sopa de meló amb pernil cruixent

Recepta de sopa de meló freda

Si busques una recepta senzilla i refrescant, que es faci amb poc temps, aleshores aquest és el teu plat: la sopa de meló amb cruixent de pernil.

Aquesta deliciosa combinació uneix la dolçor i frescor del meló amb la salinitat i cruixent del pernil, creant un contrast de sabors que et sorprendrà. El meló és conegut per ser una font rica en vitamines i minerals com la vitamina C i el potassi, així com també en antioxidants. A més a més, té un alt contingut d'aigua, fet que el fa ideal per mantenir-se hidratat en els dies calorosos d'estiu.

Aquesta sopa és una opció perfecta per gaudir d'un plat lleuger i saludable. Tanmateix, el cruixent de pernil aporta una textura contrastant i un toc salat que fa que aquesta sopa sigui un plat únic i deliciós.

Si t’agrada el meló, llavors has de provar també la recepta de gaspatxo de meló.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Batut de prunes

Batut de prunes

Lassi de Mango

Lassi de mango

Llimonada

Llimonada

Llimonada de mango, una recepta tropical perfecta per l'estiu

Llimonada de mango

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar sopa de meló pas a pas

  1. Comencem tallant el meló a la meitat i trossejant-lo en petits bocins, reservant alguns per a la decoració. Després, precalentem el forn a 180°C. Col·loquem les rodanxes de pernil en una safata de forn folrada amb paper de forn i les coem durant uns 10-15 minuts fins que estiguin daurades i cruixents.
  2. Mentre el pernil es cou al forn, preparem la sopa. Utilitzem una batedora de got per mesclar els trossos de meló amb 2 cullerades d'oli d'oliva, pebre i una mica de sal. Barregem fins a obtenir una textura suau i homogènia. Podem provar la sopa de meló i afegir sal o pebre si calgués.
  3. Un cop les rodanxes de pernil cruixent estiguin llestes, les traiem del forn i les deixem refredar lleugerament. Llavors les trenquem en trossos més petits per aconseguir el toc cruixent que volem per la sopa.
  4. A l'hora de servir, aboquem la sopa de meló en gots individuals o bols. Afegim (opcionalment) els trossos de meló reservats a la part superior com a guarnició. Finalment, disposem els trossos de pernil cruixent per sobre de la sopa, aportant així una textura cruixent i gustosa.
  5. Ara ja podem presentar aquesta sopa de meló amb pernil cruixent als nostres convidats. Gaudeix de la combinació única de sabors i textures en aquest plat refrescant i deliciós. La dolçor del meló es fusiona a la perfecció amb el cruixent de pernil, creant una experiència gastronòmica molt interessant.
com fer sopa de melo freda
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: