
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta casolana de melmelada de mores
Les mores són un dels fruits més esperats de l'estiu, conegudes pel seu sabor dolç i lleugerament àcid. La temporada de maduració comença a mitjans d'agost i s'estén fins a finals de setembre, depenent de la regió i el clima.
Per mi, recol·lectar mores silvestres és una de les activitats més gratificants al final de l'estiu. Caminar pels senders, amb una cistella a la mà, buscant les móres més madures a les bardisses, em connecta profundament amb la natura. No hi ha res com el sabor fresc d'una mora acabada de collir i la satisfacció d'omplir la teva pròpia cistella per portar a casa.
Una de les millors maneres de gaudir d'aquestes móres és preparant una melmelada casolana. La melmelada de móres és versàtil i deliciosa, ideal per untar en una torrada cruixent durant l'esmorzar, barrejar amb iogurt natural per a un piscolabis, o utilitzar com a farcit en pastissos i pastissos, o fins i tot com una deliciosa coberta per al nostre pastís de formatge cremosa.
El seu intens sabor i color afegeixen un toc especial a qualsevol plat, però compte amb les taques, que no són fàcils de treure!
Si t'agraden les melmelades també has de tastar la nostra deliciosa melmelada de figues .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com es fa la melmelada de mores
- Comencem col·locant les móres en un bol gran. Les rentem acuradament sota aigua freda per eliminar qualsevol brutícia o residu, assegurant-nos que quedin ben netes.
- Escorreu-les bé per eliminar l'excés d'aigua, utilitzant un colador si cal.
- Col·loquem les móres escorregudes en una cassola o una olla gran ideal per fer la melmelada sense risc que la barreja es vessi.
- Hi afegim el sucre i el suc de llimona colat a les móres. El sucre és clau per conservar la melmelada i donar-li la textura adequada, mentre que el suc de llimona aporta un toc d'acidesa i ajuda que la melmelada qualli millor.
- Barregem bé tots els ingredients.
- Cobrim la cassola o el bol amb film transparent i deixem que les móres macerin a la nevera durant tota la nit. Aquest procés permet que les móres alliberin tot el suc, resultant en una melmelada més saborosa i amb millor textura.
- L'endemà, traiem la cassola de la nevera i la col·loquem al foc a temperatura mitjana-alta. Remenem ocasionalment per evitar que el sucre es cremi al fons.
- Quan la barreja comenci a bullir, seguim remenant durant uns 5 minuts per assegurar que el sucre es dissolgui del tot i la barreja s'integri bé.
- Després, abaixem el foc i deixem que la melmelada continuï cuinant-se durant uns 35 minuts més. Remenem de tant en tant i aixafem les móres perquè es desfacin i s'integrin millor.
- Passats els 35 minuts, si preferim una melmelada completament suau, la triturem amb una batedora de mà directament a la cassola. Si ens agrada trobar trossos de fruita, la deixem tal com està.
- Per assegurar-nos que la melmelada està al punt, realitzem la prova del plat. Col·loquem un plat petit al congelador durant almenys 5 minuts perquè estigui ben fred.
- Col·loquem una cullerada de la melmelada calenta sobre el plat fred i esperem uns 35 segons. Passem un dit pel centre de la melmelada formant una línia. Si la melmelada es manté separada i no es torna a unir, significa que ja està llesta. Si no, continuem cuinant una mica més i repetim la prova.
- Un cop llesta, deixem que la melmelada es refredi. Després, la introduïm en un pot, el tanquem bé i guardem la melmelada a la nevera. Es recomana consumir-la en una setmana.
- Si desitgem conservar la melmelada per més temps, esterilitzem els pots de vidre i les seves tapes bullint-los en aigua durant 15 minuts. Els deixem assecar completament abans de fer-los servir.
- Omplim els pots amb la melmelada encara calenta, deixant aproximadament 1 cm d'espai a la part superior. Tanquem bé els pots.
- Col·loquem els pots plens en una olla gran i els cobrim gairebé completament amb aigua, assegurant-nos que l'aigua no sobrepassi les tapes.
- Posem l'olla a foc alt i quan l'aigua comenci a bullir comptem 15 minuts per al procés de conservació al buit.
- Passat aquest temps, traiem els pots amb cura i els col·loquem de cap per avall sobre un drap net. Això ajuda a que es refredin i permet comprovar si alguna tapa té fuites. Deixem que els pots es refredin completament abans de desar-los en un lloc fresc i fosc.
- I això és tot! Ara tens una deliciosa melmelada de mores casolana que pots gaudir a les torrades, iogurts, o com a acompanyament perfecte per a les teves postres favorites.

