Recepta casolana de flam d’ou

El flam d’ou és un dels meus postres preferits . És veritat que últimament quan vaig a menjar fora sempre m’acabo demanant pastís de formatge , pastís de pastanaga o tiramisú . Però fa uns anys sempre em demanava un flam d’ou.

Van passar anys fins que vaig decidir provar-los de fer jo a casa, i mira que és una recepta molt senzilla de fer! S’ha d’esperar una mica ja que lo més recomanable és deixar-los a la nevera almenys 24 hores abans de menjar-los. Però creu-me, l’espera val la pena.

Per aquesta recepta et recomano que agafis una flamera gran ( veure a Amazon ) o les flameres petites per fer flams individuals ( veure a Amazon ). És important tenir uns bon estris si cuinem cada dia.

En la recepta d’avui t’explicaré tots els ingredients que necessites, tant pel flam com pel caramel casolà, t’ensenyaré pas a pas com preparar els flams i per acabar et revelaré uns trucs per a que puguis preparar els millors flams d’ou del món!

No tens cap ingredient? Aquí tens altres receptes semblants

Polos de llimona i menta casolans

Polos de llimona i menta

Bunyols de vent o de Quaresma

Bunyols de vent

Pastís de Guinness, exquisit pastís de cervesa negra

Pastís de Guinness

Recepta de tiramisú casolà fàcil

Tiramisú

Ingredients

Descargar llista compra

Preparació del caramel pel flam

  1. Posem una cassola a foc mig i deixem escalfar.
  2. Seguidament afegim les 4 cullerades de sucre blanc, una cullerada gran d’aigua i anem remenant mentre es va fent i espessint el caramel.
  3. Un cop cuinat (vigila que no se’t cremi) apartem el caramel del foc i fiquem una mica a cada una de les flameres que emprarem per posar el flam que seguidament prepararem.

Com fer flam d’ou casolà pas a pas

  1. Agafem una cassola i afegim els 600 mil·lilitres de llet, la pela de llimona i la branca de canyella. Encenem el foc a potencia mitja, esperem a que bulli. Quan comenci a bullir la llet apaguem el foc i deixem infusionar la llet amb la pell de llimona i la canyella durant 25-30 minuts aproximadament.
  2. Mentre esperem a que es refredi la llet infusionada, en un bol afegim els 6 ous, els 150 grams de sucre i mesclem la barreja.
  3. Un cop passats els 25-30 minuts aboquem la llet infusionada dins del recipient amb els ous i el sucre. Removem tot amb intensitat per eliminar tots els grumolls que es puguin haver format pel sucre. Es recomanable que un cop dissolt el sucre colem la mescla emprant un colador.
  4. Omplim poc a poc (per evitar l’entrada d’aire) les flameres amb la barreja que acabem de preparar.

Com fer flams d’ou al forn al bany maria

  1. Un cop tenim les flameres plenes les posem en una safata apta per forn. Afegim aigua a la safata (que quedi un dit d’aigua aproximadament). Amb aquesta aigua és amb la que cuinarem els flams al bany maria.
  2. Precalentem el forn per dalt i per abaix a una temperatura d’uns 180 ºC. Un cop calent afegim la safata amb les flameres i esperem uns 30-35 minuts a que estiguin llestos.
  3. És important anar comprovant l’estat del flam durant la cocció ja que el temps exacta dependrà dels ingredients i de cada forn. Per comprovar l’estat podem punxar-los amb un escuradents. Si surt net vol dir que ja estan fets. Pel contrari, els deixem un ratet més dins del forn.
  4. Un cop cuinats els traiem del forn i de la safata amb aigua i deixem refredar unes 24 hores aproximadament. Primer deixem unes 2 hores refredar a temperatura ambient i la resta de temps els podem deixar a la nevera per menjar el dia següent.

Trucs i Consells per preparar els millors flams d’ou

Preparar aquest deliciós postre és bastant senzill. No obstant, sempre és important recordar certs trucs per aconseguir les millors resultats a la cuina. Seguidament et donaré alguns trucs i consells a tenir en compte mentre estem preparant els flams d’ou al bany maria.

Controla la quantitat de caramel

És important que no ens passem amb el caramel. Jo el que et recomano és que fiquis una fina capa de caramel a cada una de les flameres. Si et sobra no intentis acabar-lo. Guarda’l per algun altre postre o per preparar més flams.

Vigila que no es cremi el caramel

És important controlar el caramel mentre el cuinem. Ha de quedar espès i amb una tonalitat fosca però vigila, ja que si el deixes més temps se’t cremarà i hauràs de començar de cero. A més rentar caramel cremat és bastant tediós ja que s’enganxa i costa molt de treure.

No remenis molt els ous

Quan hem de batre els ous és important no fer-ho amb molta intensitat ja que quan més aire entri dins més bombolletes tindran els nostres flams. Recorda remenar suaument evitant un entrada excesiva d’aire.

imatge autor receptes

Rubén Cañadas

Vaig començar Novachef el 2020 durant el temps que vam estar tancats a casa. En tenir tant de temps lliure vaig passar molta estona a la cuina tastant diferents plats. Aleshores vaig decidir barrejar la cuina amb la meva altra gran passió: la programació web. Per això vaig decidir obrir aquest bloc on penjo les diferents receptes que vaig cuinant.

Ingredients

Procediment

Més receptes

X

És gratis! Uneix-te a la nostra increïble comunitat de cuina catalana

Descobreix al nostre butlletí gastronòmic receptes exclusives i secrets culinaris que portaran la teva cuina al següent nivell.

Aquesta recepta pot contenir els al·lèrgens següents: