Recepta de sopa de peix amb llagostins

Ha començat el fred. Per això, és important que preparem menjars que ens escalfin . La recepta d’avui és la sopa de peix, perfecta per prendre-la ben calenteta i entrar en calor.

Una de les coses que més m’agrada d’aquest plat és que és molt versàtil . Pot utilizar molts tipus de peix diferents. Mai queda igual!

Nosaltres, aquest cop, hem escollit rap, lluç i bacallà però pots escollir aquells que més t’agradin. També pots posar sípia o calamars. Queda boníssim!

Si t’agraden les receptes de peix o marisc no et pots perdre les gambes al forn , la orada al forn , el fumet de peix o el pop a la gallega . T’encantaran!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Suquet de peix

Suquet de peix

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

Lluç a la planxa amb llimona

Lluç a la planxa

Rap al forn amb patates i ceba, descobreix la millor recepta per un sopar lleuger i saludable

Rap al forn amb patates

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer sopa de peix pas a pas

  1. El primer pas és deixar les cloïsses en repòs en una cassola amb aigua freda.
  2. Mentrestant anirem pelant i tallant els vegetals. Rentem el porro i l’api i el tallem en trossos petits. Reservem.
  3. Tallems la ceba a bruinose i piquem els 2 grans d’all a trossets ben petits.
  4. Pelem els llagostins sobre una cassola per guardar el suc que treguin i donar més sabor a la nostra sopa de peix. Reservem l'exosquelet dels llagostins.
  5. Dins la cassola afegim una mica d’oli d’oliva i posem la ceba i l’all. Deixem sofregir a foc mitjà.
  6. Al cap d’uns 3-5 minuts afegim les closques dels llagostins. Deixem cuinar uns minuts.
  7. Mentrestant ratllem els tomàquets madurs i els afegim dins la cassola amb la resta d’ingredients. Remenem tots els ingredients.
  8. Afegim els 600 grams de peix variat (lluç, bacallà, rap…) i posem aigua fins a cobrir tots els ingredients. Posem també la fulla de llorer.
  9. Tapem la olla amb tapa i deixem cuinar a foc mig durant uns 25 minuts. Abans podem afegir una mica de sal.
  10. Passat aquest temps traiem el peix i colem el caldo de peix per treure els cossos dels llangostins.
  11. Retirem la carn dels peixos de les espines i posem la carn del peix dins del caldo que acabem de colar. Deixem cuinar a foc mig durant 5 minuts més.
  12. Passats els 5 minuts parem el foc i deixem reposar durant 5 minuts més.
  13. Ja només ens queda servir i disfrutar d’aquesta exquisida sopa de peix.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: