recepta de panellets de coco

Recepta fàcil de panellets de coco

Els panellets es una recepta tradicional que forma part de la historia catalana . Es tradició menjar-los per tot sants, el 1 de novembre juntament amb castanyes i moniato al forn.

Es pensa que fa anys els panellets eren ofrenes que es portaven a l’església durant aquestes dates quan es recorda la gent que ja no està amb nosaltres.

Les panellets típics son de pinyons. No obstant, avui en dia en podem trobar de tot tipus: ametlla, xocolata, taronja, maduixa, llimona, vainilla, coco, cafè o canella.

Cada any, per aquestes dates preparo panellets de xocolata i pinyons. Però aquest any ha sigut diferent. M’he atrevit a provar de nous sabors i avui et porto al blog de receptes un dels que més m’ha agradat: el panellet de coco.

Si t’agraden els panellets i el coco has de provar aquesta recepta . Es molt senzilla de preparar. Simplement necessitem els ingredients típics de la massa de panellets i simplement hem d’afegir encenalls de coco.

Alguns pastissers preparen els panellets de coco sense patata i utilitzant llet de coco per potenciar el sabor d’aquesta fruita. Jo els he preparat amb patata, com s’ha fet sempre la massa de panellet i no li he ficat llet de coco, només encenalls.

Ho he preparat d’aquesta forma ja que no volia perdre l’origen del panellet ja que considero que si canviem la recepta aleshores ja no son panellets, son un altre tipo de dolços.

Un altre punt a comentar es que jo he utilitzat patata però es pot també utilitzar moniato. Si prepares els panellets amb moniato es recomanable usar menys sucre ja que el moniato de per se ja es més dolç que la patata.

Deixem-nos ja de xerrameca i a cuinar!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Tortell de Reis, com preparar el millor dolç de Nadal pas a pas

Tortell de Reis

Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Peres al vi amb canyella, unes postres dolces que no et pots perdre

Peres al vi

Crema pastissera

Crema pastissera

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer panellets de coco

  1. El primer pas es bullir la patata dins d’una cassola per a que estigui ben tova. En algunes receptes de panellets de coco no afegeixen patata, ho fan directament amb coco i ametlla mòlta. No obstant, a mi m’agrada ficar patata (o moniato) ja que així es com es prepara la massa tradicional de panellet.
  2. El temps de cocció de la patata depèn molt de com sigui. Per saber el temps exacte, un truc es anar punxant-la fins que la punxa pugui entrar perfectament sense fer esforç. Un cop feta es important deixar que es refredi, de no ser així la massa de panellet no es farà correctament.
  3. Un cop la patata estigui ben tova i freda la pelem i l’afegim en un bol juntament amb el sucre i l’ametlla mòlta. El sucre pot ser blanc o moreno, no importa el tipus.
  4. Aixafem tota la mescla amb força durant uns minuts fins que quedi una barreja ben homogènia.
  5. Seguidament afegim 50 grams del coco ratllat i tornem a barrejar tot. D’aquesta manera aconseguirem que el gust de coco quedi dins de la massa de panellet.
  6. Deixem refredar la massa a la nevera durant almenys 1 hora per a que adquireixi la textura correcta i assegurar-nos un bon resultat a la cuina.
  7. Passat aquest temps traiem la barreja de la nevera i fem boletes amb les mans fins acabar tota la massa. Opcionalment es poden fer amb forma de con ja que en moltes pastisseries fan els panellets de coco amb aquesta forma. Reservem les boles de massa de panellet i pre-escalfem el forn a 180 ºC.
  8. Un cop acabada la massa partim l’ou i separem la clara del rovell. Batem una mica la clara i amb un pinzell la escampem per sobre una de las boles. Un cop ben pintada agafem el coco restant i la banyem fins que quedi ben envoltada de coco. Escampem una mica més de clara per sobre el panellet cobert de coco i repetim el procés per totes les boletes. Aquesta última pinzellada té l’objectiu de donar-li un toc daurat per sobre quan els fornegem. En una safata de forn posem paper per fornejar i posem tots els panellets de coco que acabem de preparar. Posem la safata al forn i deixem cuinar durant uns 10 minuts a 180 ºC.
  9. Anem controlant els panellets fins que veiem que es queden daurats per sobre.
  10. Ja nomes queda treure’ls del forn i gaudir d’aquest dolç típic de tardor i de Tots Sants amb familiars o amics.
panellets de coco pas a pas
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: