recepta de musclos al vapor

Recepta de musclos al vapor amb vi blanc

A qui no li agrada uns bons musclos al vapor? M’encanta preparar aquesta recepta com a entrant juntament amb unes gambes i escopinyes quan venen els meus amics a menjar a casa.

Aquest plat típic de la costa gallega es molt fàcil de preparar i a més, aquests mol·luscs aporten al nostre organisme una gran quantitat de proteïnes i sals minerals. No contenen gens de greix.

Bàsicament la recepta consisteix en cuinar els musclos amb el suc que tenen en el seu interior i afegir-li alguns ingredients per potenciar el sabor com la llimona, el llorer o el vi blanc.

Si t’agraden les receptes de peix i marisc no et pots perdre els musclos a la marinera , el nostre plat de llamàntol al forn , el suquet de peix , l’exquisit salmó al forn , els bunyols de bacallà o el nostre aperitiu de seitons en vinagre .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

Sarsuela de peix i marisc

Gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

Gambes al forn

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Pollastre amb gambes

Musclos a la marinera

Musclos a la marinera

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer musclos al vapor

  1. El primer pas es netejar bé els musclos. Aquests mol·luscs bivalves tenen filaments i barbes enganxats a la closca. És important treure’ls emprant un ganivet i aigua freda. En aquest punt podem també descartar aquells que tinguin la closca trencada i es vegi el seu interior.
  2. Seguidament els deixem amb aigua i sal durant uns 30 minuts. Això servirá per eliminar la sorra (si en tenen) i que els resultats siguin molt millors. Recorda sempre cuinar amb musclos frescos. Mentre esperas pots aprofitar per exprimir la llimona i reservar-la.
  3. Un cop els musclos estan ben nets procedim a preparar una cassola amb un dit d’aigua. No és necessari ficar més ja que els mol·luscs expulsaran aigua del seu interior durant la cocció.
  4. Dins la cassola afegim el kilo de musclos, el suc de llimona, la fulla de llorer, una mica de pebre negre i un raig de vi blanc. Deixem cuinar al vapor durant uns 10-15 minuts aproximadament a foc mig. L’objectiu és que la majoria de musclos quedin oberts. Un cop passat aquest temps, si hi ha algun que está tancat el descartem ja que segurament estigui dolent.
  5. Ja només queda disfrutar d’un bon menjar amb musclos al vapor. Es recomana acompanyar amb vi i amb força pa per sucar al suc que han deixat anar els mol·luscs.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: