar els tomàquets i reservem. També podem utilitzar tomàquet triturat natural.
- Un cop la ceba estigui daurada afegim el tomàquet ratllat o triturat i cuinem tot junt a foc mig durant uns 5 minuts. Afegim la cullerada de farina, el raig de vi blanc i barregem per integrar bé tots els ingredients. Deixem cuinar 5 minuts més.
- Passat aquest temps agreguem un cullerot del brou de la cocció dels cigrons. Si els hem comprat ja cuits podem afegir aigua enlloc del brou. Remenem tot.
- Incorporem els cigrons cuits dins la cassola i deixem reduir durant uns minuts per a obtenir una salsa més espesa. En aquest punt podem afegir els espinacs. Mentrestant anirem preparant la picada.
- Pelem els alls, els tallem a trossets petits i els col·loquem en un morter juntament amb el julivert fresc i les ametlles o avellanes. Triturem tot amb la mà de morter fins a obtener una pasta.
- Afegim la picada dins de la cassola, barrem bé tots els ingredients i deixem cuinar a foc lent uns 5-10 minuts més.
- Mentre els cigrons a la catalana amb espinacs s’acaben de cuinar, en una cassola apart calentem aigua fins que bulli. Un cop estigui bullint afegim els 4 ous i deixem a foc mig durant 10 minuts.
- Treiem els cigrons del foc i servim en 4 plats. Traiem els ous durs, els pelem i els tallem per la meitat. En cada un dels plats afegirem sobre els cigrons dos meitats d’ou. Ja només queda gaudir d’uns bons cigrons a la catalana amb espinacs i ou dur!