Recepta tradicional d’espatlla de xai al forn

Les receptes de carn al forn m’encanten. Aquest plat és molt semblant a les exquisides galtes de porc al forn , però aquest cop amb carn de xai: espatlles de xai al forn.

Les espatlles de xai són molt fàcils de preparar . Simplement necessitem pelar alguns vegetals, ficar-los en una font per fornejar, posar per sobre les espatlles de xai i deixar uns 45 minutets al forn. I ja està!

Has vist que fàcil?

A més, si la deixem cuinar el temps just, la carn estará tendre i sucosa i les verdures tovetes. És un plat perfecte per quan tenim convidats i no volem currar-nos un menjar que hem d’estar tot el matí preparant. Els diumenges són per descansar!

Per cert, si t’agraden les carns al forn no et pots perdre el nostre pollastre al forn amb patates . Queda deliciós!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Conill al forn amb patates i verdures

Conill al forn

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Conill a la cassola

Mandonguilles a la jardinera

Mandonguilles a la jardinera

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer espatlla de xai al forn

  1. El primer pas és tallar les verdures. Rentem les patates amb aigua abundant per eliminar la sorra que puguin tenir. Les pelem i les tallem en rodanxes de 1 centímetre de gruix aproximadament.
  2. Pelem la ceba i la tallem en juliana. Els grans d’all els deixarem sencers. Els aplastem una mica amb el ganivet per a que sigui més fàcil que alliberin el gust. Preescalfem el forn a 200 ºC per dalt i per abaix.
  3. Seguidament pelem i tallem les pastanagues a trossets mitjans.
  4. Agafem una font apta pel forn, afegim oli d’oliva (un rajolí) per la superfície i fem el llit de patates i ceba. Posem també els grans d’all. Afegim una mica de sal i pebre negre per sobre.
  5. A continuació afegim les dues espatlles de xai sobre el llit de patata i ceba. Agreguem també els trossos de pastanaga. Afegim el got de vi blanc o conyat per sobre de les espatlles i dels vegetals. Repartim bé les fulles de llorer i les branques de farigola.
  6. Afegim un rajolí més d’oliva, una mica més de pebre negre i opcionalment un xic més de sal.
  7. Posem la font al forn i deixem cuinar durant 40-50 minuts depenent del tamany de les espatlles. Hem de veure que les espatlles es comencen a daurar per amunt.
  8. Passat aquest temps ja només ens queda servir i disfrutar d’aquest exquisit plat de espatlla de xai al forn amb patates i verdures.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: