- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de pastís de verdures al forn
M'encanta preparar receptes amb verdures. Sempre estic investigant noves opcions per aconseguir preparar plats saludables que agradin fins i tot a aquestes persones que no els agrada gaire la verdura o pels nens, que moltes vegades prefereixen un altre tipus de menjars menys sans.
Avui porto una manera diferent de cuinar les verdures. Preparant un deliciós pastís amb una barreja d'ous, nata i els nostres vegetals preferits.
La recepta principal és preparar aquest pastís al forn. No obstant això, moltes persones m'han preguntat si es pot preparar al microones o utilitzant la thermomix. És per això també us deixo la recepta del pastís de verdures en microones i amb el robot de cuina.
Una altra pregunta freqüent és com preparar aquest pastís de verdures sense nata pels intolerants a la lactosa. Jo recomano l'opció d'usar una nata sense lactosa. També podem preparar aquest plat sense l'ús de la nata, només amb els ous.
Aquest menjar el podem cuinar amb les verdures que més ens agradi. Jo per exemple he decidit fer un pastís de verdures amb carbassó ja que m'encanta.
Vull que et sentis lliure d'afegir les verdures que més prefereixis!
Aquest plat el podem acompanyar amb salsa de tomàquet, maionesa o amb una exquisida salsa de xampinyons casolana que us deixaré al final per si encara teniu més ganes de cuina.
Ja no m'enrotllo més!
Agafa el davantal i a cuinar!
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer pastís de verdures al forn
- Posem aigua i una mica de sal en una cassola. Posem les mongetes verdes i els pèsols i el portem a ebullició. Deixem coure durant uns 10 minuts.
- Mentre es cuinen les mongetes i pèsols tallem la pastanaga a dauets i l'afegim a una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. Remenem la pastanaga durant 5 minuts mentre es cuina.
- Pelem i trossegem la ceba en petites parts.
- Obrim els pebrots, traiem les llavors i també el tallem en petites porcions.
- Rentem el carbassó i el trossegem en petits tacs. Podem pelar o deixar-lo amb la pell.
- Hi tirem les verdures que acabem de preparar a la paella juntament amb la pastanaga. Cuinem 10-15 minuts. Si volem fer servir xampinyons els tallem en làmines i els posem també a la paella.
- Mentre es cuinen els vegetals posem els ous en un recipient. Salpebrem a el gust i afegim la nata de cuina. Barregem tot.
- Un cop cuinades les verdures deixem que es refredin una miqueta, les afegim al bol amb els ous batuts i remenem tot perquè quedi ben barrejat.
- Agafem un motlle i l'untem amb oli o mantega. Aboquem la barreja de remenat d'ous i vegetals dins del motlle.
- Preescalfem el forn a 160ºC. Quan estigui calent fiquem el motlle amb el remenat i ho deixem cuinar 40-45 minuts.
- Durant aquest temps és important punxar el pastís fins que la forquilla surti neta. Així ho podrem coure el temps exacte.
- Quan estigui llest esperem una mica a que es refredi i sigui més fàcil treure la barreja del motlle.
- Ja tenim el nostre pastís de verdures a punt per menjar! Si vols pots afegir per sobre una salsa de xampinyons. Més avall t'expliquem com preparar-la.
Preparació del pastís amb verdures a microones
- Un cop tenim el motlle amb la barreja d'ous i verdures el fiquem al microones i deixem cuinar a una potència de 500-600 W durant 15-20 minuts (els primers 9 passos son els mateixos que hem explicat a la recepta principal).
- Comprovem amb una forquilla o amb un escuradents l'estat del pastís. Punxem i si surt net vol dir que ja està llest. Sinó és així, posem un minut més i comprovem de nou.
- Repetim aquest procediment fins que estigui cuinat.
- Esperem a que es refredi una mica perquè sigui més fàcil retirar el motlle.
- Servim el pastís de verdures i només ens queda gaudir d'un excel·lent menjar.
- Podem menjar-lo temperat o fred.
Preparació pas a pas del pastís amb vegetals en Thermomix
- Posem la pastanaga tallada a trossos grans en el got de la thermomix. Tallem a velocitat 2 durant 3 segons.
- Afegim el carbassó a la thermomix i trossegem a velocitat 4 durant 4 segons.
- Tallem la ceba i la piquem a velocitat 4 durant 3 segons.
- Posem la papallona a les ganivetes i afegim una mica d'oli. Sofregim les verdures durant 5 minuts a 120 º C i velocitat 1.
- Traiem els vegetals de la thermomix i posem la barreja en un recipient.
- Afegim al vas de el robot de cuina els ous, la nata i salpebrem al gust. Barregem aquests ingredients 15-20 segons a velocitat 3.
- Posem la barreja en un motlle. Tapem i ho folrem amb paper de film típic de cuina. Tot seguit ho tapem amb paper d'alumini. Tenim l'opció de cobrir per sobre amb 2 fulles absorbents.
- Posem aigua en el vas de el robot de cuina. Posem el Varoma en la posició correcta i programem una cocció d'una hora (60 minuts) a temperatura Varoma i velocitat 2.
- Passat aquest temps retirem els papers que cobreixen el motlle, destapem i comprovem si el nostre pastís de verdures ja està quallat punxant amb un escuradents.
- Si encara no està quallat, afegim una miqueta més d'aigua al vas i ho deixem cuinar uns 10 minuts més. Repetim el procés de comprovació.
- Un cop estigui ben quallat, deixem refredar per facilitar el procés de retirar el motlle.
- Servim el pastís de vegetals. Podem acompanyar-lo amb una mica de maionesa. No obstant això, si encara et queda energia seguidament t'ensenyem com preparar una deliciosa salsa de xampinyons per acompanyar el teu pastís de vegetals al forn.
Preparació de la salsa de xampinyons
Aquesta recepta de salsa de xampinyons és perfecta per acompanyar la nostra pastís de verdures. Tira-per sobre i gaudeix del seu sabor.
Ingredients
Elaboració de la salsa de xampinyons
- Piquem la ceba. Rentem i trossegem els xampinyons a làmines.
- Posem un rajolí d'oli d'oliva en una paella i sofregim la ceba fins que estigui picada.
- Afegim a la paella els xampinyons. Sofregim la ceba i els xampinyons fins que l'aigua d'aquests últims s'hagi evaporat.
- Seguidament afegim la nata i la llet i deixem bullir tot durant 10 minuts.
- Posem la barreja en un got de batedora i triturem tot fins que quedi una salsa homogènia.
- Quan el pastís de vegetals estigui fred afegim aquesta salsa de xampinyons per sobre.
- Ja pots gaudir del pastís de verdures amb una deliciosa salsa de xampinyons!