- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de pastís de plàtan
Des de petit m'encanta tot el que és dolç. Coques, pastissos i tartes són la meva debilitat.
Avui porto al blog de cuina una de les meves receptes dolces preferides per menjar com a postres, com a esmorzar o com a berenar: el pa de pessic o pastís de plàtan.
Aquest plat és molt senzill de preparar . Si es cuina bé, queda un cake de plàtan esponjós i saborós.
La part més important de la recepta és la utilització de plàtans ben madurs que aportaran dolçor i una interessant textura.
Has deixat massa temps els plàtans i estan massa madurs? Ja saps què fer, prepara aquesta recepta de pastís de plàtan!
Només els has de barrejar amb sucre, farina, ous, llevat i deixar-ho cuinar mitja hora. Has vist que fàcil?
Com més madurs estiguin els plàtans menys sucre necessitarem . També hi ha la possibilitat de preparar aquest plat sense sucre. No obstant, a mi sempre m'agrada afegir una mica, encara que afegiu calories al plat. Sóc molt llaminer…
Si t'agraden els pa de pessic no pots perdre't la nostra recepta clàssica de pa de pessic casolà on t'expliquem com preparar-lo a més d'una gran quantitat de trucs i consells perquè aconsegueixis el millor resultat a la cuina. Tampoc et pots perdre el pastís de poma .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer un pa de pessic de plàtan
- En un recipient afegim la meitat del sucre (uns 62 grams) juntament amb els 3 ous. Batem tota la barreja amb unes varetes fins que la mida que ocupa sigui el doble. És important que quedi muntat amb una textura escumosa. Això s'aconsegueix passant una estona batent els ingredients.
- En un altre recipient de cuina hi afegim la resta de sucre. Pelem els plàtans i els afegim també amb el sucre en aquest segon recipient. Barregem tot fins que quedi com un puré de plàtan.
- Tot seguit afegim el puré de plàtan al primer recipient on tenim el sucre i els ous. Barregem tot.
- Hi afegim l'oli i ho continuem barrejant tot perquè quedi més o menys homogeni.
- Finalment afegim la farina tamisada i el llevat. Tornem a barrejar-ho tot fins que no quedin grumolls.
- Preescalfem el forn a una temperatura de 180 ºC. Mentrestant afegim la barreja obtinguda en un motlle per a pastissos. És important cobrir el motlle amb paper de forn o mantega per evitar que el pa de pessic s'enganxi.
- Fiquem el motlle dins del forn i esperem uns 35-40 minuts. Aquest temps és aproximat ja que cada forn és diferent. Per aquesta raó recomanem periòdicament comprovar l'estat del pa de pessic punxant amb un escuradents. Si surt net, és que ja està cuinat. Si no, deixem uns minuts més.
- Ja tenim el nostre pastís o pa de pessic de plàtan preparat. Només ens queda servir-lo i impressionar els nostres amics o família amb aquestes dolces postres. Seguidament t'expliquem quins ingredients extra pots afegir-hi perquè encara quedi més deliciós.
Com decorar el nostre pastís de plàtan
Un cop hem preparat el pastís fet a base de plàtans podem afegir més ingredients. D'aquesta manera, cada cop que cuinem aquesta recepta podrem donar un toc diferent per variar una mica i que no sigui sempre igual.
Les possibilitats són infinites. Tot depèn de la imaginació que posis com a cuiner. Jo et donaré algunes idees que són les que normalment utilitzo jo ja que són les que més m'agraden.
M'agrada molt desfer xocolata negra al bany maria i fer-la servir per recobrir tot el pa de pessic. Deixem refredar i tindrem una exquisida capa de xocolata per sobre.
Quan vull ser una mica més sa llavors empolvoro una mica de sucre glacé (sense passar-se) i li poso algun tipus de fruit sec, normalment nous.
Moltes vegades m'agrada acompanyar-lo d'algun tros de plàtan o posar-hi trossets d'aquesta fruita per sobre tallada a rodanxes.
Prova d'afegir-hi una mica de canyella.
Queda exquisit!
Com t'he comentat, pots provar d'afegir qualsevol altre ingredient que et vingui de gust.
Fes volar la teva imaginació!