Receptes de Arrossos

Arròs amb verdures

Arròs amb verdures

T’ensenyem a preparar una recepta fàcil i deliciosa: l’arròs amb verdures. Descobreix tots els ingredients que necessites i com preparar-la pas a pas.

Ingredients

  • 400 grams d’arròs
  • 500 ml de caldo o brou de verdures
  • 2 grans d’all
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba gran
  • 4 carxofes
  • 3 tomàquets madurs
  • 100 grams de pèsols
  • Safrà (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer arròs amb verdures

  1. El primer pas es pelar la ceba i tallar-la a trossets ben petits. Pelem els grans d’all i els piquem. Reservem.
  2. Obrim el pebrot verd i vermell per la meitat i traiem les llavors del seu interior. Passem aigua per netejar-los i seguidamente els tallem a trossets.
  3. Agafem una cassola, afegim una mica d'oli d’oliva i agreguem l’all, la ceba i els pebrots. Cuinem tot junt remenant la barreja per aconseguir una cocció homogènia.
  4. Mentre es cuina podem anar tallant la resta de verduretes. Pelem les 4 carxofes i les tallem per la meitat. Les carxofes es pelen retirant la part exterior. És a dir, les fulles més dures. També li traiem la part superior i inferior. És important que ens quedem només amb el cor i les fulles més tendres.
Veure la recepta completa

Arròs negre

Arròs negre

Aprèn a preparar un exquisit arròs negre valencià i sorprèn els teus amics i familiars amb aquesta deliciosa recepta. Ingredients, procediment i consells.

Ingredients

  • 400 grams d’arròs bomba
  • 1 litre de caldo de peix
  • 500 grams de sèpia
  • 2 dents d’all
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets
  • 2-3 paquets de tinta de calamar o sèpia
  • Safrà (opcional)
  • Pebre dolç
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer arròs negre

  1. Netegem la sípia i la trossegem a daus. Si tenim la tinta de la sèpia la guardem. Sinó podem comprar bossetes de tinta de calamar o sèpia al mercat. Reservem.
  2. Piquem la ceba i els alls a trossos ben petits. El tomàquet el rallem amb un rallador de cuina i el reservem en un plat. En una paella fiquem una mica d’oli d’oliva i deixem escalfar.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim els daus de sípia i la ofeguem durant uns minuts a foc mitjà.
  4. Quan comenci a daurar-se agreguem la ceba i els alls. Remenem i deixem cuinar durant 5 minuts.
Veure la recepta completa

Risotto de pera i pernil

Risotto de pera i pernil

Et proposem cuinar un plat diferent de risotto: un risotto de pera, pernil i formatge. La combinació d’aquests ingredients formen una recepta deliciosa. Prova-la!

Ingredients

  • 160 grams d’arròs arbori per risotto
  • Mitja ceba gran
  • 30 grams de formatge Parmesà o Gorgonzola
  • 1 pera
  • 40 grams de pernil salat en daus
  • 1 litre de caldo de pollastre o verdures
  • 1/4 de got de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust

Com fer risotto de pera i pernil

  1. El primer pas es talla la ceba en trossets ben petits. Es recomana tallar-la en brunoise, una tècnica que serveix per tallar verdura en daus petits.
  2. Agafem una cassola i posem una mica d’oli. Deixem escalfar fins que l’oli comenci a estar calent.
  3. Afegim la ceba i deixem cuinar uns 3-4 minuts. Seguidament afegim els trossos de pernil i remenem la barreja. Deixem cuinar uns 2 minuts.
  4. Passats els dos minuts afegim l’arròs arbori. Nosaltres hem comprat la marca Scotti però podeu elegir qualsevol marca mentre sigui del tipo arbori. En trobaràs en la majoria de supermercats.
Veure la recepta completa

Arròs bullit, la recepta d’arròs blanc perfecte per quan estàs malalt

Arròs bullit, la recepta d’arròs blanc perfecte per quan estàs malalt

Descobreix com cuinar un arròs blanc perfecte amb aquesta senzilla recepta. Utilitzant només sis ingredients bàsics, aconsegueix una textura suau i gustós.

Ingredients

  • 200 g d'arròs bomba
  • 2 alls
  • Aigua
  • Safrà (opcional)
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer arròs bullit, la recepta d’arròs blanc perfecte per quan estàs malalt

  1. En primer lloc, escalfem una mica d'oli d'oliva en una cassola.
  2. Afegim els alls pelats els sofregim a foc mitjà fins que estiguin una mica daurats.
  3. Afegim l'arròs bomba a la cassola (pot ser arròs d’un altre tipus pero jo sempre recomano bomba) i el removem bé perquè s'impregni de l'oli i l'all i agafi sabor.
  4. Afegim 2 tasses d'aigua a la cassola, posem sal al gust i remenem una miqueta. Si volem donar-li un toc més especial a l'arròs, podem afegir també unes brins de safrà.
Veure la recepta completa

Amanida d'arròs

Amanida d'arròs

Aprèn a cuinar aquesta amanida d'arròs amb pollastre pas a pas i gaudeix d'una recepta fresca i senzilla de preparar.

Ingredients

  • 100 grams d'arròs
  • 200 grams de pit de pollastre
  • 1 ceba
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 100 grams de pèsols
  • 2 ous
  • 80 grams de blat de moro
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer amanida d'arròs

  1. Posem a escalfar al foc 2 cassoles amb aigua amb una mica de sal. En una d'elles bullirem l'arròs i en l'altra prepararem l'ou dur.
  2. Un cop estiguin bullint afegim els 100 grams d'arròs i en l'altra els dos ous. És important afegir els ous dins de l'aigua suaument per evitar que es trenquin.
  3. Deixem l'arròs al foc 15-20 minuts. 10 minuts serà suficient pels ous durs.
  4. Mentre esperem agafem una paella i afegim oli.
Veure la recepta completa

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Vols aprendre a preparar un deliciós postres d’arròs amb llet aromatitzada amb llimona i canela? Entra i descobreix el pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 100 grams d’arròs
  • 1 litre de llet
  • 70 grams de sucre blanc
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • Canyella en pols

Com fer arròs amb llet

  1. Rentem i assequem la llimona. Tallem uns trossos de llimona sense la part blanca ja que pot amargar.
  2. En una cassola afegim el litre de llet, els 100 grams d’arròs, la branca de canyella i els trossos de pell de llimona.
  3. Deixem cuinar a foc lent durant uns 45-50 minuts aproximadament. Durant aquest temps és important anar remenant cada 5 minuts per evitar que s’enganxi l’arròs.
  4. Passat aquest temps afegim els 70 grams de sucre, remenem intensament i deixem cuinar 10 minuts més.
Veure la recepta completa

Arròs a la cassola

Arròs a la cassola

Experimenta l'autèntica cuina catalana amb la deliciosa recepta de l'arròs a la cassola amb conill. T'expliquem el pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 1 conill sencer
  • 300 grams d'arròs
  • 2 grans d’all
  • 3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • Mig litre de brou de pollastre
  • 250 grams de tomàquet triturat
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer arròs a la cassola

  1. El primer pas és tallar el conill a trossos mitjans. Posem una mica de sal i opcionalment una mica de pebre negre.
  2. Piquem els 2 grans d'all. Rentem bé el pebrot verd i vermell, els obrim per la meitat i li traiem les llavors. Tallem a trossos petits els pebrots.
  3. En una cassola hi posem una mica d'oli d'oliva i ho deixem escalfar. Hi afegim els pebrots tallats, els trossos d'all i les peces de conill. Deixem cuinar uns minuts fins que el conill comenci a daurar-se.
  4. Quan el conill comenci a daurar-se i els alls i el pebrot comencin a estar cuinats afegim els 250 grams de tomàquet triturat.
Veure la recepta completa

Arròs amb bacallà i carxofes

Arròs amb bacallà i carxofes

En aquesta recepta, et guiarem pas a pas a través de la preparació de l'arròs amb bacallà i carxofes, detallant els ingredients i el procés.

Ingredients

  • 300 grams de bacallà dessalat
  • 2 carxofes
  • 300 grams d'arròs bomba
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1.5 litres de caldo de peix o fumet
  • 1/2 tassa de tomàquet triturat
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Safrà en pols (un polsim)
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer arròs amb bacallà i carxofes

  1. A mi m’agrada utilitzar bacallà dessalat però si el que tenim és salat salat primer, hem d'omplir d'aigua freda un recipient i posar-hi el bacallà dessecat, deixant-lo en remull durant 24 hores. Hem de canviar l'aigua diverses vegades per aconseguir desfer-nos de l'excés de sal. Un cop dessalat, l'escorrem i amb cura desfem les espines i la pell. El desfillem amb les mans o amb una forquilla per deixar-lo en petits trossos. Reservem.
  2. Tallem la ceba a la Brunoise. Rentem el pebrot verd i vermell obrint-los per treure les llavors de dins. Els hi passem un aigua i els tallem a tires.
  3. Pel que fa a les carxofes, les pelem fins arribar a les fulles més tendres. Les tallem en quarts i les posem en un bol amb aigua i algunes gotes de llimona per evitar l'oxidació. Reservem aquestes també.
  4. Ara, en una paella gran, escalfem oli d'oliva a foc mitjà. Afegim la ceba picada a la Brunoise i el pebrot (verd i vermell) tallat en tiretes. Ho sofregim fins que la ceba estigui transparent i tendra. Afegim el tomàquet triturat
Veure la recepta completa

Arròs al forn, la recepta tradicional valenciana que no et pots perdre

Arròs al forn, la recepta tradicional valenciana que no et pots perdre

Descobriu el plat tradicional valencià d'arròs al forn o arròs passejat. T'expliquem detalladament el pas a pas per cuinar l'autèntic arròs al forn.

Ingredients

  • 2 tasses d'arròs bomba
  • 4 tasses de caldo de pollastre
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 200 grams de cansalada fresca
  • 150 grams de botifarra de ceba
  • 250 grams de costelles de porc
  • 1 tomàquet madur
  • 2 patates mitjanes
  • 1 tassa de cigrons cuits
  • 1 cabeça d’alls
  • Fils de safrà (opcional)
  • Oli d’oliva
  • Sal al gust

Com fer arròs al forn, la recepta tradicional valenciana que no et pots perdre

  1. Comencem la nostra preparació pelant les patates i tallant-la a làmines fines. Aquestes làmines les fregim en una paella amb oli fins que es dorin. Un cop llestes, les retirem de l'oli i les deixem de banda per fer-les servir més endavant.
  2. Ara procedim a tallar un tomàquet a rodanxes fines. Aquestes rodanxes les ofeguem en una paella fins que el tomàquet estigui més tendre. Després d'aquest procés, retirem el tomàquet de la paella i el reservem per al seu ús posterior.
  3. Agafem les costelles de porc i les tallem per la meitat, assaonant-les amb les nostres espècies preferides.
  4. Després, les daurem en una altra paella amb oli calent. Quan obtinguin un bon daurat, les retirem de la paella i les reservem. A continuació, tallem la cansalada a trossos més petits i els afegim a la mateixa paella.
Veure la recepta completa