pastís de guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Recepta de pastís de cervesa negra

Fa temps, sempre anavem amb els amics a un pub Irlandès a prop de casa on ens passavem les tardes bevent cervesa Guinness. Aquesta cervesa negra, amb un lleuger sabor a café m’encantava!

Un dia vam veure que havien preparat pastís fet a base de Guinness. Vam haver de probar-lo, era obligatori per nosaltres, uns amants d’aquella cervesa.

Recordo que estava molt bo. Era dolç, amb gust a xocolata i al final un toc amarg del sabor de la cervesa Guinness.

Fa poc, navegant per internet vaig veure la recepta. No vaig poder-me resistir i la vaig preparar. Va quedar realment bona així que he decidit portar aquest curiós postres al blog.

Per cert, si t’agraden les receptes de pastissos aleshores no et pots perdre el pastís de formatge , el nostre pastís de pastanaga o el pastís de poma .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Panellets de xocolata

Panellets de xocolata

Recepta de tiramisú casolà fàcil

Tiramisú

Pa de pessic de llimona casolà i esponjós, la recepta de pa de pessic de tota la vida (de l'àvia)

Pa de pessic de llimona

Pastís de xocolata, la recepta amb 3 capes de xocolates diferents perfecta per qualsevol aniversari

Pastís de 3 xocolates

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer pastís de cervesa Guinness pas a pas

  1. El primer pas és ficar en una cassola la mantega i afegir 250 mil·lilitres de Guinness i calentar fins que es desfaci la mantega. És recomanable anar remenant la barreja.
  2. Precalentem el forn a 180 º graus amb calor adalt i abaix sense aire.
  3. Agafem un bol i afegim els 75 grams de cacau pur en pols i el sucre i ho mesclem. Posem també la barreja de cervesa amb mantega i mesclem amb les varetes.
  4. En un bol apart mesclem amb varetes elèctriques la nata líquida, els ous i l’extracte de vainilla. Un cop barrejat ho ajuntem amb la mantega i el sucre.
  5. Tamissem la farina i el bicarbonat sòdic abans d'abocar-los amb la resta dels ingredients.
  6. Barregem la farina i el bicarbonat amb la resta d'ingredients amb una espàtula fent moviments envolvents.
  7. Agafem el motlle (nosaltres hem utilitzat un motlle de 22 centímetres de diàmetre) i untem una mica de mantega i espolvoregem una mica de farina. També podem emprar paper de forn. L'objectiu és que el pastís no ‘s'enganxi.
  8. Aboquem la massa del pastís dins del motlle i la col·loquem al forn. El temps total de cocció és 45-55 minuts. Això dependrà de cada forn per això recomano a partir dels 45 minuts punxar amb un palet. Si surt net vol dir que ja està fet. En canvi si està brut deixem uns minuts més.
  9. Mentre es cuina comencem a fer la cobertura. Posem els 250 grams de mascarpone, els 100 grams de sucre glas i els 150 mil·lilitres de nata en un bol.
  10. Amb les varetes elèctriques o manuals remenem fins a obtenir el punt de cremositat desitjat pel “frosting”
  11. Un cop el pastís estigui llest, el deixem refredar uns quants minuts. El desmotllem i quan estigui fred del tot posem una generosa capa de cobertura per sobre.
  12. Ara ja només queda gaudir d’aquest exquisit pastís amb una bona cervesa Guinness al costat.
com fer pastis de guinness
com preparar pastis de guinness pas a pas
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: