- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de bacallà a la llauna
La recepta que porto avui es típica catalana i es molt popular preparar-la durant la setmana santa. Aquest plat es el bacallà a la llauna i es molt fàcil de cuinar ja que tot el que necessitem son ingredients que trobem a casa o al supermercat més a prop.
El nom d’aquesta recepta ve de que abans s’utilitzaven recipients de llauna per preparar-la. Avui en dia, normalment utilitzem recipients de forn, per exemple de fang, que no estan fets de llauna.
M’encanta cuinar aquest plat quan tinc convidats a casa. La salsa feta a base de julivert, all, pebre vermell i vi blanc dona al bacallà un gust molt saborós i deliciós. Per cert, si t’agraden les receptes de bacallà no et pots perdre el nostre plat de cigrons amb bacallà o la nostra recepta de bacallà amb samfaina .
Es important acompanyar aquesta recepta amb unes bones mongetes cuites de qualitat i es vital no oblidar-se del pa. T’encantarà mullar trossos de pa amb la salsa que prepararem!
Així que ja saps, si tens convidats, ja siguin amics o família i vols sorprendre’ls amb un deliciós menjar, aleshores prepara aquesta recepta de bacallà a la llauna amb mongetes i veuràs com es queden amb ganes de més.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer bacallà a la llauna
- El primer pas es dessalar el bacallà si l’hem adquirit sense dessalar. En un recipient en aigua deixem els 4 filets de bacallà que utilitzarem per la recepta i el deixem reposar durant 48 hores. Es important anar canviant l’aigua cada 8 hores aproximadament.
- El següent pas es deixar en remull (la nit abans) les mongetes sinó les hem comprat cuites.
- Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes ja porten una nit en remull, escorrim i coem les mongetes a foc lent durant 45 minuts.
- Mentre es coent les mongetes arrebossem els lloms de bacallà amb la farina de blat.
- Agafem una paella i li fiquem oli. Esperem a que estigui calent i afegim els lloms de bacallà enfarinats. Fregim a foc lent.
- Un cop fets els retirem i els deixem reposar en un recipient pel forn. Jo prefereixo deixar-los en un recipient de llauna ja que d’aquí ve el nom de la recepta.
- Quan les mongetes estiguin cuites les fiquem també en els recipients al costat dels lloms de bacallà.
- Seguidament piquem el julivert i l’all i el fiquem en la mateixa paella amb l’oli que hem utilitzat per fregir els lloms. Opcionalment podem afegir una mica de sal.
- Un cop comencin a daurar-se els trossets d’all agreguem el got de vi blanc i el pebre dolç vermell. Barregem una mica els ingredients.
- Deixem cuinar uns minuts (3-4 minuts aproximadament) per permetre l’evaporació de l’alcohol. Es important anar remenant els ingredients i assegurar-se de que no es torren els alls.
- Posem la salsa que acabem de preparar per sobre dels lloms de bacallà i de les mongetes cuites.
- Per acabar fiquem els recipients en el forn a una temperatura de 180º C i deixem fornejar durant 10-15 minuts.
- Ja només ens queda servir i sorprendre els nostres convidats amb aquesta deliciosa recepta de bacallà a la llauna amb mongetes.