Recepta de melós de vedella a baixa temperatura

Vaig provar per primer cop el melós de vedella (o galtes de vedella) a una escapada que vaig fer a Llavorsí. Sincerament, és dels plats més bons que he provat mai . Em va encantar!

Quan vaig arribar a casa vaig buscar la recepta per internet i al cap de dos dies la vaig preparar. Sorprenenment la recepta era molt més senzilla del que em pensava. El truc está en deixar cuinar a foc molt lent (baixa temperatura) durant unes 3 hores per aconseguir una salsa densa i la carn ben tendre.

Si t’agrada aquest recepta no et pots perdre les delicioses galtes de porc al forn , el nostre exquisit estofat de vedella o el plat de fricandó de vedella .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Conill al forn amb patates i verdures

Conill al forn

Conill a la cassola, la recepta perfecta per un dinar de diumenge

Conill a la cassola

Mandonguilles a la jardinera

Mandonguilles a la jardinera

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer melós de vedella

  1. El primer pas és tallar els vegetals. Pelem la pastanaga i la tallem a trossets ben petits. Pelem la ceba i la piquem a trossos ben petits. Podem tallar-la estil Brunoise. Piquem també els 2 grans d’all. Reservem.
  2. En una cassola posem un rajolí d’oli d’oliva i deixem a foc alt. Quan l’oli estigui calent, posem una mica de sal i pebre negre a les galtes de vedella i les fiquem dins la cassola a foc alt. Deixem cuinar un minut per banda. El foc alt serveix per a que mantingui la sucositat de dins. Passats els 2 minuts (un per banda) reservem.
  3. Baixem el foc i afegim l’all durant 1 minut. Seguidament afegim els trossos de pastanaga i ceba. Remenem tot bé i deixem cuinar a foc fluix.
  4. Quan la verdura ja estigui feta (uns 10-15 minuts aproximadament) agreguem la cullerada de farina, la qual donarà espesor a la salsa que prepararem. Barregem tot bé i deixem cuinar 2-3 minuts més.
  5. Pugem la potencia del foc (de foc suau a foc mig-alt) i afegim el got de vi negre. Remenem una mica i deixem que s’evapori l’alcohol del vi, uns 2 minuts aproximadament.
  6. Passats aquests dos minutets agreguem el caldo de carn i mesclem bé amb tots els ingredients. En aquest punt podem també ficar les herbes o fulles aromàtiques. Normalmente jo utilitzo romaní i farigola.
  7. Ara podem batre bé tots els ingredients per a obtenir una salsa líquida. Afegim les galtes de vedella que havíem reservar prèviament fins que quedin submergides.
  8. Posem el foc ben suau, tapem la olla i deixem cuinar durant unes 3 hores. Si prefereixes pots fer-ho amb olla exprés. El temps aproximat és de 40-45 minuts. És important anar controlant l’estat de la salsa i de cocció de les galtes. L’objectiu és que la salsa quedi espesa i les galtes ben tendres.
  9. Un cop estigui la salsa i la carn al seu punt, apaguem el foc i servim. Ja només queda disfrutar d’un exquisit melós de vedella ben tendre i saborós. Podem acompanyar aquest plat amb una mica de puré de patata o moniato. Està exquisit!
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: