Recepta fàcil de carxofes al forn

La recepta que porto avui al blog de receptes fàcils és segurament una de les més fàcils . Així que no tens cap excusa!

Alguna gent els hi diu escarxofes però jo crec que la paraula correcte és carxofes. El procediment és molt senzill i ràpid. Només hem de treure les fulles més dures, afegir oli, sal i pebre i deixar-les cuinar al forn.

El temps de cocció és aproximadament d’uns 35 minuts però això dependrà del tamany de la hortalissa i del tipus de forn que utilitzem per cuinar-les.

Si t’agrada aquest tipus de receptes no et pots perdre la nostra iuca al forn o els deliciosos pebrots de Pedró fregits .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Trinxat de la Cerdanya

Trinxat de la Cerdanya

Iuca fregida

Iuca fregida

Cigrons amb espinacs

Cigrons amb espinacs

Coca de recapte, la recepta clàssica de verdura escalivada sobre massa casolana

Coca de recapte

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer carxofes al forn

  1. El primer pas per preparar unes delicioses carxofes es treure algunes de les fulles que tenen al seu exterior ja que acostumen a ser bastant dures. També recomano treue el tall i que quedi plana la part de sota ja que així les podrem mantenir dretes en el plat.
  2. Precalentem el forn a 180 ºC amb escalfor per dalt i per baix. A mi personalment m’agrada tallar les carxofes en meitats però molta gent prefereix com queda la presentació les carxofes senceres ja que semblen una flor.
  3. Posem les carxofes, ja siguin tallades o senceres en una safata apta per forn. Afegim una rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre, una mica de sal i opcionalment pebre negre.
  4. Les deixem dins del forn entre 30-40 minuts. El temps exacte dependrà del tipus de forn i del tamany de les carxofes. Així que és molt recomanable anar-les controlant durant el temps de cocció al forn.
  5. Un cop passat aquest temps les traiem, deixem refredar uns 5-10 minuts i ja les podem servir. És una recepta molt fàcil de fer i queden boníssimes!
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: