peres al vi amb canyella, unes postres dolces que no et pots perdre

Recepta de peres al vi amb canyella

Les peres al vi les acostumo a preparar com a postre durant el nadal. Molts cops ens regalen ampolles de vi en els lots de nadal i després no sabem que fer amb ells. Jo els aprofito per preparar aquest tipus de recepta.

Aquesta recepta no té cap mena de complicació. La única cosa a tenir en compte és el tipus de pera. Per preparar peres al vi normalment compro la varietat de Barletto o la Abate Fetel.

Lo important és que sigui una pera que tingui una carn tendra però que alhora tingui una pell ferma que pugui aguantar la cocció.

Els sucres de la fruita es mesclen amb els del vi donant un sabor increible. No t’ho pots perdre!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Pastís de pasta de full amb fruites

Pastís de pasta de full amb fruites

Pa de pessic

Pa de pessic

Polos de llimona i menta casolans

Polos de llimona i menta

Coca de llardons

Coca de llardons

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer peres al vi pas a pas

  1. Comencem pelant les peres. Tallem la part de sota de les peres amb l’objectiu que quedin planes i s’aguantin bé. Conservem la branca superior per poder manipular-les durant el procés. Les reservem.
  2. En una cassola gran, aboquem el vi i deixem escalfar a foc mig.
  3. Quan comenci a estar calent afegim els 150 grams de sucre (remenant mentre l’incorporem). Afegim també dins la cassola la pell de llimona, una canyella en branca i, opcionalment, una mica de vainilla. Deixem cuinar la mescla fins que comenci a bullir.
  4. Amb el vi ja bullint, baixem el foc i submergim amb compte les peres a la cassola. No cal que estiguin del tot cobertes pel vi però si ¾ parts de les peres.
  5. Deixem que les peres cuinïn a foc suau durant aproximadament 25-30 minuts, o fins que estiguin tendres i hagin absorbit els sabors del sirope. Durant aquest temps és recomanable utilizar un cullerot per anar regant les peres amb el propi almibar fet per la barreja del vi amb el sucre.
  6. Un cop les peres estiguin tendres, les retirem amb compte de la cassola i les reservem en un plat. Per comprovar si estan tendres podem emprar una forquilla. Si entra bé vol dir que estan tendres.
  7. Augmentem el foc perquè l’almibar es redueixi i s'espessi, obtenint una millor textura. El temps aproximat és 10-15 minuts. No ha d’arribar a caramelitzar.
  8. Abans de servir, retirem la canyella i la pell de llimona de l'almibar. Col·loquem les peres en un plat i aboquem l’almibar reduït per sobre.
  9. A mi m’agrada deixar-les una estona a la nevera i menjar-les fredes però també es poden menjar tíbies.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: