
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de castanyes torrades al forn
Un dels meus plans preferits per quan comença el fred de tardor i es fa fosc aviat és cuinar castanyes al forn i passar la tarda mirant alguna película mentre les menjo acompanyat de familia o amics.
La preparació és fàcil. Comprem castanyes, fem un tall, les fiquem al forn, esperem i ens les mengem. Aquesta recepta no té més. La part més important és quan anem a comprar-les.
Com explicaré més abaix és important que siguin castanyes de qualitat . És recomanable estar temps seleccionant les millors.
Les castanyes d’avui les prepararem al forn. No obstant, també hi ha la opció de cuinar-les al microones . Els passos són els mateixos. Simplement, al final, en comptes de ficar-les a una safata al forn, les posem en un recipient de microones, el tapem i deixem fer 3 minuts a una potencia de 800 W (si tenim de 600 W són 4 minuts).
T’animem també a provar de cuinar les següents receptes: moniato al forn , carbassa al forn o la crema de porros (Vichyssoise) .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com preparar castanyes torrades al forn
- Lo més important de la recepta és escollir les castanyes correctes. La pell d’aquestes ha de ser brillant i hem de fixar-nos que no hi hagi talls o forats (podría haver cucs). Un altre punt a tenir en compte és el tamany de les castanyes. Aquestes han de tenir una mida semblant. De no ser així, el temps de cocció de cada una podria variar molt.
- Un cop hem comprat unes bones castanyes precalentem el forn per dalt i per baix a uns 200 ºC.
- Mentre es calenta, rentem i sequem bé cada una de les castanyes. És important eliminar bé la bruticia de la pell.
- Fem dos talls en creu a cada una de les castanyes (també podem fer un tall horitzontal). És important que sigui un tall net i que perfori les dues pells del fruit.
- Les fiquem en una safata apta per forn. Un cop el forn estigui calent fiquem la safata amb les castanyes dins.
- El temps de cocció és aproximadament de 25-30 minuts. Durant aquest temps és important que les vagis controlant. Per saber si estan fetes podem mirar el tall. Si s’ha fet gran i està ben obert és indici de que ja es poden treure del forn.
- Un cop fetes les traiem, posem una mica de sal fina per sobre i ja les podem servir.