macarrons a la catalana

Recepta de macarrons a la catalana

Avui toca preparar una recepta tradicional de la cuina catalana i de molts altres llocs: els macarrons a la catalana, fets a base de macarrons, tomàquet, carn i un toc de formatge.

Qui no se'n recorda del bon plat de macarrons que ens feia la nostra àvia per alimentar-nos fins a explotar de l’empatx?

És una recepta molt senzilla de preparar que no et portarà més de 30 minuts preparar-la. Si t'agraden els macarrons aleshores no et pots perdre la nostra recepta de macarrons a la bolonyesa o els exquisits macarrons amb verdures.

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Macarrons amb bròquil

Macarrons amb bròquil

Lasanya de carn, la clàssica recepta que enamorará a tots els teus convidats

Lasanya de carn

Macarrons amb verdures

Macarrons amb verdures

Macarrons amb salsa de carbassa rostida, la recepta de pasta ideal per la tardor

Macarrons amb salsa de carbassa

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer macarrons a la catalana pas a pas

  1. En primer lloc, posem a bullir aigua amb una mica de sal en una olla gran. Quan l'aigua estigui bullint, afegim els macarrons i els coem segons les indicacions del paquet. Un cop cuits, els escorrem i els reservem.
  2. Al mateix temps, pelem i piquem la ceba i l'all. En una paella gran, escalfem una mica d'oli d'oliva i sofregim la ceba i l'all a foc mitjà.
  3. Quan la ceba estigui daurada, afegim la carn picada. Remenem bé perquè es cogui de forma uniforme.
  4. Un cop la carn està cuita, incorporem el tomàquet triturat i remenem. Afegim també la copa de vi blanc, el sucre (si decidim usar-lo per suavitzar l'acidesa del tomàquet), les fulles de llorer, sal i pebre al gust.
  5. Deixem que la salsa bulli a foc lent durant uns 20-30 minuts, remenant de tant en tant per evitar que es cremi.
  6. Preescalfem el forn a 180ºC. En una font apta per al forn, col·loquem una capa de macarrons, després una capa de la nostra salsa de carn, i així successivament fins a esgotar els ingredients.
  7. Finalment, escampem el formatge ratllat per sobre i posem la font al forn durant uns 15-20 minuts o fins que el formatge estigui daurat i cruixent.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: