
- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta de xips de moniato fregides
El moniato és un aliment molt típic de la tardor a Catalunya, i està especialment associat a la festa de la Castanyada, una celebració tradicional que es duu a terme a finals d'octubre, coincidint amb el Dia de Tots Sants.
Durant aquesta festa, és habitual veure als carrers la figura de la Castanyera, una dona gran que, vestida amb roba humil i un mocador al cap, ven castanyes rostides i moniatos calents.
El moniato és ric en betacarotens, que el cos converteix en vitamina A, ideal per millorar la salut visual i enfortir el sistema immunitari. A més, conté fibra, que contribueix a una bona digestió, i és una font important de vitamina C i potassi, essencials per a la salut cardiovascular i el bon funcionament de l'organisme.
Preparar xips de moniato és una manera deliciosa de gaudir d'aquest aliment tan representatiu de l´estació, mentre celebrem els nostres costums.
Per cert, si t'agraden les receptes de moniato llavors has de tastar el moniato al forn o el moniato cuinat en fregidora d'aire .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer xips de moniato pas a pas
- Rentem bé el moniato i, si preferim, el pelem. El tallem a rodanxes fines d'aproximadament 1 mm usant una mandolina perquè totes tinguin el mateix gruix. Si no tenim mandolina, podem fer servir un ganivet, encara que serà més complicat.
- Col·loquem les rodanxes en un bol amb aigua freda i les deixem en remull durant 30 minuts. Això ajuda a eliminar l'excés de midó i que quedin més cruixents en fregir-les.
- Escorrem les rodanxes i les assequem bé amb paper absorbent. Les deixem reposar uns 10 minuts perquè acabin d'assecar-se a l'aire.
- Escalfem abundant oli de gira-sol en una paella a foc mitjà-alt. Quan l'oli estigui ben calent (al voltant de 170 ° C), comencem a fregir les rodanxes en tandes petites. Fem servir una escumadora per moure-les i evitar que s'enganxin.
- Quan estiguin daurades i cruixents, traieu-les amb l'escumadora i poseu-les en un plat amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli.
- Les col·loquem en un bol i les amanim amb una mica de sal, pebre vermell picant i comí. Barregem bé perquè les espècies es distribueixin de manera uniforme.
- Ja només queda gaudir de les nostres xips de moniato, cruixents i plenes de sabor!
