recepta arros amb llet

Recepta d’arròs amb llet fàcil

La recepta d’avui és un dels meus postres preferits : l’arròs amb llet. És molt senzill de preparar tot i que s’ha de tenir paciencia ja que hem de deixar cuinar l’arròs amb llet durant pràcticament una hora.

Però la espera val la pena. Després de deixar refredar tindrem un deliciós postres que no podrem para de menjar.

Aquesta recepta en concret és una variant de la que feia la meva àvia fa anys . Ella primer deixava bullir la llet abans d’afegir les branques de canyella i la pela de llimona.

No obstant, després de provar diferents formas de preparar aquesta recepta a mi m’agrada més com queda ficant a bullir tot junt des del principi .

Normalment, també m'agrada afegir pell de taronja junt amb la de llimona. Malauradament avui no tenia taronges a casa.

Si t’agraden els postres dolços no et pots perdre la recepta de pastís de pastanaga , el pastís de formatge , el pa de pessic o el tiramisú casolà .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Arròs negre

Arròs negre

Risotto de carbassa i parmesà, un dels millors risottos que pots preparar a la tardor

Risotto de carbassa

Arròs bullit, la recepta d’arròs blanc perfecte per quan estàs malalt

Arròs bullit o blanc

Risotto de pera i pernil

Risotto de pera i pernil

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer arròs amb llet pas a pas

  1. Rentem i assequem la llimona. Tallem uns trossos de llimona sense la part blanca ja que pot amargar.
  2. En una cassola afegim el litre de llet, els 100 grams d’arròs, la branca de canyella i els trossos de pell de llimona.
  3. Deixem cuinar a foc lent durant uns 45-50 minuts aproximadament. Durant aquest temps és important anar remenant cada 5 minuts per evitar que s’enganxi l’arròs.
  4. Passat aquest temps afegim els 70 grams de sucre, remenem intensament i deixem cuinar 10 minuts més.
  5. En aquest punt l’arròs estarà cuinat. Si volem que l’arròs amb llet quedi més cremós el deixem una estona més. Del contrari el retirem.
  6. Retirem les pells de llimona i la canyella. Servim en un recipient. Normalment m’agrada ficar l’arròs amb llet en petits gots o en recipients de fang. Deixem refredar fora de la nevera.
  7. Un cop estigui a temperatura ambient ja podem guardar-lo dins la nevera fins que ens el mengem. Abans de menjar l’arròs amb llet espolvoregem una mica de canela en pols per sobre.
com fer arros amb llet
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: