recepta d'alberginies farcides de vegetals

Albergínies farcides de verdures al forn

Avui us portem un plat deliciós, perfecte per sorprendre els nostres familiars. Les albergínies farcides der verdures son estupendes ja que la barreja amb el pernil i formatge li dona un sabor únic. A més, el farciment està fet amb diferents vegetals els quals aporten molts nutrients com vitamines i sals minerals, sent un menjar perfecte tan pels adults com pels més petits de la casa.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Verdures al forn

Verdures al forn

Escalivada al forn

Escalivada al forn

Patates d’Olot

Patates d’Olot

Truita de patates

Truita de patates

Ingredients per la recepta d’albergínies farcides vegetarianes

Descargar llista compra

Preparació de la recepta d’albergínies farcides de vegetals

  1. Tallem el tall de la part superior de les albergínies i tallem cada albergínia a lo llarg, obtenint dos mitats per cada una de les albergínies.
  2. Fem talls fins en malla a cada una de las meitats de las albergínies i les rostim al forn a aproximadament 180ºC-200ºC durant uns 30-40 minuts. D’aquesta manera aconseguirem que les albergínies s’estovin i serà més fàcil treure’n la polpa.
  3. Mentre les albergínies estan al forn tallem els pebrots i les cebes. També pelem i tallem el tomàquet. La quantitat de tomàquets que utilitzem dependrà de lo sucosos que siguin.
  4. Un cop les verdures estan tallades afegim primer la ceba en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Es important afegir primer la ceba que la resta de vegetals ja que tarda bastant en cuinar-se.
  5. Quan veiem que la ceba comença a estar daurada afegim els pebrots verds i vermells tallats. Esperem uns minuts fins que veiem que la verdura comença a estar cuinada.
  6. Un cop les albergínies estiguin toves traiem la polpa vigilant de no trencar la pell ja que la utilitzarem per posar el farciment. Afegim la polpa de les albergínies a la paella amb la resta dels vegetals i barregem. En aquest moment podem també afegir a la mescla els trossets de pernil.
  7. Afegim el tomàquet i el romaní. Si veiem que la mescla de verdures no queda suficientment sucosa podem posar una mica de tomàquet fregit de qualsevol marca.
  8. Deixem la mescla cuinant-se a foc mig-lent durant uns 10-20 minuts fins que veiem que les verdures estan pràcticament per menjar.
  9. Traiem el farciment de la paella i omplim les pells de les albergínies amb la barreja de verdures que hem preparat prèviament.
  10. Posem una mica de formatge rallat per sobre de les albergínies farcides i les deixem al forn a 200ºC fins que el formatge quedi gratinat.
  11. Ja tenim les nostres delicioses albergínies farcides de verdures! Servim i a gaudir de l’àpat.

Claus per la preparació de les millors albergínies de vegetals

Un dels principals problemes quan preparem tot tipus de receptes amb albergínies, ja siguin farcides o d’altre tipus, es l’amargor produït pel contacte amb l’aire. Les albergínies contenen unes molècules al interior de la polpa que al entrar en contacte amb l’oxigen present en l’aire aquestes s’oxiden i es produeix el típic sabor amarg. Això pot restar punts a la nostra recepta d’albergínies farcides.

Per evitar això hem de fer uns talls profunds en la polpa de las albergínies. Posteriorment les salem (amb sal gruixuda al ser possible) i les deixem boca amunt durant uns 15 minuts. Just després li donem la volta i les posem sobre una reixa durant 15 minuts més. D’aquesta forma els sucs amargs produïts per l’oxidació sortiran de les albergínies i quedarà un gust molt millor quan preparem les nostres albergínies farcides de verdures.

També es important ganivets d’acer inoxidable per tallar les albergínies. D’aquesta manera reduïm el nivell d’oxidació d’aquestes. Un altre factor important a tenir en compte quan preparem la recepta d’albergínies farcides al forn es el tipus d’albergínia que utilitzarem per la nostra recepta.

Nosaltres recomanem provar un tipus d’albergínia poc coneguda anomenada albergínia blanca. L’albergínia blanca es una varietat d’albergínia molt característica pel seu color, però també es diferencia de les altres per la seva carn suau, cremosa, melosa i dolça. Molt agradable al paladar. Segur que no us deixarà indiferent.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: