pizza margarita, descobreix que porta l'autèntica recepta italian

Recepta italiana de pizza margarita

La pizza margarita, una icona culinaria de la cuina italiana, no és només una delícia per al paladar, sinó que també està impregnada d'història i tradició. Aquest plat, que ha conquerit cors a tot el món, té les seves arrels a la bulliciosa ciutat de Nàpols, Itàlia, a principis del segle XIX. El seu nom ret homenatge a la reina margarita de Savoia, que va visitar la ciutat el 1889 i va tenir el privilegi de provar una creació que es convertiria en una de les pizzes més emblemàtiques de tots els temps.

La història explica que el pizzer napolità Raffaele Esposito, en honor de la visita de la reina, va decidir preparar tres pizzes diferents, una de les quals portava els colors de la bandera italiana: vermell, blanc i verd. Va utilitzar tomàquets (vermell), mozzarella (blanc) i fulles d'alfàbrega fresca (verd) com a ingredients principals. La reina Margarita va quedar tan captivada per la pizza adornada amb els colors de la bandera que va declarar que seria la seva favorita, i així va néixer la famosa pizza Margarita.

Més enllà de la seva història, la pizza Margarita continua sent una opció popular a tot el món, i la seva popularitat no mostra signes de disminuir. No és només el seu deliciós sabor allò que la fa destacar, sinó també la seva simplicitat i versatilitat.

A més, la pizza Margarita s'ha convertit en un llenç per a la creativitat culinària, amb variacions que van des d'ingredients regionals fins a interpretacions modernes amb un toc gurmet.

Si t'agraden les pizzes no et pots perdre la pizza barbacoa , la pizza quatre formatges o la pizza de tonyina i ceba .

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Pizza quatre formatges, com fer una autèntica pizza 4 formatges

Pizza quatre formatges

Macarrons a la catalana

Macarrons a la catalana

Pizza de pernil i formatge

Pizza de pernil i formatge

Massa de pizza, la recepta original italiana

Massa de pizza

Ingredients

Descargar llista compra

Com fer l'autèntica pizza margarita

  1. Esmicolem 10 grams de llevat fresc de forner en un bol gran.
  2. Afegim 200 ml d'aigua tèbia al llevat i barregem fins que es dissolgui.
  3. En un bol gran, barregem 300 grams de farina de força amb 1 culleradeta de sal.
  4. Fem un forat al centre de la farina i aboquem la barreja de llevat i aigua.
  5. Afegim 2 cullerades d'oli d'oliva i barregem tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia.
  6. Amassem la massa durant uns 5-7 minuts, fins que estigui suau i elàstica.
  7. Formem una bola amb la massa, cobrim el bol amb un drap humit i deixem reposar en un lloc càlid durant aproximadament unes 2 hores, o fins que la massa hagi duplicat la mida.
  8. Preescalfem el nostre forn a la temperatura més alta que arribi, idealment entre 220-250°C.
  9. Estirem la massa sobre una superfície enfarinada fins a obtenir la mida i gruix desitjats per a la nostra pizza.
  10. Posem la massa estirada a una safata per enfornar prèviament enfarinada oa una pedra per a pizza.
  11. Estenem una capa generosa de salsa de tomàquet triturada sobre la massa, deixant una vora d'aproximadament 1 cm.
  12. Cobrim la salsa amb rodanxes fines de mozzarella fresca.
  13. Enfornem la pizza al forn preescalfat durant uns 10-15 minuts, o fins que la massa estigui daurada.
  14. Retirem la pizza del forn i col·loquem algunes fulles d'alfàbrega fresca per sobre.
  15. Ruixem una mica d'oli d'oliva extra verge sobre la pizza abans de servir-ho.
imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: