Recepta de peus de porc amb salsa

Avui et presento un dels meus plats preferits (encara que feia molt temps que no en menjava): els peus de porc en salsa . Molta gent diu que no li agrada la textura que tenen els peus de porc. No obstant, jo els trobo deliciosos.

Una part important de la recepta és la salsa amb la que es cuinen. És per això que més abaix t'ensenyaré com pots cuinar una deliciosa salsa casolana feta a base de ceba, all, tomàquet, cansalada i una mica de vi blanc.

Si t’agraden les recepte de carn i guisats no et pots perdre les nostres delicioses galtes de porc al forn , les mandonguilles amb sípia o la vedella amb bolets .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Conill al ajillo

Conill al ajillo

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Conill a la cassola

Espatlla de xai al forn amb patates i verdures, la recepta per triomfar el cap de setmana

Espatlla de xai

Melós de vedella o galtes de vedella, la recepta de carn amb la que triumfaràs a la cuina

Melós o galtes de vedella

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar peus de porc tradicionals en salsa

  1. El primer pas és bullir els peus de porc. Omplim una olla gran d’aigua i posem els peus de porc juntament amb una ceba sencera (sense la pell), el porro tallat per la meitat, la pastanaga sencera pelada, les fulles de llorer, la branca de farigola i una mica de sal.
  2. Un cop tinguem tots els ingredients submergits dins la olla amb aigua posem a bullir durant uns 45 minuts en una olla exprés. Si no tens olla exprés pots deixar-la en foc alt durant aproximadament 3 hores.
  3. Un cop passat aquest temps traiem els peus de porc i guardem l’aigua que hem utilitzat ja que la emprarem més tard quan preparem la salsa pels peus de porc.
  4. És hora de preparar la salsa! Agafem l’altre ceba i la tallem en brunoise. Piquem els grans d’all a trossets ben petits.
  5. En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva i deixem calentar a foc alt. Un cop estigui calent afegim la ceba i l’all que acabem de tallar.
  6. Un cop la ceba es posi transparent afegim la cansalada en daus i deixem cuinar uns minutets.
  7. Seguidament afegim la farina, deixem cuinar 3 minuts (sense deixar de barrejar) i aboquem el got de vi blanc per cuinar. Deixem reduir l’alcohol.
  8. Un cop s’hagi evaporat l’alcohol posem els pebre vermell dolç i una miqueta de sal. Remenem per mesclar bé tots els ingredients.
  9. Finalment afegim els 160 mil·lilitres de tomàquet i uns 400 mil·lilitres de l’aigua que hem reservat de la cocció dels peus. Barregem tot.
  10. Afegim els peus de porc dins la salsa que estem preparant i deixem cuinar durant uns 25-30 minuts a foc mitjà. És important que al cap d’un quart d’hora donis la volta als peus per aconseguir que es cuinin per ambdues bandes.
  11. Un cop passat aquest temps servim els peus de porc en salsa en 4 plats i ja només queda disfrutar d’uns bons peus de porc amb una mica de pa per sucar a la salsa.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: