Receptes de marisc

Suquet de peix

Suquet de peix

Aprèn pas a pas a cuinar aquesta recepta tradicional catalana, el suquet de peix i marisc. Sorprèn els teus amics i a la família amb aquest deliciós plat!

Ingredients

  • 200 grams de musclos
  • 1 calamar
  • 2 talls de lluç
  • 2 talls de rap
  • 8 gambes
  • 1 litre de caldo de peix o d’aigua
  • 4 escamarlans
  • 2 pebrots verds
  • 2 pebrots vermell
  • 1 ceba gran
  • 250 de cloïsses
  • 2 patates mitjanes
  • 4 grans d’all
  • 4 tomàquets ben madurs
  • Fulles de julivert
  • Palets de pa
  • Ametlles torrades
  • Oli d’oliva
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre
  • Sal

Com fer suquet de peix

  1. Comencem tallant les diferents verdures. Obrim els pebrots vermells i verds, els hi passem un aigua per dins i traiem les llavors. Tallem a trossets petits.
  2. Piquem l’all i tallem la ceba en juliana. Pelem i rallem els tomàquets madurs i reservem.
  3. Pelem i tallem les patates a trossos mitjans o en rodanxes. Guardem els trossos per utilitzar-los més tard.
  4. Rentem els trossos de rap i lluç. Tallem els calamars en daus.
Veure la recepta completa

Llamàntol al forn

Llamàntol al forn

Aprèn a preparar una delicioses recepta de llamàntol al forn gratinat amb patates i amanida. Sorprèn als teus familiars en els dinars i sopars de Nadal!

Ingredients

  • 4 llamàntols frescos
  • Nata líquida
  • Mantega
  • 1 manat de cibulet
  • Formatge ratllat tipus parmesà
  • 1 ceba
  • Mig got de Brandy
  • Una cullerada de mostassa
  • 4 patates
  • Combinat d'enciams mesclum
  • Tomàquets cherry
  • Oli d'oliva
  • Sal

Com fer llamàntol al forn

  1. Agafem una cassola, hi posem aigua i la deixem a foc alt fins ebullició (aquest pas només és necessari si tenim els llamàntols congelats).
  2. Preescalfem el forn a 200 ºC.
  3. Un cop l'aigua bulli posem els 4 llamàntols congelats durant 10-15 minuts. Si no els tens congelats llavors salta't aquest pas.
  4. Tallem els 4 llamàntols per la meitat i reservem.
Veure la recepta completa

Musclos al vapor

Musclos al vapor

Vols aprendre a preparar uns exquisits musclos al vapor? En aquesta recepta t’expliquem el pas a pas i els ingredients que necesitas per preparar els millors.

Ingredients

  • 1 kg de musclos frescos de roca
  • 1 llimona
  • 1 got de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre negre
  • Aigua

Com fer musclos al vapor

  1. El primer pas es netejar bé els musclos. Aquests mol·luscs bivalves tenen filaments i barbes enganxats a la closca. És important treure’ls emprant un ganivet i aigua freda. En aquest punt podem també descartar aquells que tinguin la closca trencada i es vegi el seu interior.
  2. Seguidament els deixem amb aigua i sal durant uns 30 minuts. Això servirá per eliminar la sorra (si en tenen) i que els resultats siguin molt millors. Recorda sempre cuinar amb musclos frescos. Mentre esperas pots aprofitar per exprimir la llimona i reservar-la.
  3. Un cop els musclos estan ben nets procedim a preparar una cassola amb un dit d’aigua. No és necessari ficar més ja que els mol·luscs expulsaran aigua del seu interior durant la cocció.
  4. Dins la cassola afegim el kilo de musclos, el suc de llimona, la fulla de llorer, una mica de pebre negre i un raig de vi blanc. Deixem cuinar al vapor durant uns 10-15 minuts aproximadament a foc mig. L’objectiu és que la majoria de musclos quedin oberts. Un cop passat aquest temps, si hi ha algun que está tancat el descartem ja que segurament estigui dolent.
Veure la recepta completa

Musclos a la marinera

Musclos a la marinera

En aquesta recepta del blog t’expliquem com preparar uns deliciosos musclos amb salsa marinera per a que gaudeixis del marisc. T’ensenyem el pas a pas.

Ingredients

  • 1 kilo de musclos
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 1 cullerada de farina
  • Pebre vermell dolç
  • 1 got de vi blanc per cuinar
  • Unes fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer musclos a la marinera

  1. El primer pas (i el més important) és rentar bé els musclos. Els fiquem sota l’aigua de l’aixeta i anem raspant les barbes que tenen per la closca. És esencial eliminar totes les impureses i filaments que tenen.
  2. Posem aigua abundant en una cassola, afegim una mica de sal, les fulles de llorer i aboquem el kilo de musclos ja rentats. Tapem la cassola, posem el foc alt i deixem fins que bulli l’aigua. L’objectiu de la cocció és que quedin oberts. Un cop s’hagin obert les closques reservem els musclos i l’aigua amb els hem bullit.
  3. En una fusta piquem les 2 cebes mitjanes i els 2 grans d’all a trossets ben petits.
  4. En una paella posem una mica de oli i deixem escalfar. Afegim la ceba picada i els alls picats. Un cop es comenci a daurar la ceba afegim la cullerada de farina i deixem cuinar durant 3 minuts a foc mitjà.
Veure la recepta completa

Gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

Gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

Aprèn a preparar unes delicioses gambes al forn amb la nostra súper recepta de gambes amb all i julivert. T’ensenyem tot el que necessites saber.

Ingredients

  • 800 grams de gambes (fresques o congelades)
  • 1 gra d’all
  • Fulles fresques de julivert
  • 1 llimona
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva
  • Sal gruixuda

Com fer gambes al forn amb all i julivert, la recepta de marisc perfecta per dinars i sopars especials

  1. Les gambes poden ser fresques o congelades. Si esculls utilizar de congelades recorda deixar-les descongelar poc a poc la nit abans dins de la nevera.
  2. Un cop tinguem les gambes descongelades els hi passem abundant aigua i les aixuguem una miqueta.
  3. En un recipient apte per forna afegim les gambes ben distribuïdes sense deixar que es solapin les unes amb les altres. Preescalfem el forn a 180 ºC.
  4. Tallem la llimona per la meitat i exprimir una de les meitats (de moment només utilitzarem el suc d’una de les meitats).
Veure la recepta completa

Sopa de peix, la tradicional recepta de mar que mai et decepcionarà

Sopa de peix, la tradicional recepta de mar que mai et decepcionarà

Vols aprendre a preparar una deliciosa sopa de peix? T’ensenyem pas a pas a preparar aquest plat per entrar en calor els dias més freds de l’any.

Ingredients

  • 16 llagostins
  • 600 grams de diferents tipus de peix (rap, lluç, bacallà…)
  • 250 grams de cloïsses
  • 1 api
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva

Com fer sopa de peix, la tradicional recepta de mar que mai et decepcionarà

  1. El primer pas és deixar les cloïsses en repòs en una cassola amb aigua freda.
  2. Mentrestant anirem pelant i tallant els vegetals. Rentem el porro i l’api i el tallem en trossos petits. Reservem.
  3. Tallems la ceba a bruinose i piquem els 2 grans d’all a trossets ben petits.
  4. Pelem els llagostins sobre una cassola per guardar el suc que treguin i donar més sabor a la nostra sopa de peix. Reservem l'exosquelet dels llagostins.
Veure la recepta completa

Sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

Sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

Descobreix la deliciosa sarsuela de peix i marisc amb la seva combinació de sabors mediterranis. T'ensenyem el pas a pas i els ingredients que necessites.

Ingredients

  • 1 kg de peix variat (lluç, rap, llobarro, etc.)
  • 500 grams de mariscs variats (cloïsses, musclos, gambes, etc.)
  • 1 calamar gran
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 2 pebrots verds
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got de caldo de peix
  • 1/2 tassa de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Pebre vermell (opcional)
  • 2 fulles de llorer

Com fer sarsuela de peix i marisc, el plat tradicional català que et sorprendrà amb el seu sabor mediterrani

  1. El primer pas es netejar bé el marisc i el peix per evitar qualsevol tipus de impuresa.
  2. Netegem també el calamar i el tallem a anells o tires. Això ja depèn del gust de cadascú.
  3. Ara és hora de tallar el peix. Pots utilizar el peix que més t’agradi. Jo normalment preparo la sarsuela amb lluç i rap. Normalment sempre em deixo aconsellar per la peixatera i escullo el que està més fresc aquell dia.
  4. Ara és hora de preparar la verdura. Pelem i piquem l’all i la ceba a trossets petits.
Veure la recepta completa

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

Descobreix una explosió de sabors mediterranis amb el nostre pollastre amb gambes a la catalana, una recepta deliciosa que combina el millor del mar i la muntanya.

Ingredients

  • 4 cuixes de pollastre desossats i sense pell
  • 250 g de gambes fresques
  • 4 dents d'all
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 fulla de llorer
  • 10 ametlles crues
  • 1 llesca de pa torrat
  • 1 grapat de pinyons
  • 50 ml de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Julivert fresc picat per decorar
  • Pebre
  • Sal

Com fer pollastre amb gambes a la catalana, la recepta de mar i muntanya que no et pots perdre

  1. Comencem tallant la pastanaga a rodanxes fines, tallem la ceba a l'estil Brunoise i piquem 2 dents d'all a trossos ben petits.
  2. En una paella gran, escalfem una mica d'oli d'oliva a foc mitjà-alt.
  3. Afegim pebre i sal a les cuixes de pollastre. Afegim les cuixes a la paella i les daurem pels dos costats. Reservem.
  4. A la mateixa paella, hi afegim una mica més d'oli si cal. Hi afegim l'all picat, la ceba i la pastanaga, i sofregim fins que estiguin daurats.
Veure la recepta completa

Gambes en fregidora d'aire

Gambes en fregidora d'aire

Gaudeix de les gambes amb la nostra recepta de marisc a la fregidora d'aire. Assaboreix un plat irresistible i saludable sense afegir greixos innecessaris.

Ingredients

  • 500 grams de gambes fresques, pelades i desvenades
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1/2 culleradeta d'all en pols
  • Pebre negre mòlt
  • 2 rodanxes de llimona

Com fer gambes en fregidora d'aire

  1. Preparació inicial: Comencem preescalfant la fregidora d'aire a una temperatura de 200 graus Celsius (390 graus Fahrenheit).
  2. Mentrestant, preparem els altres ingredients. En un bol, combinem l'oli d'oliva, la sal marina, el pebre vermell, l'all en pols i el pebre negre. Barregem tot fins a obtenir una marinada aromàtica. Si no tenim all en pols, hi podem afegir 2 alls tallats finament.
  3. Marinat de les gambes: Submergim les gambes pelades i desvenades a la marinada d'espècies, assegurant-nos de cobrir-les del tot. Deixem que les gambes s'impregnin de gust durant uns minuts.
  4. Mentrestant, aprofitem per preparar una guarnició o una salsa d'acompanyament de la nostra elecció. Jo recomano una bona amanida verda.
Veure la recepta completa