
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de sopa de peix amb llagostins
Ha començat el fred. Per això, és important que preparem menjars que ens escalfin . La recepta d’avui és la sopa de peix, perfecta per prendre-la ben calenteta i entrar en calor.
Una de les coses que més m’agrada d’aquest plat és que és molt versàtil . Pot utilizar molts tipus de peix diferents. Mai queda igual!
Nosaltres, aquest cop, hem escollit rap, lluç i bacallà però pots escollir aquells que més t’agradin. També pots posar sípia o calamars. Queda boníssim!
Si t’agraden les receptes de peix o marisc no et pots perdre les gambes al forn , la orada al forn , el fumet de peix o el pop a la gallega . T’encantaran!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer sopa de peix pas a pas
- El primer pas és deixar les cloïsses en repòs en una cassola amb aigua freda.
- Mentrestant anirem pelant i tallant els vegetals. Rentem el porro i l’api i el tallem en trossos petits. Reservem.
- Tallems la ceba a bruinose i piquem els 2 grans d’all a trossets ben petits.
- Pelem els llagostins sobre una cassola per guardar el suc que treguin i donar més sabor a la nostra sopa de peix. Reservem l'exosquelet dels llagostins.
- Dins la cassola afegim una mica d’oli d’oliva i posem la ceba i l’all. Deixem sofregir a foc mitjà.
- Al cap d’uns 3-5 minuts afegim les closques dels llagostins. Deixem cuinar uns minuts.
- Mentrestant ratllem els tomàquets madurs i els afegim dins la cassola amb la resta d’ingredients. Remenem tots els ingredients.
- Afegim els 600 grams de peix variat (lluç, bacallà, rap…) i posem aigua fins a cobrir tots els ingredients. Posem també la fulla de llorer.
- Tapem la olla amb tapa i deixem cuinar a foc mig durant uns 25 minuts. Abans podem afegir una mica de sal.
- Passat aquest temps traiem el peix i colem el caldo de peix per treure els cossos dels llangostins.
- Retirem la carn dels peixos de les espines i posem la carn del peix dins del caldo que acabem de colar. Deixem cuinar a foc mig durant 5 minuts més.
- Passats els 5 minuts parem el foc i deixem reposar durant 5 minuts més.
- Ja només ens queda servir i disfrutar d’aquesta exquisida sopa de peix.