recept catalana de bacalla a la llauna

Recepta de bacallà a la llauna

La recepta que porto avui es típica catalana i es molt popular preparar-la durant la setmana santa. Aquest plat es el bacallà a la llauna i es molt fàcil de cuinar ja que tot el que necessitem son ingredients que trobem a casa o al supermercat més a prop.

El nom d’aquesta recepta ve de que abans s’utilitzaven recipients de llauna per preparar-la. Avui en dia, normalment utilitzem recipients de forn, per exemple de fang, que no estan fets de llauna.

M’encanta cuinar aquest plat quan tinc convidats a casa. La salsa feta a base de julivert, all, pebre vermell i vi blanc dona al bacallà un gust molt saborós i deliciós. Per cert, si t’agraden les receptes de bacallà no et pots perdre el nostre plat de cigrons amb bacallà o la nostra recepta de bacallà amb samfaina .

Es important acompanyar aquesta recepta amb unes bones mongetes cuites de qualitat i es vital no oblidar-se del pa. T’encantarà mullar trossos de pa amb la salsa que prepararem!

Així que ja saps, si tens convidats, ja siguin amics o família i vols sorprendre’ls amb un deliciós menjar, aleshores prepara aquesta recepta de bacallà a la llauna amb mongetes i veuràs com es queden amb ganes de més.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Amanida de llenties

Amanida de llenties

Llenties estofades

Llenties estofades

Pèsols a la catalana, descobreix una recepta tradicional de la gastronomia de Catalunya

Pèsols a la catalana

Cigrons amb espinacs

Cigrons amb espinacs

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer bacallà a la llauna

  1. El primer pas es dessalar el bacallà si l’hem adquirit sense dessalar. En un recipient en aigua deixem els 4 filets de bacallà que utilitzarem per la recepta i el deixem reposar durant 48 hores. Es important anar canviant l’aigua cada 8 hores aproximadament.
  2. El següent pas es deixar en remull (la nit abans) les mongetes sinó les hem comprat cuites.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes ja porten una nit en remull, escorrim i coem les mongetes a foc lent durant 45 minuts.
  4. Mentre es coent les mongetes arrebossem els lloms de bacallà amb la farina de blat.
  5. Agafem una paella i li fiquem oli. Esperem a que estigui calent i afegim els lloms de bacallà enfarinats. Fregim a foc lent.
  6. Un cop fets els retirem i els deixem reposar en un recipient pel forn. Jo prefereixo deixar-los en un recipient de llauna ja que d’aquí ve el nom de la recepta.
  7. Quan les mongetes estiguin cuites les fiquem també en els recipients al costat dels lloms de bacallà.
  8. Seguidament piquem el julivert i l’all i el fiquem en la mateixa paella amb l’oli que hem utilitzat per fregir els lloms. Opcionalment podem afegir una mica de sal.
  9. Un cop comencin a daurar-se els trossets d’all agreguem el got de vi blanc i el pebre dolç vermell. Barregem una mica els ingredients.
  10. Deixem cuinar uns minuts (3-4 minuts aproximadament) per permetre l’evaporació de l’alcohol. Es important anar remenant els ingredients i assegurar-se de que no es torren els alls.
  11. Posem la salsa que acabem de preparar per sobre dels lloms de bacallà i de les mongetes cuites.
  12. Per acabar fiquem els recipients en el forn a una temperatura de 180º C i deixem fornejar durant 10-15 minuts.
  13. Ja només ens queda servir i sorprendre els nostres convidats amb aquesta deliciosa recepta de bacallà a la llauna amb mongetes.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: