Receptes de verdures

Pastís de verdures

Pastís de verdures

T'agraden els pastissos? Llavors tenim la recepta perfecta per a tu. Et presentem el pastís de verdures, una recepta saludable i saborosa que et farà gaudir d'un bon àpat amb els teus amics o família.

Ingredients

  • 3 pastanagues
  • 200 g de mongetes tendres
  • 1 pebrot vermell
  • 2 carabassons
  • 200 g de pèsols
  • 5 ous
  • Xampinyons (opcional)
  • 300 g de nata per cuinar
  • Sal
  • Pebre negre

Com fer pastís de verdures

  1. Posem aigua i una mica de sal en una cassola. Posem les mongetes verdes i els pèsols i el portem a ebullició. Deixem coure durant uns 10 minuts.
  2. Mentre es cuinen les mongetes i pèsols tallem la pastanaga a dauets i l'afegim a una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. Remenem la pastanaga durant 5 minuts mentre es cuina.
  3. Pelem i trossegem la ceba en petites parts.
  4. Obrim els pebrots, traiem les llavors i també el tallem en petites porcions.
Veure la recepta completa

Albergínies farcides de verdures

Albergínies farcides de verdures

Les albergínies farcides són un plat perfecte per servir als nostres convidats o per gaudir d'una saludable menjar amb la nostra família. El pernil li dona un gust deliciós i acompanya molt bé els vegetals de la recepta.

Ingredients

  • 4 albergínies mitjanes
  • 2 cebes
  • 3 tomàquets
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 100 g de pernil (Si no som vegetarians)
  • 60 g de formatge rallat
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Romaní

Com fer albergínies farcides de verdures

  1. Tallem el tall de la part superior de les albergínies i tallem cada albergínia a lo llarg, obtenint dos mitats per cada una de les albergínies.
  2. Fem talls fins en malla a cada una de las meitats de las albergínies i les rostim al forn a aproximadament 180ºC-200ºC durant uns 30-40 minuts. D’aquesta manera aconseguirem que les albergínies s’estovin i serà més fàcil treure’n la polpa.
  3. Mentre les albergínies estan al forn tallem els pebrots i les cebes. També pelem i tallem el tomàquet. La quantitat de tomàquets que utilitzem dependrà de lo sucosos que siguin.
  4. Un cop les verdures estan tallades afegim primer la ceba en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Es important afegir primer la ceba que la resta de vegetals ja que tarda bastant en cuinar-se.
Veure la recepta completa

Carbassons farcits

Carbassons farcits

Els carbassons farcits és una recepta deliciosa i molt saludable. Descobreix les nostres 5 receptes preferides de carbassons farcits i gaudeix d'un bon àpat.

Ingredients

  • 3 carbassons
  • 2 llaunes de tonyina
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Formatge per gratinar

Com fer carbassons farcits

  1. Tallem la ceba en juliana i piquem les dents d'all.
  2. En una cassola afegim un rajolí d'oli d'oliva i posem la ceba i els alls tallats a ofegar. Opcionalment afegim una mica de sal.
  3. Deixem a foc mig i mentrestant ratllem els tomàquets.
  4. Seguidament rentem els carbassons, els tallem longitudinalment i els buidem amb l'ajuda d'una cullera. És important vigilar que la pell no es trenqui ja que és vital per a poder-los omplir sense problemes.
Veure la recepta completa

Verdures al forn

Verdures al forn

En aquesta recepta t'ensenyem a com preparar exquisides verdures rostides. A més, també et donarem més idees de plats que inclouen vegetals forn perquè puguis triar la que més et vingui de gust.

Ingredients

  • Albergínies
  • Carbassó
  • Carbassa
  • Xampinyons
  • Bròquil
  • Pastanaga
  • Pebrots (vermells i verds)
  • Patata
  • Oli d'oliva verge extra
  • Gingebre
  • Farigola
  • Romaní
  • Sal

Com fer verdures al forn

  1. Per començar, hem de rentar totes les verdures abans de rostir-. Aquestes poden contenir pesticides perjudicials per a les persones a llarg termini a més d'eliminar bacteris que poden contenir en la seva part més exterior.
  2. Comencem a tallar les verdures. Podem utilitzar talladors de verdures per estalviar temps. Hem de recordar que cada verdura es talla diferent i com veurem en els consells és molt important el tall i no fer-ho aleatòriament.
  3. El Carbassó, albergínia, pastanaga i carbassa els tallarem els extrems i farem rodanxes gruixudes amb la resta de vegetal. La pastanaga i la carbassa les pelem i les tallem també a rodanxes.
  4. Els pebrots els tallem a tires no molt llargues.
Veure la recepta completa

Trinxat de la Cerdanya

Trinxat de la Cerdanya

Avui portem un deliciós plat típic dels Pirineus Catalans, el trinxat de la Cerdanya. Aquest plat es mol senzill de preparar i queda boníssim.

Ingredients

  • 1 col d’hivern
  • 1 kg de patates
  • 5 trossos de cansalada ibèrica
  • 1 botifarra negre
  • 4 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Com fer trinxat de la cerdanya

  1. Posem aigua en una cassola i la deixem a foc alt en els fogons.
  2. Mentrestant pelem les patates i les tallem a daus mitjans.
  3. Rentem la col per eliminar qualsevol rastre de sorra o altres contaminants. Trossegem la col.
  4. Quan l’aigua ja estigui bullint agreguem la patata i esperem uns 20-30 minuts. Es important anar comprovant l’estat de la patata punxant-la amb una forquilla ja que el temps que hem dit es aproximat.
Veure la recepta completa

Patates d’Olot

Patates d’Olot

Aprèn a cuinar aquestes exquisides patates d’Olot típiques de la zona volcànica de Catalunya. Es perfecta per servir-la com entrant en un dinar amb familiars o amics.

Ingredients

  • 1kg de patates d’Olot
  • 400 g de carn de vedella o porc picada
  • 2 cebes
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 ous
  • 1 gra d’all
  • Molla de pa de Pagés
  • Llet desnatada
  • 1 got de vi blanc
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Com fer patates d’olot

  1. El primer pas es agafar la motlle de pa de pagès, passar-la per una mica de llet i barrejar-la amb la ma amb la carn que haguem escollit.
  2. Pelem la ceba i la piquem a trossets ben petits. Fem el mateix procés amb el gra d’all.
  3. Pelem els tomàquets i els ratllem en un bol.
  4. En una paella afegim una mica d’oli i el fiquem a escalfar a foc mitja.
Veure la recepta completa

Calçots al forn

Calçots al forn

Aprèn a preparar deliciosos calçots al forn amb aquesta recepta que inclou la elaboració de la salsa romesco d’acompanyament. Prepara una gran calçotada!

Ingredients

  • 60 calçots (uns 15 per persona)
  • Oli d’oliva
  • Pa de pagès
  • Tomàquet
  • 1 gra d’all

Com fer calçots al forn

  1. El primer pas d’aquesta famosa recepta típica de la gastronomia catalana es rentar els calçots per aconseguir una estupenda presentació. Passem un aigua per treure la terra i retirem la primera capa. Seguidament tallem la zona més verda de les fulles i també la punta dels calçots per eliminar les arrels d’aquests.
  2. Un cop ben nets preparem la llar de foc. Si no en tens no pateixis, pots també preparar-los al forn. Precalentem el forn a 250 ºC .
  3. En una graella pel forn anem ficant els calçots un al costat de l’altre intentant que càpiguen tots. Si no es així podem fer varies rondes de fornejat.
  4. Deixem els calçots al forn durant uns 30 minuts a 250 ºC.
Veure la recepta completa

Escalivada al forn

Escalivada al forn

Aprèn a preparar escalivada pas a pas, un plat català d’origen rural molt senzill d’elaborar i amb uns resultats excel·lents. No te’l pots perdre, t’encantarà!

Ingredients

  • 3 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Com fer escalivada al forn

  1. El primer pas de la recepta es preparar les hortalisses per ficar-les al forn. Les rentem amb aigua abundant i les deixem assecar o les assequem amb un drap net.
  2. Traiem la part de dalt de les albergínies i els hi fem alguns talls per facilitar la cocció.
  3. En el cas de la ceba, la pelem i li passem també un aigua. Assequem amb paper de cuina absorbent.
  4. Seguidament, agafem una safata apta per forn i la recobrim amb paper d’alumini.
Veure la recepta completa

Truita de carbassó

Truita de carbassó

Vols aprendre a cuinar una deliciosa truita de carbassó i ceba? T’ensenyem pas a pas com preparar-la. A més et donem uns trucs i consells que et serviran.

