Receptes de bacallà

Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

Prepara aquesta deliciosa recepta de bacallà a la llauna amb mongetes i sorprèn els teus convidats. Es molt senzilla de cuinar i els resultats son al·lucinants. Es lleparan els dits!

Ingredients

  • 4 filets de bacallà
  • 500 grams de mongeta
  • 3 grans d’all
  • Farina de blat
  • 1 got de vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva
  • Julivert
  • Sal

Com fer bacallà a la llauna

  1. El primer pas es dessalar el bacallà si l’hem adquirit sense dessalar. En un recipient en aigua deixem els 4 filets de bacallà que utilitzarem per la recepta i el deixem reposar durant 48 hores. Es important anar canviant l’aigua cada 8 hores aproximadament.
  2. El següent pas es deixar en remull (la nit abans) les mongetes sinó les hem comprat cuites.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes ja porten una nit en remull, escorrim i coem les mongetes a foc lent durant 45 minuts.
  4. Mentre es coent les mongetes arrebossem els lloms de bacallà amb la farina de blat.
Veure la recepta completa

Bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

Bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

Descobreix com preparar una deliciosa recepta de bacallà gratinat al forn a la muselina d’all. Aprèn el pas a pas i com sorprendre els teus convidats.

Ingredients

  • 2 lloms o filets de bacallà
  • 2 dents d’all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba gran
  • Farina de blat
  • Tomàquet fregit
  • Farigola
  • 2 ous
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer bacallà a la muselina d’all, la recepta de peix gratinat que no et pots perdre

  1. Escalivem el pebrot vermell i el tallem a trossets.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Escalfem oli en una paella i afegim la ceba. Deixem cuinar fins que la ceba quedi transparent.
  3. Aboquem el tomàquet fregit amb la ceba i deixem cuinar uns 5 minuts a foc mig.
  4. Incorporem els trossos de pebrot escalivat, salpimentem i opcionalment afegim una mica de farigola i deixem cuinar 5-6 minuts fins aconseguir mesclar tots els sabors.
Veure la recepta completa

Bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

Bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

El bacallà és un dels peixos que més m’agraden. Es poden fer moltíssimes receptes amb ell. Avui t’ensenyaré a preparar bacallà al forn pas a pas.

Ingredients

  • 4 lloms de bacallà
  • 4 patates mitjanes
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 got de vi blanc
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bacallà al forn amb patates i ceba, recepta tradicional dels pobles costaners

  1. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Pelem les patates i fem rodanxes de 1 cm de grosor aproximadament.
  2. En una paella fiquem una mica d’oli i l’escalfem a foc mig durant 1 minut. Afegim la ceba i la patata prèviament tallada i cuinem durant uns minuts fins que la ceba estigui una mica transparent i la patata una mica feta (no les farem del tot ja que s’acabaran de fer al forn)
  3. En una safata apta per forn escampem les patates i la ceba fent un llit on ficarem el bacallà. Posem el forn a precalentar a 180 ºC per dalt i per baix.
  4. Afegim els lloms de bacallà (la pell del peix cara abaix) sobre el llit que acabem de fer. Posem sal per sobre, un rajolí d’oli d’oliva, pebre negre i posem el got de vi blanc.
Veure la recepta completa

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

T’ensenyem a preparar pas a pas aquesta recepta tradicional de bacallà amb samfaina. Només necessites unes verdures, bacallà i seguir les nostres instruccions i elaboraràs un plat exquisit.

Ingredients

  • 8 peces de bacallà dessalat
  • 2 cebes
  • 1 albergínia
  • 2 carbassons
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 6 tomàquets madurs
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bacallà amb samfaina

  1. Per preparar la samfaina pelem les cebes i les piquem a trossets petits.
  2. Seguidament agafem els pebrots verds i vermells, els obrim, passem un aigua per dins i retirem les llavors que hi ha a l’interior. Tallem a trossets petits i reservem.
  3. Rentem els carbassons i l’albergínia i els tallem en daus el mes petits possibles.
  4. Agafem els tomàquets, els tallem per la meitat i els ratllem en un bol. Guardem el bol amb el tomàquet ratllat.
Veure la recepta completa

Bunyols de bacallà

Bunyols de bacallà

Vols aprendre a preparar els millors bunyols de bacallà? T’expliquem detalladament tots els passos que has de seguir i els ingredients que necesites.

Ingredients

  • 400 grams de bacallà dessalat
  • 2 cebes tendres
  • 200 grams de farina de blat
  • 250-300 mil·lilitres d’aigua natural
  • 150 grams de mantega
  • 3 ous
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • Julivert al gust
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bunyols de bacallà

  1. El primer pas per cuinar els bunyols de bacallà es dessalar el peix. El deixem en remull unes 48 hores aproximadament i cada 6-5 hores canvien l’aigua. Un cop passat aquest temps l’esmicolem a trossets ben petits i reservem dins de la nevera fins que ens fiquem a fer la recepta.
  2. Agafem un bol i tamisem la farina per evitar la formació de grumolls. Afegim la culleradeta de llevat Royal. Remenem els ingredients i guardem.
  3. Agafem les cebes tendres, les pelem, les netegem una miqueta i la piquem a trossets ben petits.
  4. En una paella afegim una mica d’oli d’oliva i deixem calentar. Un cop estigui calent afegim la ceba i deixem uns 3 minuts a foc mitjà fins que quedi transparent. En aquest punt fiquem els trossos de bacallà esmicolat i deixem cuinar a foc alt durant aproximadament un minut. És important remenar durant aquest temps per evitar que el bacallà s’enganxi a la paella.
Veure la recepta completa

Cigrons amb bacallà

Cigrons amb bacallà

Vols aprendre a cuinar un plat de cigrons amb bacallà? Entra i descobreix els millors trucs per a preparar aquesta deliciosa recepta. T'expliquem pas a pas.

Ingredients

  • 500 grams de cigrons cuits
  • 300 grams de bacallà dessalat
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 tomàquet
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 cullerada petita de farina
  • Oli d'oliva
  • Aigua

Com fer cigrons amb bacallà

  1. Pelem la ceba i la tallem a trossets ben petits. Repetim el mateix procés amb el gra d’all.
  2. Un cop tinguem la ceba i l’all ben talladets agafem una cassola i afegim una mica d’oli d’oliva verge extra. Deixem escalfar.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim la ceba i l’all i deixem cuinar a foc lent fins que els vegetals comencin a estar una mica daurats.
  4. Mentre es doren podem anar ratllant el tomàquet. El partim per la meitat i el ratllem amb el típic ratllador de formatge. Guardem en un bol.
Veure la recepta completa

Empedrat de bacallà

Empedrat de bacallà

Vols aprendre a preparar empedrat de bacallà amb mongetes blanques? T’ensenyem a com preparar-lo pas a pas i tots els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 200 grams de bacallà dessalat
  • 400 grams de mongetes blanques cuites
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet gran o 2 mitjans
  • Mig pebrot vermell
  • Mig pebrot verd
  • 2 ous
  • Olives negres
  • Vinagre de Módena (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer empedrat de bacallà

  1. Si el bacallà que has comprat és salat, el primer pas de la recepta serà desalar-lo. Per fer això, tenim dues opcions. Deixar el llom durant 3 dies en aigua a la nevera a un 6ºC - 8ºC per evitar que fermenti i canviant l’aigua durant 12 hores o esqueixar primer el bacallà i després desalarlo en aigua freda sota l’aixeta durant 10 minuts.
  2. Si optem per utilizar mongetes blanques crues és important deixar-les en remull durant unes 8 hores i després cuinar-les a foc lent durant 2 hores per que estiguin cuites. Si hem comprat mongetes cuites les escurrim per eliminar el líquid de conserva del pot.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes cuites és hora de començar la recepta d’empedrat. Agafem un bol i esqueixem el bacallà amb els dits a trossets mitjans.
  4. Afegim els 400 grams de mongetes blanques al bol juntament amb els trossos de bacallà esqueixat.
Veure la recepta completa

Arròs amb bacallà i carxofes

Arròs amb bacallà i carxofes

En aquesta recepta, et guiarem pas a pas a través de la preparació de l'arròs amb bacallà i carxofes, detallant els ingredients i el procés.

Ingredients

  • 300 grams de bacallà dessalat
  • 2 carxofes
  • 300 grams d'arròs bomba
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1.5 litres de caldo de peix o fumet
  • 1/2 tassa de tomàquet triturat
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Safrà en pols (un polsim)
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer arròs amb bacallà i carxofes

  1. A mi m’agrada utilitzar bacallà dessalat però si el que tenim és salat salat primer, hem d'omplir d'aigua freda un recipient i posar-hi el bacallà dessecat, deixant-lo en remull durant 24 hores. Hem de canviar l'aigua diverses vegades per aconseguir desfer-nos de l'excés de sal. Un cop dessalat, l'escorrem i amb cura desfem les espines i la pell. El desfillem amb les mans o amb una forquilla per deixar-lo en petits trossos. Reservem.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Rentem el pebrot verd i vermell obrint-los per treure les llavors de dins. Els hi passem un aigua i els tallem a tires.
  3. Pel que fa a les carxofes, les pelem fins arribar a les fulles més tendres. Les tallem en quarts i les posem en un bol amb aigua i algunes gotes de llimona per evitar l'oxidació. Reservem aquestes també.
  4. Ara, en una paella gran, escalfem oli d'oliva a foc mitjà. Afegim la ceba picada a la Brunoise i el pebrot (verd i vermell) tallat en tiretes. Ho sofregim fins que la ceba estigui transparent i tendra. Afegim el tomàquet triturat
Veure la recepta completa