xistorra al vi

Recepta de xistorres al vi blanc

Avui vull portar a aquest bloc de cuina una recepta que vaig descobrir fa relativament poc quan estava amb uns amics prenent alguna cosa a una plaça de la meva ciutat.

Demanem unes xistorres al vi blanc juntament amb unes tapes més. Resulta que em va encantar aquest plat i vaig decidir replicar-lo a casa meva.

Les xistorres al vi blanc és un plat que destaca per la seva senzillesa i autenticitat. Les xistorres, un tipus d'embotit fresc, es converteixen en les protagonistes d'aquesta preparació, omplint el plat amb el seu aroma temptador mentre es cuinen a foc lent en una salsa exquisida de vi blanc.

Les xistorres al vi blanc són perfectes tant com a plat principal en un dinar familiar com per sorprendre els teus convidats en una reunió especial. La seva versatilitat i el seu sabor únic les converteixen en una opció irresistible per a qualsevol ocasió.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Peus de porc a la catalana, la recepta tradicional en salsa que t’enamorarà

Peus de porc en salsa

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets

Costella de porc al forn, la recepta de costellam a baixa temperatura per llepar-te els dits

Costelles de porc al forn

Mandonguilles a la jardinera

Mandonguilles a la jardinera

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer xistorra al vi pas a pas

  1. El primer pas és trossejar la xistorra a trossets més petits perquè sigui més fàcil menjar-les.
  2. Escalfeu una paella a foc mitjà i hi afegiu una mica d'oli d'oliva.
  3. Quan l'oli estigui calent col·loquem les xistorres a la paella i les cuinem durant uns minuts fins que es daurin lleugerament per tots els costats.
  4. Agreguem els 150 mil·lilitres de vi blanc a la paella amb l'objectiu de cobrir parcialment les xistorres perquè agafin el sabor del vi.
  5. Afegim un full de llorer a la paella per donar-li un toc aromàtic a la nostra recepta.
  6. Reduïm el foc a mig-baix i cuinem les xistorres al vi blanc durant aproximadament 5-10 minuts.
  7. Ens assegurem de voltejar-les ocasionalment perquè es cuinin de manera uniforme. És important que vegem una reducció considerable del vi que hem afegit encara que sempre quedarà una mica de líquid del vi i del greix que treuen les xistorres.
  8. Durant la cocció, el vi blanc es reduirà i es barrejarà amb els sucs de les xistorres, creant una deliciosa salsa.
  9. Verifiquem que les xistorres estiguin ben cuites i tendres. Podem fer-ho punxant-les amb una forquilla per assegurar-nos que no estiguin crues al centre.
  10. Quan les xistorres estiguin llestes, retirem el full de llorer de la paella.
  11. Posem les xistorres a un plat de servir i aboquem la salsa restant per sobre.
  12. Servim les xistorres al vi blanc calents com a aperitiu o com a part d'un plat principal.
com fer xistorra al vi blanc
com fer xistorra pas 2

Consells extra per preparar les millors xistorres al vi blanc

Podem acompanyar les xistorres al vi blanc amb pa cruixent o patates rostides per gaudir d'una combinació deliciosa.

Si volem un sabor més intens, podem marinar les xistorres en vi blanc durant unes hores abans de cuinar-les.

És important utilitzar xistorres fresques i de bona qualitat per obtenir els millors resultats en sabor i textura.

Si ho preferim, podem afegir altres espècies i condiments com pebre vermell fumat o pebre per personalitzar el sabor de les nostres xistorres al vi blanc.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: