- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de suquet de peix amb patates
Aquest plat de suquet de peix i marisc es típic de las regions costaneres de Catalunya. L’origen d’aquest plat prové de fa uns anys quan aquesta recepta la preparaven els humils pescadors catalans i valencians amb les sobres de peix de la setmana.
Amb el temps, el suquet va passar a ser un plat cuinat a molts restaurants de pobles i ciutats de vora el mar.
Ja fa uns anys que vaig afegir aquesta recepta de suquet de peix dins el meu planning setmanal d’estiu.
Es un plat que no requereix de gaire elaboració. Simplement dedicar-li el temps necessari a la cuina, tallant els vegetals, rentant el peix i donant-li estima al caldo elaborat a base de peix i verdures per a que quedi exquisit.
L’únic que recomano es tenir paciència i anar provant el suquet mentre el cuinem per assegurar-nos que el mantenim al foc al temps just i necessari.
A més, jo sempre li afegeixo aquest plat una picada preparada a base de pa, julivert i ametlles torrades que li dona un toc de sabor fantàstic. Per cert, si t'agrada aquest plat no et pots perdre el fumet de peix o la recepta de sopa de peix , deliciosa!
Cap a la cuina i a preparar aquest deliciós suquet de peix i marisc!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients pel suquet de marisc i peix
Com fer suquet de peix
- Comencem tallant les diferents verdures. Obrim els pebrots vermells i verds, els hi passem un aigua per dins i traiem les llavors. Tallem a trossets petits.
- Piquem l’all i tallem la ceba en juliana. Pelem i rallem els tomàquets madurs i reservem.
- Pelem i tallem les patates a trossos mitjans o en rodanxes. Guardem els trossos per utilitzar-los més tard.
- Rentem els trossos de rap i lluç. Tallem els calamars en daus.
- Ara es hora de preparar el sofregit. Agafem una paella gran, afegim un rajolí d’oli i afegim la ceba, l’all i els pebrots. Remenem i deixem cuinar uns minuts fins que la ceba comenci a daurar-se.
- Paral·lelament agafem un altra paella, fiquem oli abundant i saltegem les gambes i els escamarlans. Després passem també per la paella els daus de calamar. Reservem el marisc i el calamar.
- Un cop la ceba estigui una mica daurada afegim el tomàquet i deixem la barreja cuinar a foc lent durant 5 minuts més.
- En una olla gran afegim el litre de caldo de peix o opcionalment aigua i agreguem el sofregit que hem preparat, la fulla de llorer i els trossos de patata que hem tallat prèviament. Deixem cuinar a foc mitjà.
- Mentrestant preparem la picada a base d’ametlles julivert i pa que li afegirem al suquet. En un morter agreguem les fulles de julivert, les ametlles torrades i els palets de pa. Piquem tots els ingredients de la picada.
- Quan les patates comencin a fer-se (podem comprovar-ho punxant-les amb una forquilla) afegim les gambes, els escamarlans, els musclos, les cloïsses, els calamars, el lluç i el rap. Posem dins la olla la picada i salpebrem al gust.
- Remenem el caldo de peix i deixem cuinar durant 10-15 minuts més. Quan les patates estiguin del tot fetes i les cloïsses obertes retirem la olla del foc i servim el suquet de peix amb patates en 4 plats.
- Ja només queda gaudir d’aquest fantàstic plat de la gastronomia catalana preparat a base de peix, verdures i marisc. El suquet de peix i marisc!