- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de vedella amb rovellons o camagrocs
Avui he anat a collir rovellons a la muntanya i mentre caminava anava pensant quin plat podria cuinar emprant els rovellons que hem collit. Finalment m’he decidit per cuinar vedella amb bolets.
Pots utilitzar els bolets que més t’agradin. Jo recomano camagrocs o rovellons. És important que els filets de vedella que compris siguin de bona qualitat ja que de no ser així els resultats no serán excel·lents.
Aquesta recepta no és molt ràpida de preparar. S’ha de tenir paciencia per a que tots els ingredients es cuinin bé. Però l’espera val totalment la pena!
Si t'agraden les receptes de tardor no et pots perdre el moniato al forn , les castanyes al forn o el deliciós pastís de carbassa .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com preparar vedella amb bolets de la iaia
- El primer pas és cuinar una miqueta la carn. Et recomano que si cuines aquest plat compris una vedella bona ja que és la clau per a que quedi exquisit. Salpimentem els trossos de vedella i posteriorment els enfarinem.
- És hora de preparar els vegetals. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Els alls els piquem a trossets ben petits i la pastanaga la rentem, la pelem i la tallem a rodanxes. Rentem i pelem els tomàquets.
- Posem una cassola a escalfar amb un raig d’oli. Un cop l’oli estigui calent aboquem els trossos de carn salpimentats i enfarinats. L’ha deixem fer uns 2-3 minuts a foc mitjà sense deixar que es fagi del tot.
- Un cop passat aquest temps treiem la carn i aprofitem l’oli per per el sofregit. Primer tirem la ceba tallada en juliana i deixem cuinar uns pocs minuts fins que comenci a estar una miqueta feta.
- Afegim els trossos de pastanaga i els tomàquets pelats i sense llavors. Cuinem tot junt durant uns 5-10 minuts a foc mitjà.
- Posem la carn i afegim el caldo que haguem triat (verduras, pollastre o carn) fins que cobreixi la carn i els vegetals. En aquest punt afegim també el mig got de vi blanc. Deixem reduir a foc mitjà durant uns 30-35 minuts. El caldo s’haurà de reduir. Si veus que es queda sense i encara no està fet, afegeix una mica més de caldo.
- Mentre es cuina la vedella anem preparant els bolets. Netegem bé els bolets que haguem escollit. Jo normalment preparo aquest plat amb rovellons o camagrocs.
- Tallem els bolets a trossos. En una paella posem els dents d’all picats i el julivert (també ben picadet) junt amb un rajolí d’oli d’oliva. Saltegem els bolets. Cuinem fins que comencin a estar daurats. Reservem.
- Un cop la carn i les verdures estiguin gairebé fetes, posem els bolets i la fulla de llorer. Deixem 5-10 minuts més cuinar a foc lent. És important que quedi tot reduït i la salsa sigui espesa.
- Servim en 4 plats i ja podem disfrutar d’un bon plat de tardor, vedella amb bolets.