Recepta fàcil del millor arròs blanc o bullit

L'arròs bullit és un plat senzill, però deliciós i molt versàtil . És una de les recepta molt popular en països de tot el món on tenen com a base alimenticia l’arròs. Es tracta d'un arròs blanc cuit en aigua i sal que es serveix com a acompanyament o base per a diferents plats.

En aquesta recepta, t'explicarem com preparar l'arròs bullit perfecte . Amb només uns pocs ingredients bàsics, aconseguiràs un arròs amb la textura adequada, sabor suau i molt nutritiu.

A més a més, l'arròs bullit és també un plat ideal per als dies en què no et trobas bé o tens problemes d'estómac. Gràcies a la seva textura suau i lleugera, és fàcil de digerir i ajuda a calmar les molèsties estomacals.

L’arròs blanc és una guarnició perfecta per acompanyar plats de carn, peix o verdures, i també es pot fer servir com a base per a amanides i altres plats i receptes.

Si t’agraden les receptes amb arròs llavors no et pots perdre la nostra amanida d’arròs , el nostre exquisit arròs negre o el plat saludable d’arròs amb verdures .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Arròs amb verdures

Arròs amb verdures

Arròs al forn, la recepta tradicional valenciana que no et pots perdre

Arròs al forn

Arròs negre

Arròs negre

Arròs amb bacallà i carxofes

Arròs amb bacallà

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer arròs bullit pas a pas

  1. En primer lloc, escalfem una mica d'oli d'oliva en una cassola.
  2. Afegim els alls pelats els sofregim a foc mitjà fins que estiguin una mica daurats.
  3. Afegim l'arròs bomba a la cassola (pot ser arròs d’un altre tipus pero jo sempre recomano bomba) i el removem bé perquè s'impregni de l'oli i l'all i agafi sabor.
  4. Afegim 2 tasses d'aigua a la cassola, posem sal al gust i remenem una miqueta. Si volem donar-li un toc més especial a l'arròs, podem afegir també unes brins de safrà.
  5. Cuinem l'arròs a foc mitjà-alt durant uns 20 minuts, remenant de tant en tant perquè no es quedi enganxat. Si veiem que es queda sense aigua abans que estigui fet, podem afegir una tassa més d’aigua. És molt important que l’arròs no es quedi sense aigua ja que es pot cremar i enganxar al fons de la cassola.
  6. Quan l'arròs estigui al seu punt i hagi absorbit l'aigua, el retirem del foc i el deixem reposar durant uns minuts abans de servir. Si estem malalts és aconsellable deixar-lo amb una mica d’aigua ja que ens anirà bé per l’estomac. En canvi, si el volem per acompanyar algun altre plat, per exemple, de verdures, carn o peix, aleshores recomano esperar fins que s’hagi absovit tota l’aigua.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: