Fumet de peix casolà

Recepta de conill al forn amb patates

En la cuina catalana, el conill ocupa un lloc d'honor. Són nombroses les receptes que el tenen com a protagonista, però avui ens centrarem en una de les més populars i delicioses: el conill al forn.

Aquest plat, de sabor intens i textura suau, ens convida a redescobrir el gust autèntic de la carn de conill, acompanyada de les verdures i les herbes aromàtiques que li donen un caràcter tan especial.

El conill al forn és una recepta senzilla, però amb una gran riquesa de sabors. És ideal per a un dinar familiar o per a una celebració especial, ja que es pot preparar amb antelació i enfornar just abans de servir. A més, és un plat saludable i nutritiu, ja que la carn de conill és baixa en greixos i rica en proteïnes.

A continuació, t’ensenyaré a preparar el conill al forn pas a pas, perquè puguis gaudir d'aquest deliciós plat de la cuina a casa teva. Si t’agrada el conill aleshores no et pots perdre la nostra recepta de conill a la cassola.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Conill al ajillo

Conill al ajillo

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Conill a la cassola

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer fumet o caldo de peix pas a pas

  1. El primer pas és precalentar el forn a 200 graus.
  2. Mentrestant, pelem les patates i les tallem a rodanxes gruixudes. També pelem els alls i la ceba, i els tallem a trossos grans.
  3. Afegim les patates tallades a rodanxes per sobre la safata de forn juntament amb els alls i la ceba tallada en juliana. Tirem una mica de sal i un rajolí d’oli per sobre.
  4. Un cop el forn estigui calent posem les patates, els alls i la ceba a cuinar durant uns 10 minuts. L’objectiu és que el temps de cocció d’aquests vegetals sigui superior que al del conill.
  5. Mentrestant podem anar salpebrentant els trossos de conill.
  6. Un cop hagin passat els 10 minuts traiem la safata de forn i posem els trossos de conill. És important que quedin envoltats amb les patates, els alls i la ceba. A continuació, hi afegim el romani i la farigola.
  7. Arrosem tots els ingredients amb l'oli d'oliva i el vi blanc. Els salem i pebrem al gust.
  8. Un cop tots els ingredients estan ben preparats, introduïm la safata al forn precalentat i deixem que es cogui durant aproximadament una hora.
  9. Durant la cocció, anem girant els trossos de conill i les patates de tant en tant, perquè es daurin de manera uniforme. També podem regar-los amb el suc de la cocció, perquè quedin més sucosos i saborosos.
  10. Quan el conill estigui ben daurat i les patates estiguin tendres, treiem la safata del forn i deixem reposar uns minuts abans de servir.
  11. Ja només queda disfrutar d’aquest lleuger plat de conill rostit al forn!

Consells i trucs per preparar el millor conill rostit

Si vols que el conill quedi encara més tendre i suculent, pots marinar-lo amb el vi blanc, l'oli d'oliva, l'all picat, el romani i la farigola durant unes hores o, encara millor, tota la nit. Això farà que la carn s'impregni dels sabors de la marinada i quedi més tendra i saborosa.

El conill al forn es pot acompanyar amb una gran varietat de guarnicions, segons el gust de cadascú. Algunes opcions podrien ser unes verdures a la brasa, un amanida fresca o unes mongetes saltejades.

Si t’agrada el toc picant, pots afegir una mica de pebre vermell a la recepta. Això li donarà un sabor més intens i una mica de picor que contrastarà perfectament amb la carn de conill.

Una variant interessant d'aquest plat podria ser el conill al forn amb mostassa. Per fer-la, simplement barreja una mica de mostassa amb el vi blanc i l'oli d'oliva i utilitza aquesta mescla per marinar el conill abans de coure'l.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: