Receptes de llegums

Descobreix les millors receptes de llegums en la nostra web. Trobaràs una àmplia selecció de plats deliciosos i saludables que et faran gaudir de tots els beneficis d'aquests ingredients nutritius. Explora les nostres receptes i gaudeix d'una experiència culinària única amb els llegums.

Llenties estofades

Llenties estofades

Aprèn a preparar pas a pas unes delicioses llenties estofades de la iaia amb verduretes, xoriço i cansalada. Ingredients, procediment i consells.

Ingredients

  • 300 grams de llenties pardines
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot verd
  • 2 grans d’all
  • 1 xoriço
  • 2 talls de cansalada
  • 3 tomàquets
  • 2-3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva
  • Sal al gust

Com fer llenties estofades

  1. Si utilitzem llenties pardines seques es important deixar-les en remull la nit anterior a la preparació de la recepta per a que s’estovin i puguin cuinar-se.
  2. Agafem la ceba i els alls, els pelem i ho piquem tot a trossos ben petits
  3. Pelem les pastanagues i les patates. Tallem les pastanagues amb rodanxes i les patates a daus.
  4. Rentem el pebrot verd, l’obrim per la meitat i traiem les llavors del seu interior. Li passem un aigua per dins i el tallem a parts petites.
Veure la recepta completa

Cigrons amb bacallà

Cigrons amb bacallà

Vols aprendre a cuinar un plat de cigrons amb bacallà? Entra i descobreix els millors trucs per a preparar aquesta deliciosa recepta. T'expliquem pas a pas.

Ingredients

  • 500 grams de cigrons cuits
  • 300 grams de bacallà dessalat
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 tomàquet
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 cullerada petita de farina
  • Oli d'oliva
  • Aigua

Com fer cigrons amb bacallà

  1. Pelem la ceba i la tallem a trossets ben petits. Repetim el mateix procés amb el gra d’all.
  2. Un cop tinguem la ceba i l’all ben talladets agafem una cassola i afegim una mica d’oli d’oliva verge extra. Deixem escalfar.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim la ceba i l’all i deixem cuinar a foc lent fins que els vegetals comencin a estar una mica daurats.
  4. Mentre es doren podem anar ratllant el tomàquet. El partim per la meitat i el ratllem amb el típic ratllador de formatge. Guardem en un bol.
Veure la recepta completa

Cigrons amb espinacs

Cigrons amb espinacs

Vols aprendre a cuinar un exquisit plat de cigrons amb espinacs? En aquesta recepta t’expliquem com preparar aquest plat de forma fàcil i pas a pas.

Ingredients

  • 450 grams de cigrons
  • 500 grams d’espinacs frescos
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 3 ous
  • Pebre vermell dolç o picant
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer cigrons amb espinacs

  1. El primer pas és deixar els cigrons en remull tota la nit si optem per utilitzar-ne de crus. El día següent els colem i els fiquem en una olla amb aigua. Deixem coure uns minuts fins que estiguin tovets. Si prefereixes pots emprar els cigrons de pot que ja venen cuits i que pots trobar en qualsevol supermercat.
  2. Tallem la ceba i els alls en trossets ben petits. En aquest punt podem també rentar bé les fulles d’espinacs i tallar-les a trossos més petits. Reservem.
  3. En una cassola (si es posible de fang) afegim un raig d’oli d’oliva i deixem escalfar. Un cop l’oli estigui calent afegim els alls picats i la ceba tallada. Deixem cuinar fins que la ceba comenci a daurar-se.
  4. Posem una mica de sal als espinacs i els afegim a la cassola amb els alls i la ceba. Al principi ocuparan bastant espai pero a mesura que es vagin cuinant el seu volum es reduirà. Tapem la cassola i deixem cuinar a foc mig uns 5-10 minuts.
Veure la recepta completa

Cigrons a la catalana

Cigrons a la catalana

Vols aprendre a preparar una deliciosa recepta de cigrons a la catalana? T’expliquem tots els ingredients que necesites i el pas a pas detalladament.

Ingredients

  • 700 grams de cigrons
  • 150 grams d’espinacs
  • 4 ous
  • 1 ceba gran o 2 de mitjanes
  • 4 tomàquets madurs
  • Brou de coure els cigrons o aigua
  • Una cullerada de farina
  • 1 raig de vi blanc
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • 10 grams de julivert fresc
  • 1 grapat d’ametlles o avellanes
  • 1 gra d’all

Com fer cigrons a la catalana

  1. El primer que hem de tenir en compte a la hora de preparar uns bons cigrons a la catalana amb espinacs és saber si comprarem els cigrons ja cuits o crus. Si no els comprem cuinats és important deixar-los en remull la nit abans de cuinar aquest plat. El dia següent, abans de començar a cuinar, en una olla amb aigua bullint deixem els cigrons coure durant aproximadament uns 60-90 minuts. En una olla a pressió el temps disminueix considerablement a 20-30 minuts. Recorda guardar l’aigua amb que hem bullit els cigrons ja que la necesitarem més tard. Si els compras cuits et pots saltar aquest pas.
  2. Tallem la ceba a trossets petits i la posem a cuinar en una cassola amb una mica d’oli d’oliva fins que comenci a estar daurada. Durant aquest temps podem ratllar els tomàquets i reservem. També podem utilitzar tomàquet triturat natural.
  3. Un cop la ceba estigui daurada afegim el tomàquet ratllat o triturat i cuinem tot junt a foc mig durant uns 5 minuts. Afegim la cullerada de farina, el raig de vi blanc i barregem per integrar bé tots els ingredients. Deixem cuinar 5 minuts més.
  4. Passat aquest temps agreguem un cullerot del brou de la cocció dels cigrons. Si els hem comprat ja cuits podem afegir aigua enlloc del brou. Remenem tot.
Veure la recepta completa

Pèsols a la catalana, descobreix una recepta tradicional de la gastronomia de Catalunya

Pèsols a la catalana, descobreix una recepta tradicional de la gastronomia de Catalunya

Descobreix la tradicional i deliciosa recepta de pèsols a la catalana. t'ensenyem tots els ingredients que necessites i el pas a pas.

Ingredients

  • 400 grams de pèsols frescos (o bé congelats si no són de temporada)
  • 50 grams de cansalada
  • 4 rodanxes de botifarra negre
  • 1 ceba gran
  • 1/2 got de vi ranci
  • 1 got d'aigua
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre

Com fer pèsols a la catalana, descobreix una recepta tradicional de la gastronomia de catalunya

  1. Tallem la cansalada i la botifarra a rodanxes si no ho hem fet prèviament i la posem en una cassola amb una mica d’oli. Deixem fregir uns minuts.
  2. Mentre es cuina anem picant la ceba a trossets ben petits. Un cop passats aquests minuts treiem els trossos de cansalada i botifarra i reservem en un plat amb paper absorbent (paper de cuina) per absorbir l’excés d’oli.
  3. En la mateixa cassola on hem preparat la cansalada i la botifarra afegim la ceba picada a trossets. Deixem cuinar a foc mitjà fins que la ceba comenci a estar transparent.
  4. Seguidament tornem a afegir la cansalada, la botifarra, els pèsols i la fulla de llorer. Remenem tot una mica i deixem cuinar uns 6 minuts.
Veure la recepta completa

Amanida de llenties

Amanida de llenties

T’ensenyem a preparar una deliciosa amanida d’estiu de llenties, tonyina i alvocat. Tardaràs menys de 20 minuts en fer-la i està realment bona.

Ingredients

  • 500 grams de llenties cuites
  • 1 tomàquet gran
  • 1 ceba tendra
  • 1 alvocat
  • 2 ous
  • 1 llauna gran de tonyina o 2 mitjanes
  • 50 grams de formatge feta (opcional)
  • Blat de moro (opcional)
  • Olives
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer amanida de llenties

  1. El primer pas és preparar les llenties. Recorda que si les tens sense coure, les has de deixar en remull la nit abans i deixar coure abans de començar a preparar l’amanida. Si les has comprat de pot al supermercat, passa-les per aigua i escorrelas.
  2. En una cassola posem aigua a escalfar al foc. Aquí serà on cuinarem els ous. Un cop estigui bullint afegim els ous i els deixem uns 10 minuts.
  3. Pelem la ceba tendra i la tallem a trossets petits. És recomanable fer ús del tall en Brunoise. Rentem bé el tomàquet i fem trossos petits. L’alvocat el tallem per la meitat. La part s’ha quedat amb l´òs l’emboliquem. L’altre part la pelem i tallem en trossos mitjans.
  4. En un recipient per amanides afegim els 500 grams de llenties cuites, la ceba, l’alvocat i el tomàquet tallat.
Veure la recepta completa

Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

Prepara aquesta deliciosa recepta de bacallà a la llauna amb mongetes i sorprèn els teus convidats. Es molt senzilla de cuinar i els resultats son al·lucinants. Es lleparan els dits!

Ingredients

  • 4 filets de bacallà
  • 500 grams de mongeta
  • 3 grans d’all
  • Farina de blat
  • 1 got de vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva
  • Julivert
  • Sal

Com fer bacallà a la llauna

  1. El primer pas es dessalar el bacallà si l’hem adquirit sense dessalar. En un recipient en aigua deixem els 4 filets de bacallà que utilitzarem per la recepta i el deixem reposar durant 48 hores. Es important anar canviant l’aigua cada 8 hores aproximadament.
  2. El següent pas es deixar en remull (la nit abans) les mongetes sinó les hem comprat cuites.
  3. Un cop tenim el bacallà dessalat i les mongetes ja porten una nit en remull, escorrim i coem les mongetes a foc lent durant 45 minuts.
  4. Mentre es coent les mongetes arrebossem els lloms de bacallà amb la farina de blat.
Veure la recepta completa

Hummus de carbassa amb cigrons, un dip perfecte per a les tardes de tardor

Hummus de carbassa amb cigrons, un dip perfecte per a les tardes de tardor

Descobreix com fer hummus de carbassa rostida amb cigrons, una recepta tardorenca fàcil, cremosa i deliciosa. Perfecta per gaudir els dies frescos.

Ingredients

  • 380 grams de carbassa rostida
  • 150 grams de cigrons cuits
  • 35 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 25 grams de tahini
  • 25 mil·lilitres d'aigua
  • 1/2 gra d'all
  • 15 grams de suc de llimona
  • 2.5 grams de comí
  • 1 gram de pebre vermell dolç
  • Pebre al gust
  • Sal

Com fer hummus de carbassa amb cigrons, un dip perfecte per a les tardes de tardor

  1. Si no tenim la carbassa ja rostida, la tallem a trossos de tamany mig i la col·loquem en una safata per enfornar. Ho enfornem a 200°C durant uns 25-30 minuts fins que estigui tova en punxar-la amb la forquilla. Després, la deixem refredar una mica.
  2. En un processador d'aliments o batedora, posem la carbassa rostida, els cigrons cuits, el tahini, l'all (si preferim, piquem-ho abans d'afegir-ho), el suc de llimona, l'oli d'oliva i l'aigua.
  3. Incorporem el comí, el pebre vermell dolç, la sal i el pebre al gust.
  4. Processem tots els ingredients fins que obtinguem una barreja suau i cremosa. Si veiem que l´hummus està molt espès, afegim una mica més d´aigua o oli d´oliva, segons ens agradi la consistència.
Veure la recepta completa