- Ingredients
- Pas a pas
- Al·lergens
Recepta d’amanida de pasta freda d’estiu
Avui continuem amb receptes fresques d’estiu. Avui toca la tradicional amanida de pasta . Existen milers de receptes d’amanides que inclouen pasta ja que és un plat molt versatil que permet afegir tants ingredients com vulguem.
He provat moltes combinacions diferents i cada estiu m’agrada provar de noves. No obstant, la que porto avui és la que més agrada en general. A partir d’aquí, pots posar o treure tants ingredients com vulguis .
És una recepta molt fàcil i ràpida de preparar. No obstant, hi ha un parell de consells que has de saber. Normalment, quan cuinem plats de pasta no li passem aigua freda quan l’escurrim. Això és perquè els plats de pasta s’acustumen a menjar calents.
En aquest cas, es tracta d’un plat d’estiu fred , per tant, quan treiem la pasta del foc la passarem ràpidament per aigua. D’aquesta forma tallarem la cocció i la referedarem.
El segon consell és que un cop estigui preparada la deixis refredar un parell d’horetes a la nevera. Així estarà ben freda quan la mengem i ens ajudarà a soportar els calorosos dies d’estiu.
Si t’agraden les amanides fresques d’estiu no et pots perdre la nostra amanida de llenties , l’exquisit empedrat de mongetes i bacallà o l’amanida d’alvocat i salmó .
No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants
Ingredients
Com fer amanida de pasta freda amb salmó per l’estiu
- En una olla o cassola posem aigua amb una mica de sal i deixem calentar a foc alt. Quan comenci a bullir afegim els 400 grams de pasta. Recomano utilizar fusilli o farfalle. Deixem cuinar uns 10-15 minuts. En el paquet de pasta trobaràs el temps exacte que recomana el fabricant.
- Paral·lelament fiquem una altra cassola amb aigua a bullir. En aquest cas, un cop estigui bullint afegim els 4 ous. Deixem cuinar a foc mitjà durant uns 10 minuts.
- Mentre es cuinen els ous i la pasta anirem tallant els diferents ingredients de l’amanida. Rentem els tomàquets i els tallem a trossos mitjans. Les olives les tallem per la meitat i el salmó fumat el trenquem amb les mans a trossos petits. Rentem el cogombre i el tallem a rodanxes d’un mil·límetre de gruix. Posem tot en un bol per amanides.
- Obrim les llaunes de tonyina en conserva, escurrim l’excés d’oli que té i trenquem una mica la tonyina amb una forquilla ja que estará molt compacte. Tirem la tonyina dins del bol amb la resta d’ingredients. Agreguem també el blat de moro en conserva.
- Un cop hagin passat els 10 minuts de la cocció dels ous els posem sota aigua freda per tallar la cocció. Un cop estiguin més o menys freds els pelem, els tallem en meitats i els posem a l’amanida.
- Comprovem si la pasta està feta. Jo la trec una mica abans de lo que indica el paquet ja que m’agrada bastan al dente. Colem l’aigua amb que hem bullit la pasta i li tirem aigua ben freda de l’aixeta per aturar la cocció i refredar-la. Un cop estigui ben escurrida l’afegim al bol.
- Remenem bé tots els ingredients amb una cullera de fusta. Afegim un rajolí d’oli, una mica de sal i tornem a remenar. Afegim una mica d’orenga i deixem refredar a la nevera entre 1 y 2 hores. Ja tenim una exquisita amanida de pasta fresca d’estiu amb salmó i tonyina!