Ingredients

  • 1 carbassó gran
  • 4 ous
  • 1 ceba
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer truita de carbassó

  1. Pelem la ceba y la tallem a trossets petits. Aquest pas depèn de com t’agradi el tamany de la ceba. Hi ha gent que la pica molt mentre que d’altres la tallen en trossos més grans.
  2. Posem oli en una paella i deixem escalfar. Un cop l’oli estigui calent afegim la ceba i la deixem cuinar uns 5 minuts. L’objectiu és que quedi tova pero que no es faci del tot ja que l’acabarem de fer quan afegim el carbassó.
  3. Mentre es cuina la ceba rentem el carbassó, el tallem longitudinalment i després a rodanxes (mirar foto per saber exactament com ha de quedar).
  4. Un cop el carbassó estigui ben talladet i la seva s’hagi estovat agreguem el carbassó a la paella i el deixem cuinar uns 15-20 minuts a foc mitjà. És important tapar la paella per accelerar el procés de cocció. A mida que es vagi cuinant el carbassó veuràs com treu aigua. És recomenable deixar que s’evapori abans de treure'l del foc.
Veure la recepta completa

Faves a la catalana

Faves a la catalana

Vols aprendre a preparar un exquisit plat tradicional de faves a la catalana? En aquesta recepta t’expliquem el pas el pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 500 grams de faves pelades
  • 130 grams de cansalada
  • 150 grams de botifarra negra
  • 120 grams de xoriço
  • 2 cebes tendres
  • 1 os de pernil (opcional)
  • 4 alls tendres
  • 2 fulles de llorer
  • 2 branquillons de romaní
  • Aigua o caldo de verdures
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Com fer faves a la catalana

  1. El primer pas es pelar les beines i treure totes les faves. Les rentem i reservem. Si ja les tens pelades et pots saltar aquest pas.
  2. Piquem les cebes tendres a trossets ben petits. Repetim el mateix pas amb els alls tendres.
  3. Tallem la cansalada a trossos. Tallem la botifarra negre i el xoriço a rodanxes amb un gruix mitjà. El gruix es opcional. Si t’agraden trossos grans de botifarra i xoriço pots optar per un gruix més gran.
  4. En una cassola afegim oli d’oliva i deixem escalfar. Un cop estigui calent agreguem els trossos de cansalada juntament amb els alls tendres que hem tallat prèviament.
Veure la recepta completa

Truita de patates

Truita de patates

Has cuinat algun cop truita de patates? T’expliquem el pas a pas i tots els trucs per aconseguir una truita de patates i ceba deliciosa que sorprendrà a tothom.

Ingredients

  • 6 ous mitjans
  • 4 patates (800 grams)
  • 1 ceba gran
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer truita de patates

  1. Pelem les patates. Recomano utilizar un pelador ja que anirem molt més ràpid. Les rentem i les assequem bé.
  2. Ara és hora de tallar-les. Hi ha mil formes de fer-ho i això depèn de cadascú. Hi ha gent que les talla a làmines fines, altre a làmines més gruixudes. Alguns les fan a daus i altres en forma de semilluna. Jo el que faig és fer làmines de tamany mitjà i després tallo cada una en 4 quarts (mirar foto més abaix).
  3. Agafem una paella gran i sobretot que sigui antiadherent. No volem que la truita se’ns destrossi quan li donem la volta. Afegim abundant oli d’oliva i posem les patates que acabem de tallar. És important que l’oli les cobreixi per aconseguir una cocció homogènia. Deixem cuinar a foc lent uns 25-30 minuts aproximadament. Mentre es cuinen podem afegir una miqueta de sal.
  4. Mentre s'està cuinant les patates, agafem la ceba, la pelem i la tallem a trossets ben petits. Hi ha gent que li agrada la truita de patates sense ceba. Si ets d’aquests et pots saltar aquest pas però jo recomano preparar-la sempre amb ceba.
Veure la recepta completa

Carbassa al forn

Carbassa al forn

La carbassa al forn es una recepta molt senzilla de preparar i amb uns molt bons resultats. T’ensenyem pas a pas com preparar carbassa rostida.

Ingredients

  • 1 carbassa d’un kilo aproximadament
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes aromàtiques com romaní o orenga
  • Oli d’oliva verge extra
  • Nous (opcional)

Com fer carbassa al forn

  1. El primer pas és precalentar el forn a uns 180ºC. D’aquesta forma, quan tinguem la carbassa tallada el forn ja estarà llest per rostir.
  2. Rentem bé tota la carbassa per eliminar la brutícia i la tallem longitudinalment a rodanxes. Les rodanxes han de ser de uns 2 cm de gruix (mira fotografia del plat).
  3. Col·loquem cada tros en una font apta per fornejar. És important que hi hagi un petit espai entre tros i tros.
  4. Afegim una rajolí d’oli d’oliva per sobre les rodanxes de carbassa. Posem pebre i sal al gust i els posem al forn.
Veure la recepta completa

Moniatos al forn

Moniatos al forn

Preparar moniatos és molt senzill. T’ensenyem pas a pas com cuinar al forn exquisits moniatos per a que comencis a preparar-te per la tardor.

Ingredients

  • 2 moniatos

Com fer moniatos al forn

  1. Precalentem el forn per dalt i per baix a uns 200ºC.
  2. Rentem bé els moniatos per eliminar la terra que poden tenir. Els sequem i amb una forquilla fem foradets per permetre que el vapor surti quan els posem al forn i no es fagin malbé.
  3. Agafem paper de forn i el posem sobre la safata on fornejarem els monitos. Un cop el forn estigui calent introduïm la safata amb els moniatos.
  4. Deixem cuinar durant aproximadament una hora. El temps exacte dependrà del tamany del boniato i del tipo de forn que s’utilitzi. Podem anar comprovant l’estat de cocció clavant una forquilla o un escuradents. Si entra fàcilment vol dir que ja està fet.
Veure la recepta completa

Castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

Castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

Les castanyes al forn és la recepta més típica de la tardor. Aprèn a torrar castanyes pas a pas i disfruta menjant-les amb amics i familiars.

Ingredients

  • 600 grams de castanyes
  • Sal

Com fer castanyes al forn, la recepta típica de tardor més senzilla

  1. Lo més important de la recepta és escollir les castanyes correctes. La pell d’aquestes ha de ser brillant i hem de fixar-nos que no hi hagi talls o forats (podría haver cucs). Un altre punt a tenir en compte és el tamany de les castanyes. Aquestes han de tenir una mida semblant. De no ser així, el temps de cocció de cada una podria variar molt.
  2. Un cop hem comprat unes bones castanyes precalentem el forn per dalt i per baix a uns 200 ºC.
  3. Mentre es calenta, rentem i sequem bé cada una de les castanyes. És important eliminar bé la bruticia de la pell.
  4. Fem dos talls en creu a cada una de les castanyes (també podem fer un tall horitzontal). És important que sigui un tall net i que perfori les dues pells del fruit.
Veure la recepta completa

Espinacs a la catalana, la recepta perfecta per menjar de forma saludable

Espinacs a la catalana, la recepta perfecta per menjar de forma saludable

Entra i descobreix com preparar una deliciosa recepta d’espinacs a la catalana. Una recepta fàcil, ràpida de cuinar i saludable que no et deixarà indiferent.

Ingredients

  • 500 grams d’espinacs frescos
  • 50 grams de cansalada
  • 30 grams de pinyons
  • 30 grams de panses
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer espinacs a la catalana, la recepta perfecta per menjar de forma saludable

  1. El primer pas és netejar molt bé els espinacs ja que normalment acumulant bastanta sorra i no es agradable trobar-la mentre mengem.
  2. Agafem una paella i afegim una mica d’oli d’oliva. Deixem escalfar a foc mitjà.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim els 500 grams d’espinacs frescos i deixem cuinar sense canviar la intensitat del foc. Podem tapar la paella per aconseguir que es cuinin més ràpidament. L’objectiu és que perdin l’aigua i disminueixen el volum. Normalment entre 10-15 minuts ja estaran fets.
  4. Mentre es cuinen podem aprofitar per pica l’all a trossets ben petits.
Veure la recepta completa

Cigrons amb espinacs

Cigrons amb espinacs

Vols aprendre a cuinar un exquisit plat de cigrons amb espinacs? En aquesta recepta t’expliquem com preparar aquest plat de forma fàcil i pas a pas.

Ingredients

  • 450 grams de cigrons
  • 500 grams d’espinacs frescos
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 3 ous
  • Pebre vermell dolç o picant
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer cigrons amb espinacs

  1. El primer pas és deixar els cigrons en remull tota la nit si optem per utilitzar-ne de crus. El día següent els colem i els fiquem en una olla amb aigua. Deixem coure uns minuts fins que estiguin tovets. Si prefereixes pots emprar els cigrons de pot que ja venen cuits i que pots trobar en qualsevol supermercat.
  2. Tallem la ceba i els alls en trossets ben petits. En aquest punt podem també rentar bé les fulles d’espinacs i tallar-les a trossos més petits. Reservem.
  3. En una cassola (si es posible de fang) afegim un raig d’oli d’oliva i deixem escalfar. Un cop l’oli estigui calent afegim els alls picats i la ceba tallada. Deixem cuinar fins que la ceba comenci a daurar-se.
  4. Posem una mica de sal als espinacs i els afegim a la cassola amb els alls i la ceba. Al principi ocuparan bastant espai pero a mesura que es vagin cuinant el seu volum es reduirà. Tapem la cassola i deixem cuinar a foc mig uns 5-10 minuts.
Veure la recepta completa

Coca de recapte, la recepta clàssica de verdura escalivada sobre massa casolana

Coca de recapte, la recepta clàssica de verdura escalivada sobre massa casolana

Entra i descobreix com prepara aquesta deliciosa recepta de coca de recapte. Fes la massa, escaliva les verdures i cuina-la al forn. Queda exquisita!

Ingredients

  • 250 grams de farina de blat
  • 100 mil·lilitres d’aigua
  • 15 grams de llevat fresc o 5 grams de llevat sec de panaderia
  • 30 mil·lilitres d’oli d’oliva
  • 3 grams de sal
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • Anxoves o sardines o botifarra

Com fer coca de recapte, la recepta clàssica de verdura escalivada sobre massa casolana

  1. En un bol aboquem la farina de blat i la sal. Si utilitzem llevat sec aboquem el llevat a la mescla i barregem tot. Tot seguit incorporem l’aigua. SI preferim utilitzar llevat fresc ho dil·luim amb aigua i esperem uns 2 minuts a que es disolgui completament i l’aboquem.
  2. Escalivem albergínia, els pebrots i la ceba. Si vols saber més sobre com escalivar verdures pots veure la nostre recepta de verdures escalivades (ficar link).
  3. Amassem fins a obtenir una masa homogénea. Tapem amb un drap i deixem reposar unes 3 hores fins que la massa dobli el seu tamany.
  4. Passades les 3 hores desgasifiquem la massa amassant uns minuts.
Veure la recepta completa

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

T’ensenyem a preparar pas a pas aquesta recepta tradicional de bacallà amb samfaina. Només necessites unes verdures, bacallà i seguir les nostres instruccions i elaboraràs un plat exquisit.

Ingredients

  • 8 peces de bacallà dessalat
  • 2 cebes
  • 1 albergínia
  • 2 carbassons
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 6 tomàquets madurs
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer bacallà amb samfaina

  1. Per preparar la samfaina pelem les cebes i les piquem a trossets petits.
  2. Seguidament agafem els pebrots verds i vermells, els obrim, passem un aigua per dins i retirem les llavors que hi ha a l’interior. Tallem a trossets petits i reservem.
  3. Rentem els carbassons i l’albergínia i els tallem en daus el mes petits possibles.
  4. Agafem els tomàquets, els tallem per la meitat i els ratllem en un bol. Guardem el bol amb el tomàquet ratllat.
Veure la recepta completa

Crema de carbassó

Crema de carbassó

La crema de carbassó és perfecta per prendre aquests dies freds d'hivern o servir-la freda després d'un calorós dia d'estiu. És un menjar lleuger i exquisida més de baixa en calories. És perfecta per prendre com a entrant abans d'un plat principal.

Ingredients

  • Mitja ceba
  • 3 carbassons
  • 1 patata
  • 1 dent d’all
  • 750 ml de caldo de verdures
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal
  • Formatge ratllat
  • 5 formatgets

Com fer crema de carbassó

  1. Rentem els carbassons i els tallem. Nosaltres recomanem fer-ho en daus o rodanxes. Podem treure la pell o deixar-la. La pell conté moltes vitamines que aportaran molts beneficis al nostre organisme. No obstant això, hi ha gent que prefereix treure-la abans de cuinar la crema.
  2. Pelem i tallem la ceba y la dent d’all. Opcionalment també podem afegir una patata a la recepta per donar-li més consistència. Si es així, la tallem també a trossos.
  3. Fiquem les verdures tallades en una cassola i li afegim els 750 l de caldo de verdures. En aquest punt li podem afegir un rajolí d’oli.
  4. Calentem a foc lent i quan comenci a bullir removem la mescla durant uns 20 minuts. Comprovem periòdicament l’estat dels vegetals.
Veure la recepta completa

Sopa de ceba

Sopa de ceba

T’ensenyem a preparar una deliciosa recepta de sopa de ceba a l’estil francès. Es una recepta molt fàcil d’elaborar i amb molt pocs ingredients. Els resultats son increïbles!

Ingredients

  • 3 cebes mitjanes dolces
  • Mantega (una cullerada es suficient)
  • 1 got de vi blanc o conyac
  • 2 litres de caldo de carn o verdures
  • 6 llesques de pa per torrar
  • 3 cullerades de farina de blat (opcional)
  • Formatge rallat Grùyere per gratinar
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Com fer sopa de ceba

  1. Per començar a preparar la sopa pelem i tallem la ceba en tires (en juliana) i la guardem en un costat. En una cassola afegim una mica d’oli d’oliva i també la cullerada de mantega. Deixem cuinar a foc lent per a que es desfaci la mantega.
  2. Una cop l’oli i la manteja s’hagin barrejat afegim les tires de ceba que hem tallat prèviament i posem una mica de sal i pebre. Deixem cuinar durant uns 10 minuts. Es important anar barrejant amb una cullera els ingredients duran aquest temps.
  3. Un cop s’hagi cuinat una mica la ceba i comenci a estar tova agreguem les 3 cullerades de farina de blat. D’aquesta manera la sopa de ceba agafarà consistència.
  4. Remenem durant 5 minuts mentre es cuina a foc lent i afegim el got de vi blanc o de conyac. Esperem 4 minuts a que l’alcohol es pugui evaporar.
Veure la recepta completa

Gaspatxo

Gaspatxo

Et mostrem com preparar un autèntic gaspatxo andalús. És una de les receptes més populars d'estiu de la gastronomia espanyola.

Ingredients

  • 1kg de tomàquets madurs de pera
  • 1 gra d'all
  • 1 pebrot verd
  • 1 cogombre
  • 1/4 ceba (opcional)
  • 150 grams de pa (preferiblement només la molla)
  • Vinagre de Jerez
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • Sal

Com fer gaspatxo

  1. El primer pas és rentar i pelar tota la verdura. Tallem les puntes del cogombre i el pelem. Per a més facilitat podem fer servir un pelador de verdura. Un cop ben pelat, ho tallem a rodanxes. Reservem en un recipient gran on posteriorment triturarem la barreja.
  2. Rentem bé els tomàquets i els tallem a quarts. Els guardem amb el cogombre.
  3. Pelem la dent d'all. Retirem el centre perquè no repeteixi i el piquem. Repetim el procés, però aquesta vegada amb la ceba. Reservem al recipient amb la resta de vegetals ja nets i pelats.
  4. Obrim el cogombre per la meitat, retirem les llavors del seu interior i el netegem amb aigua abundant. Seguidament ho tallem i ho afegim al bol.
Veure la recepta completa

Vichyssoise, la crema de porros i patata per menjar freda o calenta

Vichyssoise, la crema de porros i patata per menjar freda o calenta

Prova la nostra deliciosa recepta de vichyssoise. Aquesta crema de porros és exquisida ia més és molt fàcil de preparar.

Ingredients

  • 30 grams de mantega
  • 250 grams de porro (només la part blanca)
  • 250 grams de patata
  • Mig litre de caldo de pollastre
  • 100 mil·lilitres de nata líquida per cuinar
  • Sal i pebre al gust
  • Taquets de pernil per acompanyar
  • 2 ous de decoració

Com fer vichyssoise, la crema de porros i patata per menjar freda o calenta

  1. Rentem els porros, retirem la part verda i les arrels, i els traiem la capa exterior. Per a aquesta recepta només utilitzarem la part blanca del porro.
  2. Tallem els porros a rodanxes de mida mitjana (mirar imatge del pas a pas).
  3. Pelem les patates i les tallem a trossos.
  4. Posem els trossets de porro a la mantega a foc molt lent. No han d’agafar color per aconseguir que la crema Vichyssoise tingui el color perfecte.
Veure la recepta completa

Crema de pastanaga, la millor recepta per entrar en calor durant les fredes nits d’hivern

Crema de pastanaga, la millor recepta per entrar en calor durant les fredes nits d’hivern

Aprèn a cuinar aquesta deliciosa recepta de crema de pastanaga. És molt senzilla de fer i molt saludable. A qué esperes a entrar i veure com es fa?

Ingredients

  • 1 kg de pastanagues
  • 1 ceba
  • 200 grams de porro
  • 1 patata gran
  • 1 litre de brou de pollastre (o brou vegetal o aigua)
  • 1/2 tassa de nata líquida de cuinar
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer crema de pastanaga, la millor recepta per entrar en calor durant les fredes nits d’hivern

  1. El primer pas és tallar tots els vegetals. Pelem la ceba i la tallem en juliana o a la Brunoise.
  2. Traiem les arrels del porro, la part de dalt i el rentem. El tallem a rodanxes. Fem el mateix amb les pastanagues. Les rentem i les pelem.
  3. Agafem la patata gran, la pelem i la tallem en daus. Reservem.
  4. En una cassola gran, escalfem una mica d'oli d'oliva a foc mitjà i afegim la ceba i el porro.
Veure la recepta completa

Iuca al forn

Iuca al forn

Saborosa recepta de iuca a forn. Cocínate uns xips de iuca i acompanya el teu menjar amb aquest fabulós i saludable entrant.

Ingredients

  • 500 grams de iuca
  • Julivert
  • Oli d'oliva
  • Pebre
  • Sal

Com fer iuca al forn

  1. El primer que hem de fer per preparar aquesta fàcil recepta és pelar la iuca. Aquest tubercle és molt semblant a la patata així un pelador de patates ens servirà per treure la dura pell.
  2. Omplim una cassola amb aigua i la posem a bullir a foc alt. Afegim una mica de sal.
  3. Mentre comença a bullir l'aigua anem tallant la iuca. La tallarem longitudinalment traient el bri que tenen al seu interior. Després la tallem com en palets. La típica forma de xips.
  4. Quan veiem que l'aigua ja bull, afegim la iuca tallada dins l'aigua i esperem 15-20 minuts a que s'estovi.
Veure la recepta completa

Iuca fregida

Iuca fregida

Aprèn a cuinar aquesta fàcil recepta de iuca fregida i acompanya-la d'una saborosa salsa preparada a base d'all i coriandre. Prepara-la com a entrant o per acompanyar el plat principal del dinar.

Ingredients

  • 2 iuques grans
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer iuca fregida

  1. El primer pas d'aquesta recepta és treure la pell de la mandioca. Si l'has comprat fresca continua llegint. Si les adquirit congelada pots saltar-te els següents passos fins que la fiquem a l'olla per estovar.
  2. Per treure la pell d'aquest tubercle recomanem fer servir un bon pelador ja que té una pell bastant dura i és important treure’n la seva totalitat ja que pot obtenir alguns components lleugerament tòxics.
  3. Tallem les mandioques per la meitat i posem aigua en una olla a foc alt fins que bulli.
  4. Un cop l'aigua estigui bullint afegim els trossos de iuca dins l'aigua i deixem coure durant 20-25 minuts a foc mitjà. L'objectiu d'aquest passa és estovar les peces de mandioca.
Veure la recepta completa

Rovellons a la planxa

Rovellons a la planxa

Aprèn a cuinar aquest senzill plat de rovellons a la planxa amb all i julivert. T’expliquem el pas a pas i tots els ingredients que necessites per la recepta.

Ingredients

  • Mig kilo de rovellons
  • 3 grans d’all
  • Julivert
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer rovellons a la planxa

  1. El primer pas és eliminar les parts que tinguin mal aspecte dels rovellons. Podem anar traient-les una per una utilizan un ganivet. També és recomanable treure les parts més dures del tall del bolet.
  2. Rentem una mica els rovellons per treure les impureses que puguin tenir. És important no rentar-los molta estona ja que poden perdre una mica el sabor.
  3. Agafem els grans d'all i els piquem a trossets ben petits. Fem el mateix amb el julivert. Reservem.
  4. Agafem una paella antiadherent, fiquem un rajolí d’oli i deixem escalfar.
Veure la recepta completa

Pebrots de Padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

Pebrots de Padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

T’ensenyem a prepara uns exquisits pebrots de Padró fregits perfectes per acompanyar els plats de carn o com a entrant abans d’un bon menjar.

Ingredients

  • 200 grams de pebrots de Padró
  • Oli d’oliva
  • Sal gruixuda

Com fer pebrots de padró, la recepta perfecta per acompanyar els plats de carn

  1. El primer pas és rentar bé els pebrotets. És important secar-los bé per a que no salti quan els posem a fregir amb l’oli.
  2. En una paella posem abundant oli i deixem escalfar a foc mitjà.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim els pebrots de Padró. Han de quedar una mica submergits en l’oli per a que es fregeixin bé. És recomanable tapar la paella amb una tapa.
  4. Esperem uns minuts. És important anar-los controlant per a que no es cremin. Un cop comencin a tenir un color torradet els traiem de la paella i els posem en un paper absorbent per eliminar l’excés d’oli i reduir les calories de la recepta.
Veure la recepta completa

Carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

Carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

Les carxofes al forn és una de les receptes més senzilles que tenim al blog pero creu-me, queden espectaculars! Entra i descobreix com preparar-les!

Ingredients

  • 8 carxofes tendres
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Com fer carxofes al forn, la forma més senzilla i saludable de preparar aquesta hortalissa

  1. El primer pas per preparar unes delicioses carxofes es treure algunes de les fulles que tenen al seu exterior ja que acostumen a ser bastant dures. També recomano treue el tall i que quedi plana la part de sota ja que així les podrem mantenir dretes en el plat.
  2. Precalentem el forn a 180 ºC amb escalfor per dalt i per baix. A mi personalment m’agrada tallar les carxofes en meitats però molta gent prefereix com queda la presentació les carxofes senceres ja que semblen una flor.
  3. Posem les carxofes, ja siguin tallades o senceres en una safata apta per forn. Afegim una rajolí d’oli d’oliva verge extra per sobre, una mica de sal i opcionalment pebre negre.
  4. Les deixem dins del forn entre 30-40 minuts. El temps exacte dependrà del tipus de forn i del tamany de les carxofes. Així que és molt recomanable anar-les controlant durant el temps de cocció al forn.
Veure la recepta completa

Patates al forn, el millor acompanyament per plats de carn i peix

Patates al forn, el millor acompanyament per plats de carn i peix

Les patates al forn són perfectes per acompanyar tot tipus de plat principal. Entra i aprèn com preparar-les al forn amb tot tipus d’herbes per cuinar.

Ingredients

  • 8 patates de tamany mig
  • 3 grans d’all
  • Farigola
  • Orenga
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer patates al forn, el millor acompanyament per plats de carn i peix

  1. El primer pas per preparar patates al forn és preescalfar al forn per dalt i per baix a una temperatura d’uns 200 ºC.
  2. Mentre el forn està agafant la temperatura adequada, rentem molt bé les patates trient tota la sorra que puguin tenir. Aquesta part és molt important ja que ens les menjarem amb pell.
  3. Un cop ben netes les tallem en la forma que més ens agradi. Jo normalment ho faig a daus però també pots fer meitats o el que més et vingui de gust. Això ja dependrà de com ens agradi servir aquest plat.
  4. Posem les patates en una safata apta per forn amb la pell cap abaix (durant la cocció les girarem). Et recomano que posis paper de forn a la safata per evitar que les patates s’enganxin.
Veure la recepta completa

Coca de Trampó amb massa de cervesa

Coca de Trampó amb massa de cervesa

Descobreix la coca de trampó: una deliciosa recepta tradicional mallorquina que et portarà el sabor de l'estiu mediterrani.

Ingredients

  • 300 grams de farina (per la massa)
  • 150 mil·lilitres de cervesa (per la massa)
  • 50 mil·lilitres d'oli d'oliva extra (per la massa)
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • Olives negres o verdes
  • Oli d'oliva extra verge
  • Pebre
  • Sal

Com fer coca de trampó amb massa de cervesa

  1. En un bol gran, barregem la farina i la sal.
  2. Afegim la cervesa i l'oli d'oliva a la barreja de farina i sal. Amassem bé fins a obtenir una massa suau i homogènia.
  3. Cobrim la massa amb un drap i la deixem reposar durant aproximadament 30 minuts.
  4. Extenem la massa de cervesa en una font per a pastissos en una capa fina i uniforme.
Veure la recepta completa