imatge recepta crema de carbasso casolana

Recepta de crema de carbassó

Avui os portem una deliciosa i saludable recepta: la crema de carbassó. Existeixen moltes combinacions diferents per no avorrir-nos d’aquesta exquisida recepta.
Podem cuinar crema de carbassó amb porros, crema de carbassó amb espinacs, crema de carbassó amb pastanaga o crema de carbassó amb verdures.

En aquest puré de carbassó utilitzarem formatges per millorar la textura de la crema. També podem utilitzar nata per cuinar aquesta crema de carbassó en comptes de formatgets.

La carbassó es una verdura que podem trobar tot l’any. Nosaltres recomanem preparar les cremes sobretot durant l’estiu, ja que el carbassó es una verdura originalment d’aquesta època de l’any. Per cert, si t'agraden les receptes amb carbassó no et pots perdre la nostra truita de carbassó o els nostres carbassons farcits .

Un dels principals beneficis d’aquest vegetal es la seva capacitat per prevenir malalties cardiovasculars. El seu alt contingut en fibra vegetal permet reduir els nivells de colesterol i els lípids perjudicials per la salut, disminuint el risc de patir danys en el sistema cardiovascular.

També es una gran Font de vitamines A i C les quals eviten la formació d’ateromes prevenint l’aparició d’aterosclerosis. El carbassó i en especial les diferents receptes de crema de carbassó so una baixa Font de calories, per tant , son perfectes per a dietes de control de pes. Aquesta verdura també conté molts minerals altament beneficiosos pel control de la hipertensió, com el potassi o magnesi.

Per si això no fos poc, gracies a les vitamines A i C que conté, es converteix en un potent rejovenidor ja que aquestes vitamines son antioxidants i eviten la formació de radicals lliures que afecten les proteïnes i les molècules d’ADN, accelerant l’envelliment. Així que ja saps! Incorpora el carbassó a la teva dieta i la varietat de cremes que pots preparar utilitzant aquesta verdura i gaudeix de tots aquests beneficis.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Moniato cruixent en fregidora d'aire o air fryer

Moniato en fregidora d'aire

Carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

Carxofes al forn

Gaspatxo

Gaspatxo andalús

Iuca fregida

Iuca fregida

Ingredients de la recepta de crema de carbassó

Descargar llista compra

Com preparar la crema de carbassó

  1. Comencem rentant el carbassó i tallant-lo a rodanxes de mida mitjana. A mi m'agrada deixar la pell però el pots pelar.
  2. Pelem la patata i la tallem a daus. Ara pelem la pastanaga i la tallem a rodanxes.
  3. Tallem les fulles del porro i la part de l'arrel. Ho rentem i tallem a rodanxes.
  4. En una cassola o olla hi afegim oli d'oliva i ho deixem escalfar. Un cop estigui calent afegim les verdures, movem una mica i deixem cuinar a foc mitjà.
  5. Un cop comencin a daurar-se les verdures afegim els 250 mil·lilitres d'aigua o brou de verdures, una mica de sal i tapem la cassola. Deixem cuinar uns 20-25 minuts a foc mitjà-baix.
  6. Passat aquest temps comprovem que les verdures estiguin tendres. Si decideixes posar formatgets posa'ls en aquest punt. Recorda després que no cal afegir-hi els 50 mil·lilitres de llet.
  7. Amb una batedora de mà comencem a triturar els ingredients dins de la cassola o olla.
  8. Afegim els 50 mil·lilitres de llet (només si no has fet servir formatgets) i continuem barrejant-ho tot amb la batedora fins a obtenir una barreja homogènia sense trossets.
  9. Ja només ens queda servir el puré de carbassó. A mi m'agrada acompanyar-ho amb una mica de pa torrat trossejat, ou dur i trossets de pernil. També hi afegeixo un rajolí d'oli d'oliva per sobre.
com fer crema de carbasso pas a paso

Crema de carbassó light

Aquesta recepta es per aquells que vulgueu cuinar una recepta inclús més saludable que la recepta de carbassó normal. Per aconseguir això substituirem els formatgets per la llet descremada. També traurem el ingredient opcional de la patata.

Ingredients per la recepta de crema de carbassó light

Descargar llista compra

Preparació de la crema de carbassó light

  1. Rentem els carbassons i els tallem a rodanxes
  2. Pelem i tallem la ceba i l’all
  3. Posem a la Cassola els vegetals amb un rajolí d’oli juntament amb els 750 ml de caldo de verdures.
  4. Deixem la mescla durant uns 20 minuts a foc mig-lent.
  5. Afegim la llet descremada i opcionalment afegim una miqueta de sal. Deixem fins bulli.
  6. Quan bulli de nou deixem refredar i fiquem la barreja a la batedora.
  7. Batem fins que quedi la barreja homogènia i amb la textura que ens agradi
  8. Afegim el pebre i servim.

Claus per una crema de carbassó perfecta

Per preparar una estupenda crema amb carbassons es important busca els que siguin ben ferms al tacte, compactes i sense taques a la pell. A més, es preferible agafar els petits o mitjans, ja que els grans solen tenir moltes pepites i una polpa menys tendre.
Es millor no guardar aquestes verdures durant mols dies. A mida que van maduren van adquirint un sabor més amarg.

Molta gent també es pregunta: Son millors els carbassons amb pell o sense pell?
S’ha de tenir en compte que la pell conserva la major part dels nutrients del vegetal. Per tant, lo ideal i el que recomanem nosaltres es conservar-lo. No obstant això, si teniu nens petits o no teniu una bona batedora podeu treure-la. D’aquesta manera no es notaran els trossets de pell a la crema i els nens s’ho menjaran millor.

Un altre truc es reemplaçar el caldo de verdures amb caldo de pollastre. Li donarà un gust espectacular!

La crema de carbassó es pot servir calenta o freda. Es perfecta per entrar en calor a les fredes nits d’hivern. Però també es genial per refrescar-nos amb una bona crema de carbassó freda durant els calorosos dies d’estiu!

Serveix la amb daus de pa torrat per sobre o julivert picat. També pots afegir encenalls de pernil o crostons. ¡Queda boníssim!

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: