Receptes de làctics

Arròs amb llet

Arròs amb llet

Vols aprendre a preparar un deliciós postres d’arròs amb llet aromatitzada amb llimona i canela? Entra i descobreix el pas a pas i tots els ingredients.

Ingredients

  • 100 grams d’arròs
  • 1 litre de llet
  • 70 grams de sucre blanc
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • Canyella en pols

Com fer arròs amb llet

  1. Rentem i assequem la llimona. Tallem uns trossos de llimona sense la part blanca ja que pot amargar.
  2. En una cassola afegim el litre de llet, els 100 grams d’arròs, la branca de canyella i els trossos de pell de llimona.
  3. Deixem cuinar a foc lent durant uns 45-50 minuts aproximadament. Durant aquest temps és important anar remenant cada 5 minuts per evitar que s’enganxi l’arròs.
  4. Passat aquest temps afegim els 70 grams de sucre, remenem intensament i deixem cuinar 10 minuts més.
Veure la recepta completa

Fondue de formatge, descobreix la recepta suïssa tradicional

Fondue de formatge, descobreix la recepta suïssa tradicional

Descobreix com preparar una deliciosa fondue de formatge, una recepta típica de Suïssa. t’expliquem el pas a pas y els acompanyaments per sucar a la fondue.

Ingredients

  • 200 grams de formatge Gruyere
  • 200 grams de formatge Vacherin Fribourgeois
  • 150 mil·lilitres de vi blanc sec
  • 1 dent d’all
  • 10 grams de maizena
  • 50 mil·lilitres de licor Kirsh
  • Pebre negre
  • Nou moscada

Com fer fondue de formatge, descobreix la recepta suïssa tradicional

  1. Tallem el dent d’all per la meitat i impragnem el recipient de la fondue amb l’all. Recorda que si no tens el recipient de la fondue amb el cremador, el pots obtenir a Amazon a molt bon preu.
  2. Tallem els formatges en quadradets petits o els ratllem.
  3. Dil·luim la maizena en els 150 mil·lilitres de vi blanc i ho aboquem en el recipient de la fondue. Afegim també el licor de Kirsh.
  4. Posem el recipient al foc i quan s’hagi escalfat una mica afegim tot el formatge tallat o ratllat. Deixem cuinar a foc lent mentre remenem fins que tot el formatge quedi desfet.
Veure la recepta completa

Crema pastissera

Crema pastissera

La crema pastissera és molt usada al món de la rebosteria per preparar tot tipus de postres i dolços. Entra i descobreix la millor recepta de crema pastissera.

Ingredients

  • Mig litre de llet
  • 4 ous
  • 125 grams de sucre
  • 50 grams de maicena o fècula
  • Nata per muntar (un rajolí)
  • 1 llimona
  • 1 beina de vainilla

Com fer crema pastissera

  1. Per començar, prepararem la llet aromatitzada amb vainilla i llimona per donar-li un sabor exquisit a la nostra crema pastissera.
  2. Fem un bon tall a la beina de vainilla i eliminem les llavors de l´interior. Reservem.
  3. Passem una aigua a la llimona, rentant-la bé i pelem la pell evitant treure la part blanca ja que amarga. La quantitat exacta de pell de llimona per utilitzar a la recepta dependrà del gust de cadascú. Si t'agrada molt la llimona afegeix-li més, per contra, sinó t'agrada un fort gust a llimona, afegeix-li només una mica.
  4. Del mig litre de llet reservem 150 mil·lilitres en una tassa a part. És recomanable afegir un rajolí de la nata per muntar perquè quedi la crema més saborosa.
Veure la recepta completa

Coca de iogurt molt esponjosa, la recepta perfecta per a principiants de rebosteria

Coca de iogurt molt esponjosa, la recepta perfecta per a principiants de rebosteria

Aprèn a preparar una deliciosa coca de iogurt. Només necessitem les mides de l’envàs del iogurt per calcular la quantitat d’ingredients. Entra i descobreix-la!

Ingredients

  • 1 iogurt natural o de llimona
  • Sucre morè o blanc
  • 3 mides de yogurt de farina de rebosteria
  • 1 sobre de llevat
  • 3 ous mitjans
  • Oli d’oliva
  • Mantega
  • Ratlladura de llimona (opcional)
  • Sucre de llustre (opcional)

Com fer coca de iogurt molt esponjosa, la recepta perfecta per a principiants de rebosteria

  1. El procediment per fer la coca de iogurt utilitza el tamany del got per afegir els ingredients en les quantitats exactes. En un bol afegim el iogurt natural. Si prefereixes també pot ser de llimona (jo utilitzo natural i després li fico ratlladura de llimona). Reservem l’envàs del iogurt.
  2. Afegim els 3 ous de tamany de mig, una mida de l’envàs de iogurt d’oli d’oliva i 2 mides de sucre blanc o morè. Batem tots els ingredients bé fins aconseguir una mescla més o menys homogènia.
  3. En un recipient apart posem la farina de rebosteria (3 mides de iogurt) juntament amb el sobre de llevat. Remenem bé. Precalentem el forn a 180 ºC.
  4. Afegim la barreja de farina i llevat poc a poc dins el bol amb la resta d’ingredients de la coca. Mentre anem afegint anem remenant tot bé. En aquest punt, opcionalment podem posar una mica de ratlladura de llimona. Mesclem tot.
Veure la recepta completa

Salsa beixamel: Com fer la salsa perfecta per acompanyar els teus plats

Salsa beixamel: Com fer la salsa perfecta per acompanyar els teus plats

Aprèn preparar una salsa beixamel perfecta, juntament amb alguns consells i trucs útils per aconseguir una textura suau i cremosa i un sabor deliciós.

Ingredients

  • 50 grams de mantega
  • 50 grams de farina
  • 500 mil·lilitres de llet
  • Nou moscada
  • Sal al gust

Com fer salsa beixamel: com fer la salsa perfecta per acompanyar els teus plats

  1. En una cassola, fonem la mantega a foc mitjà fins que es faci líquida.
  2. Afegim la farina i remenem amb una cullera de fusta fins que la barreja quedi homogènia i comenci a agafar color.
  3. Poc a poc, sense deixar de remenar, afegim la llet a temperatura ambient fins que la mescla quedi suau i sense grumolls.
  4. Continuem remenant fins que la beixamel comenci a bullir i fer-se cada cop més espesa.
Veure la recepta completa