castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

Recepta de castanyes torrades al forn

Un dels meus plans preferits per quan comença el fred de tardor i es fa fosc aviat és cuinar castanyes al forn i passar la tarda mirant alguna película mentre les menjo acompanyat de familia o amics.

La preparació és fàcil. Comprem castanyes, fem un tall, les fiquem al forn, esperem i ens les mengem. Aquesta recepta no té més. La part més important és quan anem a comprar-les.

Com explicaré més abaix és important que siguin castanyes de qualitat . És recomanable estar temps seleccionant les millors.

Les castanyes d’avui les prepararem al forn. No obstant, també hi ha la opció de cuinar-les al microones . Els passos són els mateixos. Simplement, al final, en comptes de ficar-les a una safata al forn, les posem en un recipient de microones, el tapem i deixem fer 3 minuts a una potencia de 800 W (si tenim de 600 W són 4 minuts).

T’animem també a provar de cuinar les següents receptes: moniato al forn , carbassa al forn o la crema de porros (Vichyssoise) .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets

Crema de carbassa, pastanaga i porro: la millor recepta de la iaia

Crema de carbassa

Mandonguilles amb bolets: la recepta tradicional que triomfa a la tardor

Mandonguilles amb bolets

Puré de castanyes, la recepta de tardor ideal per acompanyar les teves carns

Puré de castanyes

Ingredients

Descargar llista compra

Com preparar castanyes torrades al forn

  1. Lo més important de la recepta és escollir les castanyes correctes. La pell d’aquestes ha de ser brillant i hem de fixar-nos que no hi hagi talls o forats (podría haver cucs). Un altre punt a tenir en compte és el tamany de les castanyes. Aquestes han de tenir una mida semblant. De no ser així, el temps de cocció de cada una podria variar molt.
  2. Un cop hem comprat unes bones castanyes precalentem el forn per dalt i per baix a uns 200 ºC.
  3. Mentre es calenta, rentem i sequem bé cada una de les castanyes. És important eliminar bé la bruticia de la pell.
  4. Fem dos talls en creu a cada una de les castanyes (també podem fer un tall horitzontal). És important que sigui un tall net i que perfori les dues pells del fruit.
  5. Les fiquem en una safata apta per forn. Un cop el forn estigui calent fiquem la safata amb les castanyes dins.
  6. El temps de cocció és aproximadament de 25-30 minuts. Durant aquest temps és important que les vagis controlant. Per saber si estan fetes podem mirar el tall. Si s’ha fet gran i està ben obert és indici de que ja es poden treure del forn.
  7. Un cop fetes les traiem, posem una mica de sal fina per sobre i ja les podem servir.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: