xips de moniato, un snack ideal de tardor

Recepta de xips de moniato fregides

El moniato és un aliment molt típic de la tardor a Catalunya, i està especialment associat a la festa de la Castanyada, una celebració tradicional que es duu a terme a finals d'octubre, coincidint amb el Dia de Tots Sants.

Durant aquesta festa, és habitual veure als carrers la figura de la Castanyera, una dona gran que, vestida amb roba humil i un mocador al cap, ven castanyes rostides i moniatos calents.

El moniato és ric en betacarotens, que el cos converteix en vitamina A, ideal per millorar la salut visual i enfortir el sistema immunitari. A més, conté fibra, que contribueix a una bona digestió, i és una font important de vitamina C i potassi, essencials per a la salut cardiovascular i el bon funcionament de l'organisme.

Preparar xips de moniato és una manera deliciosa de gaudir d'aquest aliment tan representatiu de l´estació, mentre celebrem els nostres costums.

Per cert, si t'agraden les receptes de moniato llavors has de tastar el moniato al forn o el moniato cuinat en fregidora d'aire .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

Castanyes al forn

Melmelada de figues

Melmelada de figues

Fricandó de vedella amb bolets, una recepta fàcil per sorprendre als teus convidats més exigents

Fricandó de vedella amb bolets

Puré de carbassa i pastanaga cremós, la recepta de l'àvia ideal per als sopars de tardor

Puré de carbassa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer xips de moniato pas a pas

  1. Rentem bé el moniato i, si preferim, el pelem. El tallem a rodanxes fines d'aproximadament 1 mm usant una mandolina perquè totes tinguin el mateix gruix. Si no tenim mandolina, podem fer servir un ganivet, encara que serà més complicat.
  2. Col·loquem les rodanxes en un bol amb aigua freda i les deixem en remull durant 30 minuts. Això ajuda a eliminar l'excés de midó i que quedin més cruixents en fregir-les.
  3. Escorrem les rodanxes i les assequem bé amb paper absorbent. Les deixem reposar uns 10 minuts perquè acabin d'assecar-se a l'aire.
  4. Escalfem abundant oli de gira-sol en una paella a foc mitjà-alt. Quan l'oli estigui ben calent (al voltant de 170 ° C), comencem a fregir les rodanxes en tandes petites. Fem servir una escumadora per moure-les i evitar que s'enganxin.
  5. Quan estiguin daurades i cruixents, traieu-les amb l'escumadora i poseu-les en un plat amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli.
  6. Les col·loquem en un bol i les amanim amb una mica de sal, pebre vermell picant i comí. Barregem bé perquè les espècies es distribueixin de manera uniforme.
  7. Ja només queda gaudir de les nostres xips de moniato, cruixents i plenes de sabor!
com fer xips de moniato
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: