recepte de pollastre al curri

Recepta de pollastre al curri

El curri es una especia molt utilitzada en una gran varietat de països asiàtics.
Normalment es prepara acompanyat d’arròs i verdures. A vegades també se li pot afegir pollastre, vedella o inclús algun tipus de marisc com per exemple gambes o llagostins.

Existeixen molts tipus de curris: curri vermell, curri verd o curri groc entre d’altres.
En aquesta ocasió utilitzarem el curri groc per cuinar, típic del menjar tailandès.

A nosaltres ens agrada preparar plats vegetarians però a vegades també ens donem el luxe d’afegir algun tipo de carn per donar-li un gust més intens. En aquesta recepta afegirem un ingredient opcional: la nata. La nata suavitzarà el curri i reduirem el seu potent sabor. No obstant, para aquells o aquelles més valents y que us agradin els sabors potents, recomanem no afegir nata.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Com fer croquetes de pollastre casolanes, aprèn tots els trucs per a dominar aquesta recepta clàssica

Croquetes de pollastre

Pollastre al forn

Pollastre al forn

Pollastre arrebossat

Pollastre arrebossat

Magret d’ànec amb salsa de vinagre balsàmic i mel decorat amb fruits del bosc

Magret d'ànec amb salsa de mel

Ingredients per la preparació de pit de pollastre al curri

Descargar llista compra

Preparació del pollastre amb curri

  1. El primer pas es rentar y tallar les verdures. Piquem la ceba y tallem els pebrots verds y vermells. Fiquem un rajolí d’oli dins una paella y quan estigui calenta afegim les verdures
  2. Paralelament fiquem aigua a bullir en una olla per preparar l’arròs blanc.
  3. Al cap de cinc minuts afegim a la paella l’all picat i una mica de pebre i sal. Barregem el sofregit a foc lent durant uns 5-7 minuts.
  4. Comprovem l’aigua. Si esta bullint afegim els 400 grams d’arròs blanc.
  5. Seguidament tallem el pollastre en daus, li afegim una mica de sal y el fiquem a la paella amb la resta d’ingredients, pujant la intensitat del foc per accelerar la cocció del pollastre.
  6. Comprovem si l’arròs està fet provant-lo. Una vegada estigui fet el retirem y escorrim l’aigua.
  7. Afegim a la mescla las cullerades de curri groc tailandès i opcionalment afegim al nostre plat la nata liquida. Barregem lentament.
  8. Una vegada l’arròs blanc i el sofregit estigui llest fiquem una mica d’arròs a un plat y al costat posem el curri groc amb verdures. En aquest moment podem també afegir el coriandre.
  9. Ja només queda gaudir d’aquest plat exquisit amb un toc asiàtic!

Trucs per cuinar el pollastre al curry perfecte

Per donar un sabor més potent a la recepta podem afegir altres especies a part del curri com per exemple gingebre, canella, bitxo o cúrcuma. Dóna-li el teu toc particular!

Si vols que sigui més autèntic i més semblant a com el preparen a Àsia recomanem utilitzar arròs basmati.

Recomanem comprar el curri en tendes especialitzades. D’aquesta forma els sabors que obtindrem seran més semblants.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: