Receptes de guisats

Estofat de vedella

Estofat de vedella

Aprèn a cuinar el plat de tradicional de cuina catalana, l’estofat de vedella amb patates i pastanaga. T’ensenyem com fer una carn estofada exquisida.

Ingredients

  • 1 kg de vedella en daus per estofar
  • 3 patates grans
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 pastanagues
  • 2 dents d’all
  • 1 got de vi negre
  • 1 cullerada de farina de blat
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • 1 fulla de llorer
  • 3 gots de caldo de pollastre o carn
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

Com fer estofat de vedella

  1. Si la carn de vedella no està tallada, la netegem i la trossegem en daus. Si ja la tenim tallada podem passar al següent pas.
  2. Agafem una cassola gran o una olla, afegim una mica d’oli d’oliva i el deixem escalfar fins que l’oli estigui ben calent.
  3. Un cop l’oli estigui calent afegim la carn i anem removent durant uns minuts fins que quedi daurada. Apartem la carn en un plat i reservem.
  4. Tallem las pastanagues en rodanxes i piquem la ceba i l’all a trossets petits (fes click per veure l'increïble tallador de verdures d'Amazon que utilitzo) . Afegim les verdures a la olla o cassola on hem cuinat prèviament la carn.
Veure la recepta completa

Suquet de peix

Suquet de peix

Aprèn pas a pas a cuinar aquesta recepta tradicional catalana, el suquet de peix i marisc. Sorprèn els teus amics i a la família amb aquest deliciós plat!

Ingredients

  • 200 grams de musclos
  • 1 calamar
  • 2 talls de lluç
  • 2 talls de rap
  • 8 gambes
  • 1 litre de caldo de peix o d’aigua
  • 4 escamarlans
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermell
  • 1 ceba gran
  • 250 de cloïsses
  • 2 patates mitjanes
  • 4 grans d’all
  • 4 tomàquets ben madurs
  • Fulles de julivert
  • Palets de pa
  • Ametlles torrades
  • Oli d’oliva
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre
  • Sal

Com fer suquet de peix

  1. Comencem tallant les diferents verdures. Obrim els pebrots vermells i verds, els hi passem un aigua per dins i traiem les llavors. Tallem a trossets petits.
  2. Piquem l’all i tallem la ceba en juliana. Pelem i rallem els tomàquets madurs i reservem.
  3. Pelem i tallem les patates a trossos mitjans o en rodanxes. Guardem els trossos per utilitzar-los més tard.
  4. Rentem els trossos de rap i lluç. Tallem els calamars en daus.
Veure la recepta completa

Fideus a la cassola de la iaia, recepta tradicional de la gastronomia catalana

Fideus a la cassola de la iaia, recepta tradicional de la gastronomia catalana

Vols tastar una de les receptes de la gastronomia catalana més exquisides que hi ha? Et presentem aquest plat de fideus a la cassola, deliciós i molt fàcil de cuinar.

Ingredients

  • 500 grams de fideus gruixuts
  • 300 grams de costella de porc
  • 2 grans d’all
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • Brou de peix o carn (també podem utilitzar aigua)
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • Pèsols (opcional)
  • Pebre vermell
  • Oli d’oliva
  • Sal

Com fer fideus a la cassola de la iaia, recepta tradicional de la gastronomia catalana

  1. El primer pas es agafar una cassola i afegim un rajolí d’oli d’oliva. Deixem escalfar l’oli a foc alt.
  2. Un cop s’escalfi l’oli agreguem les costelles de porc i deixem que agafin una mica de color.
  3. Mentre s’enrosseixen les costelles prepararem les verdures.
  4. Pelem la ceba i els alls i els piquem a trossos ben petits.
Veure la recepta completa

Llenties estofades

Llenties estofades

Aprèn a preparar pas a pas unes delicioses llenties estofades de la iaia amb verduretes, xoriço i cansalada. Ingredients, procediment i consells.

Ingredients

  • 300 grams de llenties pardines
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot verd
  • 2 grans d’all
  • 1 xoriço
  • 2 talls de cansalada
  • 3 tomàquets
  • 2-3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva
  • Sal al gust

Com fer llenties estofades

  1. Si utilitzem llenties pardines seques es important deixar-les en remull la nit anterior a la preparació de la recepta per a que s’estovin i puguin cuinar-se.
  2. Agafem la ceba i els alls, els pelem i ho piquem tot a trossos ben petits
  3. Pelem les pastanagues i les patates. Tallem les pastanagues amb rodanxes i les patates a daus.
  4. Rentem el pebrot verd, l’obrim per la meitat i traiem les llavors del seu interior. Li passem un aigua per dins i el tallem a parts petites.
Veure la recepta completa

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

Gaudeix d'un autèntic guisat de tardor amb aquesta llata de vedella amb bolets. Un plat ple de sabor, ideal per als dies de tardor.

Ingredients

  • 1,3 kg de llata de vedella
  • 350 g de bolets (una combinació de rovellons i ceps frescos)
  • 3 cebes grans
  • 2 pastanagues
  • 1 branca de farigola
  • 1 porro gran
  • 3 grans d'all
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1 copa de vi ranci
  • 800 ml de brou de carn
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre
  • Sal

Com fer llata de vedella amb bolets: el guisat perfecte per a la tardor

  1. Salpebrem la llata de vedella i la segellem en una cassola amb oli d'oliva calent fins que estigui ben daurada per tots els costats. Quan estigui ben enrossida, la retirem i la reservem.
  2. A la mateixa cassola, afegim les cebes tallades a làmines, el porro, els alls i les pastanagues a trossos. Coem a foc mitjà fins que les verdures quedin tendres i agafin un color daurat.
  3. Afegim la copa de vi blanc i la de vi ranci a la cassola. Remenem bé per desglassar les verdures i deixem que l'alcohol redueixi uns 5 minuts.
  4. Tornem a posar la llata a la cassola amb les verdures i afegim el brou de carn, just per cobrir la carn. Afegim la branca de farigola. Tapem i deixem que faci xup-xup a foc baix durant 1 hora i 45 minuts, o fins que la carn quedi ben tendra.
Veure la recepta completa