arròs amb bacallà i carxofes

Recepta fàcil d’arròs amb bacallà i carxofes

Avui toca fusionar 2 dels ingredients que més m’agrada de la cuina: l’arròs i el peix. La recepta d’arròs amb bacallà és sencilla de preparar. A mi m’agrada emprar bacallà dessalat però en el pas a pas t’expliquem com dessalar-lo si l’has comprat salat.

És important anar comprovant l’estat de l’arròs mentre cuinem ja que si es passa, el plat no estarà tant bo. També aconsello utilitzar un fumet casolà (pots mirar la nostra recepta). No obstant, molts cops faig servir un tetrabrik del supermercat de caldo de peix.

Si t’agraden les receptes de bacallà aleshores has de provar la nostra recepta de bacallà a la muselina d’all o el bacallà al forn.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Arròs negre

Arròs negre

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Arròs al forn, la recepta tradicional valenciana que no et pots perdre

Arròs al forn

Amanida d'arròs

Amanida d'arròs

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer arròs amb bacallà i carxofes pas a pas

  1. A mi m’agrada utilitzar bacallà dessalat però si el que tenim és salat salat primer, hem d'omplir d'aigua freda un recipient i posar-hi el bacallà dessecat, deixant-lo en remull durant 24 hores. Hem de canviar l'aigua diverses vegades per aconseguir desfer-nos de l'excés de sal. Un cop dessalat, l'escorrem i amb cura desfem les espines i la pell. El desfillem amb les mans o amb una forquilla per deixar-lo en petits trossos. Reservem.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Rentem el pebrot verd i vermell obrint-los per treure les llavors de dins. Els hi passem un aigua i els tallem a tires.
  3. Pel que fa a les carxofes, les pelem fins arribar a les fulles més tendres. Les tallem en quarts i les posem en un bol amb aigua i algunes gotes de llimona per evitar l'oxidació. Reservem aquestes també.
  4. Ara, en una paella gran, escalfem oli d'oliva a foc mitjà. Afegim la ceba picada a la Brunoise i el pebrot (verd i vermell) tallat en tiretes. Ho sofregim fins que la ceba estigui transparent i tendra. Afegim el tomàquet triturat
  5. Piquem els alls i els afegim. Remenem uns instants fins que desprènguin el seu aroma característic.
  6. Seguidament, afegim l'arròs i el sofregit de ceba, pebrot i tomàquet. Ho remenem amb cura perquè l'arròs s'impregni de tots els ingredients. Després, afegim les carxofes i remenem bé.
  7. Un cop tots els ingredients són a la paella, afegim el bacallà trossejat, un pessic de safrà en pols i el pebre vermell. Ho barregem amb cura perquè tots els gustos es fusionin.
  8. Aboquem el caldo de peix o fumet. Mantenim la cocció a foc mitjà durant uns 20-25 minuts, remenant de tant en tant, fins que l'arròs s'hagi cuinat i hagi absorbit el líquid.
  9. Finalment, retirem la paella del foc i la deixem reposar uns minuts abans de servir. Per a la presentació, podem decorar amb tires de pebrot vermell.
  10. Ja només queda servir i gaudir d’aquest exquisit plat d’arròs amb bacallà i carxofes.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: