Recepta de melós de vedella a baixa temperatura

Vaig provar per primer cop el melós de vedella (o galtes de vedella) a una escapada que vaig fer a Llavorsí. Sincerament, és dels plats més bons que he provat mai . Em va encantar!

Quan vaig arribar a casa vaig buscar la recepta per internet i al cap de dos dies la vaig preparar. Sorprenenment la recepta era molt més senzilla del que em pensava. El truc está en deixar cuinar a foc molt lent (baixa temperatura) durant unes 3 hores per aconseguir una salsa densa i la carn ben tendre.

Si t’agrada aquest recepta no et pots perdre les delicioses galtes de porc al forn , el nostre exquisit estofat de vedella o el plat de fricandó de vedella .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets

Canelons de carn, la recepta de Nadal per a disfrutar amb amics i familiars

Canelons de carn

Canelons a la catalana o de Sant Esteve, la recepta de Nadal per sorprendre els convidats el 26 de desembre

Canelons a la catalana

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer melós de vedella

  1. El primer pas és tallar els vegetals. Pelem la pastanaga i la tallem a trossets ben petits. Pelem la ceba i la piquem a trossos ben petits. Podem tallar-la estil Brunoise. Piquem també els 2 grans d’all. Reservem.
  2. En una cassola posem un rajolí d’oli d’oliva i deixem a foc alt. Quan l’oli estigui calent, posem una mica de sal i pebre negre a les galtes de vedella i les fiquem dins la cassola a foc alt. Deixem cuinar un minut per banda. El foc alt serveix per a que mantingui la sucositat de dins. Passats els 2 minuts (un per banda) reservem.
  3. Baixem el foc i afegim l’all durant 1 minut. Seguidament afegim els trossos de pastanaga i ceba. Remenem tot bé i deixem cuinar a foc fluix.
  4. Quan la verdura ja estigui feta (uns 10-15 minuts aproximadament) agreguem la cullerada de farina, la qual donarà espesor a la salsa que prepararem. Barregem tot bé i deixem cuinar 2-3 minuts més.
  5. Pugem la potencia del foc (de foc suau a foc mig-alt) i afegim el got de vi negre. Remenem una mica i deixem que s’evapori l’alcohol del vi, uns 2 minuts aproximadament.
  6. Passats aquests dos minutets agreguem el caldo de carn i mesclem bé amb tots els ingredients. En aquest punt podem també ficar les herbes o fulles aromàtiques. Normalmente jo utilitzo romaní i farigola.
  7. Ara podem batre bé tots els ingredients per a obtenir una salsa líquida. Afegim les galtes de vedella que havíem reservar prèviament fins que quedin submergides.
  8. Posem el foc ben suau, tapem la olla i deixem cuinar durant unes 3 hores. Si prefereixes pots fer-ho amb olla exprés. El temps aproximat és de 40-45 minuts. És important anar controlant l’estat de la salsa i de cocció de les galtes. L’objectiu és que la salsa quedi espesa i les galtes ben tendres.
  9. Un cop estigui la salsa i la carn al seu punt, apaguem el foc i servim. Ja només queda disfrutar d’un exquisit melós de vedella ben tendre i saborós. Podem acompanyar aquest plat amb una mica de puré de patata o moniato. Està exquisit!
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: