
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de carxofes al forn
La recepta que porto avui al blog de receptes fàcils és segurament una de les més fàcils . Així que no tens cap excusa!
Alguna gent els hi diu escarxofes però jo crec que la paraula correcte és carxofes. El procediment és molt senzill i ràpid. Només hem de treure les fulles més dures, afegir oli, sal i pebre i deixar-les cuinar al forn.
El temps de cocció és aproximadament d’uns 35 minuts però això dependrà del tamany de la hortalissa i del tipus de forn que utilitzem per cuinar-les.
Si t’agrada aquest tipus de receptes no et pots perdre la nostra iuca al forn o els deliciosos pebrots de Pedró fregits .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer carxofes al forn
- El primer pas per preparar unes delicioses carxofes es treure algunes de les fulles que tenen al seu exterior ja que acostumen a ser bastant dures. També recomano treue el tall i que quedi plana la part de sota ja que així les podrem mantenir dretes en el plat.
- Precalentem el forn a 180 ºC amb escalfor per dalt i per baix. A mi personalment m’agrada tallar les carxofes en meitats però molta gent prefereix com queda la presentació les carxofes senceres ja que semblen una flor.
- Posem les carxofes, ja siguin tallades o senceres en una safata apta per forn. Afegim una rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre, una mica de sal i opcionalment pebre negre.
- Les deixem dins del forn entre 30-40 minuts. El temps exacte dependrà del tipus de forn i del tamany de les carxofes. Així que és molt recomanable anar-les controlant durant el temps de cocció al forn.
- Un cop passat aquest temps les traiem, deixem refredar uns 5-10 minuts i ja les podem servir. És una recepta molt fàcil de fer i queden boníssimes!