recepta de bacalla amb safaina

Recepta de bacallà amb samfaina

El plat d’avui es un dels meus preferits. Es un plat tradicional molt senzill de preparar i amb un gust deliciós. Simplement necessitem fer xup xup amb unes quantes verdures i preparar un bon bacallà fregit. Ho ajuntem tot i ja tenim el nostre bacallà amb samfaina llest per menjar.

La part més important d’aquesta recepta és que el bacallà estigui ben dessalat. Per aconseguir això hem de deixar els lloms de bacallà dos dies abans de menjar-lo en aigua. Cada 6 hores s’ha d’anar canviant l’aigua.

La samfaina, també coneguda com pebrereta o ratatouille, es un plat fet a base de verdures com pebrot, albergínia, ceba, tomàquet i carbassó. També se li poden ficar altes verdures com carbassa o patates).

El truc d’una bona samfaina es el temps de cocció de cada un dels vegetals. Cada verdura té un temps de cuinat propi. Per tant, hem d’anar afegint-los a la paella segons el temps que triguin en cuinar-se. Si calculem bé els temps aleshores cuinarem una samfaina exquisida.

Agafa el davantal i comencem a preparar aquesta recepta de bacallà i samfaina! Per cert, si t'agraden les receptes de bacallà no et pots perdre el nostre bacallà al forn o el bacallà a la muselina d'all .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Coca de Trampó amb massa de cervesa

Coca de Trampó

Iuca fregida

Iuca fregida

Crema de pastanaga, la millor recepta per entrar en calor durant les fredes nits d’hivern

Crema de pastanaga

Pebrots de Padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

Pebrots de Padró

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer bacallà amb samfaina

  1. Per preparar la samfaina pelem les cebes i les piquem a trossets petits.
  2. Seguidament agafem els pebrots verds i vermells, els obrim, passem un aigua per dins i retirem les llavors que hi ha a l’interior. Tallem a trossets petits i reservem.
  3. Rentem els carbassons i l’albergínia i els tallem en daus el mes petits possibles.
  4. Agafem els tomàquets, els tallem per la meitat i els ratllem en un bol. Guardem el bol amb el tomàquet ratllat.
  5. Un cop tenim les verdures tallades agafem una paella, fiquem oli i la deixem a foc mitjà. Un cop el foc estigui calent afegim els pebrots. Opcionalment podem tallar uns trossos d’all i ficar-los a l’oli calent.
  6. Deixem 5-10 minuts a que es cuinin una mica els pebrots i un cop passat aquest temps agreguem a la paella la ceba. Esperem 5 minuts més i anem remenant la barreja per assegurar-nos una cocció homogènia de les verdures.
  7. Posem dins la paella la resta de verdures i afegim el tomàquet ratllat. Remenem tots els ingredients.
  8. Fiquem una mica de sal y tapem la samfaina durant 20-25 minutets.
  9. Mentre es cuina la samfaina anem preparant el bacallà. Es important que estigui dessalat.
  10. Agafem una altra paella, fiquem oli i deixem escalfar al foc.
  11. Mentre es calenta el foc enfarinem els lloms de bacallà.
  12. Un cop l’oli estigui calent afegim a la paella els trossos de bacallà amb farina i fregim per totes dues bandes.
  13. Un cop els lloms de bacallà estiguin fregits els servim en un plat i reservem.
  14. Comprovem l’estat de la samfaina. Si ja està feta la traiem del foc i afegim una mica sobre el bacallà de cada plat. Provem la samfaina i si cal afegim una mica més de sal.
  15. Ja tenim el plat de bacallà amb samfaina. Ara només queda gaudir d’un bon menjar en companyia.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: