
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de magdalenes de carbassa amb llavors de xocolata
Les magdalenes de carbassa amb llavors de xocolata són una recepta perfecta per gaudir d’un berenar de tardor, aprofitant els sabors que ens porta aquesta meravellosa època de l´any.
La carbassa és rica en fibra, vitamina A i antioxidants, cosa que la converteix en un ingredient molt saludable per al nostre cos.
La primera vegada que vaig provar aquestes magdalenes va ser en un petit poble a prop d'on visc durant una fira de tardor dedicada als ingredients de temporada.
Em va agradar tant que vaig demanar al reboster que em compartís la recepta. Em va encantar la combinació de la xocolata amb la carbassa, i com que m'agrada cuinar, no vaig trigar a preparar-les a casa.
Avui et deixo aquesta recepta perquè la provis tu també aquesta tardor. Si t'agraden les postres amb carbassa, et recomano tastar també el nostre flam de carbassa o els bunyols de carbassa .
Comencem a cuinar!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer magdalenes de carbassa pas a pas
- Fem les tulipes per als motlles tallant 6 trossos de paper de forn de 15x15 cm (mirar imatges a baix).
- Dobleguem els trossos per la meitat en horitzontal, els desdobleguem i tornem a doblegar per la meitat en vertical, de manera que al centre es dibuixi una creu.
- Col·loquem el motlle cap per avall i posem el centre de la creu al centre de la base del motlle.
- Dobleguem formant la tulipa, fent 4 plecs en cadascuna de les línies formades pels plecs anteriors, aconseguint la mateixa base rodona del motlle.
- Preescalfem el forn a 200º.
- Aixafem bé la carbassa rostida.
- En un bol, hi afegim la carbassa, els ous, la llet, l'oli i el sucre.
- Barregem amb unes varetes, sense sobremesclar, fins a obtenir una barreja homogènia i sense grumolls.
- Afegim les espècies (gingebre, nou moscada, canyella, mica de sal i extracte de vainilla) i barregem bé per integrar-les.
- Tamisem la farina i el llevat químic amb un colador i els afegim a la barreja.
- Barregem amb una llengua de cuina i moviments envoltants fins a obtenir una massa homogènia i sense grumolls.
- Afegim les espurnes de xocolata i continuem barrejant suaument amb moviments envoltants.
- Col·loquem les tulipes als 6 motlles i repartim la barreja en cadascun, assegurant-nos que tots tenen la mateixa quantitat.
- Posem les espurnes de xocolata que havíem reservat per decorar a la superfície dels muffins.
- Col·loquem els motlles a la safata del forn i enfornem durant 5 minuts a 200º.
- Baixem la temperatura a 180º i enfornem durant 25 minuts més.
- Per comprovar si estan llestos, punxem el centre dels muffins, i si el escuradents surt net, els traiem del forn.
- Després d'uns 5 minuts, retirem els muffins amb cura dels motlles (subjectant per les tulipes) i els deixem refredar completament en una reixeta.
- Quan les magdalenes estiguin fredes, només queda gaudir del seu sabor suau i esponjós, amb el toc especial de la carbassa i la xocolata.



