
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de mandonguilles a la jardinera
Les mandonguilles a la jardinera són un plat clàssic de la cuina catalana que es caracteritza per la seva gran varietat de verdures i per la seva salsa espessa i saborosa. Aquesta recepta és perfecta per als amants de la carn i les verdures, ja que combina els dos elements en un plat exquisit.
A les nostres llars, les mandonguilles a la jardinera són una opció popular per a dinars i sopars en família o per a ocasions especials. A més, és una recepta senzilla ja que no requereix de pasos complicats i no cal molta experiència per aconseguir uns bons resultats.
En aquesta recepta, t’ensenyarem a preparar les mandonguilles a la jardinera des de zero, amb ingredients frescos i saludables. Si busques una recepta fàcil de seguir i amb resultats deliciosos, aquesta és l’adequada.
Si t’agrada aquesta recepta aleshores et recomano que provis el nostre plat de mandonguilles amb sípia .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer mandonguilles a la jardinera pas a pas
- El primer pas és agafar un bol gran. Afegim la carn picada de porc i vedella, els 2 grans d’all picats i el pa ratllat. Opcionalment podem condimentar amb una miqueta de sal i pebre negre.
- Barregem tot amb les mans (és important que ens les rentem abans de començar a cuinar) i anem formant boletes (mandonguilles). Un cop siguin més o menys esfèriques les arrebossem amb la farina.
- En una paella gran afegim una mica d’oli d’oliva i deixem calentar durant uns segons. Tot seguit afegim les mandonguilles i deixem cuinar fins que estiguin ben daurades. Agafem un plat, afegim paper de cuina i les posem a sobre. Reservem.
- El següent pas és tallar els vegetals. Pelem les patates i les pastanagues i tallem a trossets petits. Posem els trossos dins de la paella que hem emprat per cuinar les mandonguilles i saltegem fins que estiguin tendres.
- Posem els 100 grams de pèsols. Tallem els tomàquet madurs i els afegim dins de la paella. Remenem bé tota mescla durant 2 minuts aproximadament.
- Seguidament tornem a afegir les mandonguilles dins la paella amb les verdures. Remenem suaument per integrarles.
- Afegim el brou de pollastre o verdures i la fulla de llorer. Deixem coure els ingredients a foc mig-lent durant aproximadament 15-20 minuts.
- Un cop la salsa estigui espesa i les verduretes ben cuinades ja només quedar servir els plats i disfrutar d’aquesta deliciosa recepta de mandonguilles a la jardinera.