
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de salmó al forn amb patates i verdures
Estàs buscant un plat saludable que tingui peix i verdures? Aquest t’encantarà! El salmó és el meu peix preferit. Es pot menjar tant cru com cuinat. Qui no ha anat a dinar a un restaurant japonès i s'ha demanat sushi de salmó o tàrtar de salmó?
A més, és una gran font d'omega-3 que és un tipus d'àcids grassos molt saludables per al nostre organisme. Alguns dels seus beneficis és que millora la capacitat d'aprenentatge, ajuda a combatre l'estrès i ansietat i disminueix el colesterol.
És molt senzilla i ràpida de cuinar! Talla els vegetals, passa'ls per la paella i posa'ls al costat del salmó al forn amb un rajolí de vi blanc per potenciar el sabor i Voilà! Ja tenim un menjar exquisit i saludable per sorprendre als nostres convidats.
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients per la recepta de salmó rostit amb vegetals
Com fer salmó al forn
- Comencem pelant i tallant els vegetals. La ceba i el porro els tallem en juliana.
- Les pastanagues i el carbassó els tallem a rodanxes. Les patates les tallem també a rodanxes no molt fines.
- Finalment tallem els pebrots vermells en tires.
- Abans de continuar i per estalviar temps a la cuina escalfem a 200ºC.
- Agafem una paella, tirem un rajolí d'oli d'oliva i aboquem la ceba. Cuinem a foc mitjà durant 5 minuts.
- Passat aquest temps posem la resta dels vegetals a la paella menys la patata que la farem a part. Cuinem 5 minuts més a foc mitjà.
- En una altra paella cuinem les patates amb una mica d'oli. Quan estiguin una mica daurades les traiem.
- En una safata per al forn fem un llit amb les patates que acabem de preparar. Posem per sobre la resta de verdures, guardant una mica de vegetals per posar a sobre del salmó.
- A sobre de les verdures posem els lloms de salmó i li tirem per sobre el sofregit que hem reservat.
- Per sobre del salmó podem posar una mica de vi blanc o suc de llimona. Jo normalment prefereixo el gust de el vi blanc.
- Deixem el salmó amb les verdures uns 20-30 minuts a 200ºC. És molt important anar controlant el forn ja que el temps exacte dependrà del tros de salmó i de el tipus de forn.
- Traiem de el forn el salmó amb verdures i ho servim.
- Ara només ens queda gaudir d'un bon plat de salmó al forn amb verdures i de la companyia dels nostres familiars o amics!