- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pèsols a la catalana
La recepta de pèsols a la catalana és un plat tradicional de la cuina catalana que té les arrels en l'antiga tradició culinària dels pagesos de la zona. Aquest plat és perfecte per a l'hivern, quan la temporada de pèsols és en el seu punt més alt, i és una manera excel·lent de gaudir d'un dels ingredients més populars de la regió.
La recepta de pèsols a la catalana és una combinació de pèsols frescos, porc, ceba i altres ingredients simples , però que conjuntament creen un sabor exquisit. És un plat molt sa i equilibrat, ja que és ric en proteïnes i fibra, i té una textura suau i cremosa que fa que sigui una delícia per tots els nostres convidats.
Si t’agrada aquest tipus de plats no et pots perdre la nostra recepta d’espinacs a la catalana , les faves a la catalana o el deliciós plat de cigrons a la catalana .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pèsols a la catalana pas a pas
- Tallem la cansalada i la botifarra a rodanxes si no ho hem fet prèviament i la posem en una cassola amb una mica d’oli. Deixem fregir uns minuts.
- Mentre es cuina anem picant la ceba a trossets ben petits. Un cop passats aquests minuts treiem els trossos de cansalada i botifarra i reservem en un plat amb paper absorbent (paper de cuina) per absorbir l’excés d’oli.
- En la mateixa cassola on hem preparat la cansalada i la botifarra afegim la ceba picada a trossets. Deixem cuinar a foc mitjà fins que la ceba comenci a estar transparent.
- Seguidament tornem a afegir la cansalada, la botifarra, els pèsols i la fulla de llorer. Remenem tot una mica i deixem cuinar uns 6 minuts.
- Passat aquest temps afegim el vi ranci, el got d’aigua natural i una mica de pebre i sal. Baixem el foc i deixem cuinar durant 20-25 minuts. És molt recomanable tapar la cassola.
- Ja només queda servir el plat i gaudir d’aquesta deliciosa recepta de pèsols a la catalana amb cansalada, ceba i botifarra.