- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta fàcil de fideus a la cassola amb costella
La recepta de fideus a la cassola es un plat típic de las gastronomia catalana . Es un plat molt fàcil de preparar i consisteix de fideus gruixuts cuinats amb un sofregit de tomàquet, pebrots i ceba. També se li acostuma afegir brou de carn o de peix, encara que hi ha gent que només li afegeix aigua.
Normalment s’acostuma a preparar amb costelles de porc o algun altre tipo de carn, per exemple salsitxes. Realment podem fer moltes variants d’aquesta recepta. A mi, per exemple, m’agrada afegir també pèsols i dos tipus de pebrots: vermell i verd.
Sempre quan arriba l’hivern afegeixo aquesta recepta al menú setmanal i a vegades inclús el cuino dos cops per setmana, ja que es perfecta per entrar en calor els gèlids dies d’hivern . Si el que busques són plats calentets d'hivern aleshores has de tastar la nostra sopa de ceba , la deliciosa crema de carbassó o la crema de porros .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer fideus a la cassola
- El primer pas es agafar una cassola i afegim un rajolí d’oli d’oliva. Deixem escalfar l’oli a foc alt.
- Un cop s’escalfi l’oli agreguem les costelles de porc i deixem que agafin una mica de color.
- Mentre s’enrosseixen les costelles prepararem les verdures.
- Pelem la ceba i els alls i els piquem a trossos ben petits.
- Agafem els pebrots verds i vermells, els obrim, traiem les llavors de dins i els hi passem aigua abundant per rentar-los. Seguidament els tallem a trossos petits.
- Pelem els tomàquets madurs i els tallem a trossos d’un tamany mitjà.
- Un cop les costelles de porc estiguin enrossides las traiem de la cassola i afegim les verdures que acabem de preparar: els alls, la ceba, els pebrots i els tomàquets. Posem una mica de pebre vermell i la fulla de llorer en el sofregit que estem cuinant.
- Deixem cuinar el sofregit durant uns 10 minuts a foc mitjà. Anem remenant la barreja d’ingredients periòdicament.
- Un cop passat aquest temps tornem a afegir les costelles, juntament amb el caldo de peix o carn (també podem ficar-li aigua en comptes del caldo) i els fideus. Opcionalment podem afegir pèsols.
- Deixem reposar uns minuts. Podem mirar el paquet de fideus el temps just que tarden en cuinar-se. Anem remenant els fideus.
- Un cop estiguin fets apaguem el foc i deixem reposar uns 10-15 minuts perquè agafin bé el sabor del sofregit amb el caldo.
- Ja tenim els nostres fideus a la cassola amb costella de porc i verdures preparat! Només toca gaudir d’aquest deliciós plat de la cuina catalana.
Fideus a la cassola Thermomix
- Afegim els ingredients del sofregit en el got del robot de cuina, es a dir, els alls, les cebes, els pebrots verds i vermells i una mica d’oli d’oliva. Trossegem tot a velocitat 4 durant 6 segons. Sofregim durant 8-10 minuts a temperatura Varoma.
- Posem la papallona a les ganivetes i incorporem les costelles de porc al got de la Thermomix i programem una temperatura 120 ºC. Deixem cuinar durant 10 minuts, gir invers i velocitat cullera. Això farà que la Thermomix barregi els ingredients lentament.
- Afegim el caldo de peix o carn (també podem afegir aigua). També agreguem els tomàquets madurs, una mica de sal i el pebre vermell. Deixem cuinar a 100ºC, gir invers i velocitat cullera durant 30 minuts.
- Finalmente afegim els fideus i cuinem a una temperatura de 100 ºC, gir invers i velocitat cullera per remoure tot a velocitat lenta durant 10-15 minuts.